articol semnat Asociația Numerologilor din România,
sub îndrumarea lui Anatol Basarab

 

Motto: „Anticiparea nenorocirilor viitoare atenuează sosirea lor,
căci le vedem cu mult înainte de a veni”

Cicero

3. Semnificațiile numerologice ale cifrelor 4 și 2 și ale numărului 20

Semnificații numerologice cifra 4

4 este cifra de vibrație care apare în contextul anului 2020 din interacțiunea cifrei 20 de pe axa verticală Y cu cifra 20 de pe axa orizontală X. 2020 = 2+0+2+0 =4.

 Reprezintă o cruce, un pătrat, templul, pământul, cele patru elemente ale naturii în echilibru perfect. 

Sistemul pătratului simbolizează lumea nesfârşitelor naşteri şi morţi, lumea omului, lumea materiei dense, unde oamenii se căsătoresc, creează cupluri, nasc copii şi aceştia repetă calea părinţilor – este calea reîncarnărilor infinite, lumea limitată, lumea fără ieşire a pământului, aceasta este crucea – simbolul lumii fizice, lumea libertăţii limitate, simbolul materiei.

Această cifră s-a manifestat cu putere în anii 40 ai secolului trecut.

Forma lui 4 – pătratul și simbolul crucii.

Pătratul reprezintă ordinea universului și este văzut ca fiind stabil și solid. Atâta timp cât toate laturile sale sunt puternice și muncesc laolaltă, el reprezintă ideea de stabilitate. Dar atunci când una din laturi dispare sau se destramă, restul structurii se află sub riscul de a se destrăma.

Simbolul crucii este mult mai vechi decât momentul răstignirii Mântuitorului. Pentru cei care înțeleg simbolistica cifrei 4, cuaternarul este un simbol cu semnificații ascunse.

2020 – Anul lui 4. Caracteristici generale

Anul care are numărul 4 este un an foarte serios, pragmatic și realist, un adevărat stâlp al universului, al societăților umane și al fiecăruia dintre noi. Scopul unui astfel de an este să ne învețe să primim sarcini și sa le ducem la îndeplinire cu seriozitate și perseverență. Este un an foarte exigent cu toată lumea, dacă nu chiar mai mult. Deține o voință de fier, care este adesea confundată cu încăpățânarea. Odată ce s-a luat o hotărâre, se va merge până în pânzele albe, indiferent dacă este bine sau rău, pentru că anul nu acceptă ca oamenii să facă lucrurile decât așa cum trebuie făcut. Perseverența anului 4 este vecină cu obsesia.

Anul 4. Constructorul sau demolatorul

Direcția de urmat: să-ți construiești o viață pe temelii solide.

Oportunități: să-ți folosești autodisciplina în mod constructiv.

Cuvinte-cheie: practic, realist, tradiționalist, muncitor, trainic, temeinic, rezistent, loial, cinstit, îngust la minte, dogmatic, monoton.

Anii cifrei 4 sunt practici și ajută oamenii cărora nu le este teamă de efort. Dacă înduri orice lipsuri, vei putea obține în final ceea ce vrei de la viață. Forțează-te singur să poți lucra ore în șir, serios, cu maturitate, cu o manieră organizată de a acționa. Lucrează după un plan. Viața devine mai ușoară pe măsură ce avansezi în meserie, muncă, proiect. Cuvântul „a fi ferm”, cu sensul de solid și neclintit, descrie cel mai bine linia pozitivă a acestui an. Fă eforturi constructive și clădește temelii solide. Fii îndemânatic, caută oameni de nădejde, devotați și sinceri. Caută să vezi rezultatele concrete ale muncii tale. Siguranța este importantă pentru acest an, ca atare, ai grijă să nu cheltuiești tot ce ai. Caută la temelia neamului, descoperă tradiții, rețete și leacuri tradiționale, nu lua deciziile cu încetineală, pentru că lenea nu îl prea caracterizează pe un an 4. Ai nevoie de baze solide în viață și riscă doar atunci când te vei simți în deplină siguranță, nu mai devreme.

La modul general, 4 este despre muncă și a trăi viața, trainic, temeinic, așezând cu răbdare cărămidă peste cărămidă pentru a construi o „casă” sigură, o familie stabilă, un drum în viață și pentru a conserva obiceiuri și tradiții, valori și principii puternice, ce stau la baza vieții și ale Creatiei. Nu este o cale ușoară dacă îți lipsește răbdarea. Dar, dacă ai răbdare, atunci rezultatele apar și te poți bucura de ele.

4 este despre norme, ordine, organizare, lege și reguli. Dacă 8 reprezintă puterea care guvernează, elita, conducerea, guvernul, 4 reprezintă puterea de jos, puterea poporului, rezistența lumii, trăinicia economiei, regulile de conviețuire, munca de producție, specialistul, meseriașul, încadratul, poliția, jandarmeria, armata, cadrele medicale, didactice, cadrul cultural, economic, legislativ – tot felul de cadre în general. Într-un astfel de an, viața îți cere să respecți regulile comunităților și organizațiilor din care faci parte, să respecți legile statului în care trăiești. Dacă ești o fire rebelă nu o să-ți placă, o să consideri asta un chin. Dacă ești o fire mai liniștită și mai calculată, vei înțelege și vei accepta cu ușurință că este normal să existe niște legi și cadre, limite pe care să le respectăm, că altfel ar fi haos.

Armata, poliția, structurile bine organizate ierarhic și cadrele, în general, ar putea găsi condiții prielnice de dezvoltare.        

4 este un număr care conectează mintea şi trupul şi le aduce în armonie împreună. 4 ne atrage atenția că merită să avem grijă de corp, că și el are niște legi după care funcționează și care merită respectate. Când mintea are grijă de trup, trupul devine mijlocul potrivit care realizează ideile minții.

4 este și despre bunurile materiale, despre lucrurile de bază, elementare, despre temelie și tehnică (nu despre artă). Pe oamenii care au legătură cu cifra 4 te poți baza, poți conta pe ei, ei au toate informațiile elementare necesare ca să poți pune bazele unui proiect. 4 face mâncare, nu aranjează masa frumos. 4 este despre a hrăni, a avea grijă. 4 are legătură cu pământul care hrănește și găzduiește tot ce există și crește pe acest pământ.

4 este lumea și resursele materiale.

4 este numărul soartei, de aceea trebuie amintit că se pot întâmpla multe lucruri asupra cărora nu putem exercita control.

4 a fost considerat un număr al existenţei, încă din vremuri străvechi, a fost asociat cu misterul vieţii şi cu ideea de continuitate.

4 mai este și despre lumea nesfârșitelor nașteri și morți, lumea omului, lumea materiei dense, unde oamenii se căsătoresc, creează cupluri, nasc copii și aceștia repetă calea părinților – este calea reîncarnărilor infinite, lumea limitată, lumea fără ieșire a pământului, această este crucea – simbolul lumii fizice, lumea libertății limitate, simbolul materiei. 

Anul 4. Trăsături pozitive

Datorită capacității de a vedea lucrurile dintr-o perspectivă realistă și pragmatică, anul deține foarte multe potențialități organizatorice și îi obligă pe oameni să se organizeze corespunzător pentru a rezolva o problemă sau a depăși un obstacol. Dacă ești un excelent manager, capabil să găsești întotdeauna o soluție pentru orice problemă, anul 4 te va susține și îți va deschide noi oportunități. Un astfel de an caută astfel de oameni și îi ajută.

Anul 4 cere fidelitate, precizie, loialitate și devotament în relațiile sentimentale și îți poate  fi un partener de încredere în afacerile tale, dacă deții aceste calități. Anul cere să aveți prieteni puțini, dar foarte buni, astfel relațiile de prietenie create în acest an vor dura toată viață. Este un an foarte bun pentru a întemeia cupluri și căsătorii bazate pe aceleași calități. Anul 4 este asociat cu elementul Pământ, care îi conferă forță și pragmatism, dar fii atent că acest 4 este creat din 2 de pe axa Y și 2 de pe axa X și, astfel, deține în interiorul lui multă energie pentru trădare, tulburare emoțională și psihică, minciună, ape tulburi, oameni cu două fețe, jocuri pe la spate, invidii și bârfe cu duiumul.

Dacă ești o persoană de mare încredere, de nădejde, atunci anul 4, prin  răbdare și perseverență, te va duce foarte departe și îți va răsplăti eforturile, chiar dacă nu în acest an, ci la anul sau poate chiar peste un an. Ai răbdare și muncește temeinic oriunde te-ai afla. Fă tot posibilul să devii un foarte bun meseriaș în ceea ce faci, pentru că acest an verifică în toți și în toate temeinicia, trăinicia și rezistența, iar acolo unde găsește locuri slabe, ni le va arăta, și noi vom percepe acest lucru prin suferință.

Suferința vine să arate unde sistemul, omul, mecanismul nu este trainic, nu este meseriaș făcut, adică nu este bine făcut și noi nu trebuie să fugim de suferință ci, dimpotrivă, să mergem repede către aceasta, pentru a astupa gaura prin care ne curge viața în gol, prin care ne curge vinul afară din butoi, adică să rezolvăm problema și să o aducem la un nivel nou de trăinicie, temeinicie și stabilitate.

Caracteristici pozitive: disciplinat, puternic, stabil, pragmatic, cu picioarele pe pământ, de încredere, muncitor, precis, metodic, conștiincios, cumpătat, devotat, patriotic și pe al cărui cuvânt se poate conta.

Toți acei oameni și acele organizații cât și state care dețin aceste calități vor trece mult mai ușor prin anul 2020 și mult se va complica existența celor care dețin în formă dominantă caracteristicile negative ale lui 4.

Baze solide, ordine, solicitudine, lupta împotriva limitărilor, dezvoltare continuă, trăinicie, temeinicie, rezistență, fundație.

Anul 4. Trăsături negative

Cei care sunt sub influența negativă a cifrei 4 plătesc pentru instabilitatea și lipsa pragmatismului prin faptul că înclină mult spre o parte plictisitoare. Acest lucru se poate exprima printr-o lipsă de imaginație, de emoții sau de empatie. Nu se deranjează să aibă grijă de aspectul și de igiena lor, iar stângăcia lor socială îi poate face să pară vulgari, grosolani, ignoranți, superficiali sau invidioși. Lipsa de trăinicie, temeinicie și stabilitate aduce suferințe pe măsura amplificării acestor caracteristici, atât oamenilor în particular, cât și statelor în general.

Latura negativă a anului 4 poate să conducă la dogmatism, obtuzitate în gândire, intoleranță, minte scurtă, nerăbdare, impulsivitate, răscoală, ură, dușmănie, pentru că nu suportă persoanele superficiale.

De asemenea, latura negativă a anului 4 vă poate face să vă pierdeți în detalii neimportante și să ignorați aspectele importante, pierzând ocazii unice.

Munciți prea mult și nu știți niciodată când trebuie să vă odihniți. Prima parte a anului poate fi dificilă, întrucât aduce teamă de nou, o abordare inedită a problemelor vă poate speria și, uneori, modul de a gândi devine rigid și dogmatic.

4 din 2020, din punct de vedere fizic

Este un an care îi testează pe oameni și la capitolul sănătate, dacă și-au programat corpul pentru aceasta – putere și rezistență fizică, ordinea, autocontrolul. 2020 cere oamenilor să-și perfecționeze propria sănătate prin cele mai diverse mijloace și metode care vin din sfera lui 1,2 și 3.

„Într-un corp sănătos, un spirit sănătos”- deci merită ca oamenii să aibă grijă, mai întâi de toate, la ceea ce se întâmplă în lumea lor interioară, deoarece această poate modifica foarte mult sănătatea.

Bineînțeles, sunt de evitat substanțele nocive, otrăvitoare, alcoolul, drogurile ș.a.m.d., loviturile, accidentările, bruscările, traumatismele și orice formă de presiune asupra corpului fizic, doar dacă această presiune nu este aleasă în mod voit pentru călirea organismului. Altfel, pot apărea cu ușurință cicatrici pe corp în acest an.

Cu alte cuvinte, anul testează sănătatea fizică, rezistența, organizarea fizică și aceste teste pot lăsa urme fizice pe corp sau în sănătatea fizică a omului în particular și în sănătatea, organizarea, rezistența firmelor, organizațiilor și chiar a statelor, în general.

Oamenii se pot confrunta cu lipsa de hrană și apă, siguranță, protecție, a oricăror nevoi fizice sau cu exagerări, abuzuri – inclusiv în muncă, fie că viața va pune oamenii în astfel de situații, fie că ei înșiși se duc în aceste direcții care îi pot epuiza sau le pot mări gradul de agresivitate.

Merită ca oamenii să caute să se dezvolte în direcția spiritualității și, încetul cu încetul, să se îndepărteze de lumea plăcerilor corporale, pentru a primi și alte forme de plăceri, spirituale.

Fără o organizare a timpului și energiei în mod eficient,  se vor epuiza în încercarea de a face prea mult.

Este un an vital pentru sănătate, iar acum merită întreprinse acțiuni pentru consolidarea și întărirea organismului la nivel individual, cât și a organismului în sens de stat, organizații statale, ministere, instituții. E nevoie și de odihnă, relaxare și de reîncărcarea sistemul nervos. Cei care nu își permit timp pentru relaxare și reglare s-ar putea găsi într-o stare de dizarmonie care duce la frustrare, frică și confuzie.

Efectuarea unor schimbări majore în stilul de viață poate duce pierderea sănătății.

4 din 2020, din punct de vedere mental

4 va provoca oamenii să aibă o viziune aparte asupra lucrurilor, care să le permită să descopere detalii pe care nu le-au observat până acum și, în același timp, să se gândească în perspectivă, ținând sub control cât mai multe aspecte ale vieții.

4 va îndemna oamenii să caute succes financiar prin seriozitate, muncă organizată, perseverență, voință, responsabilitate, disciplină, spirit practic, hărnicie, raționament, logică, tenacitate, spirit de observație, atenție, altfel succesul va întârzia să apară sau va dispărea cu desăvârșire.

4 este un an minunat pentru a căuta noi cunoștințe și este un moment pentru autoeducație, pentru creșterea calităților minții. Organizarea este esențială în acest an, inclusiv dezvoltarea continuă și concentrarea. În plan mental, 4 împinge oamenii să studieze mai bine mecanismele veșnice și nemuritoare ale Creației, să cunoască mai profund construcția lumii în care trăiesc, să descopere mecanismele ce stau la originea a tot felul de conflicte, porniri, tendințe. 4 arată că virtuțile oricând sunt „la modă” în Creație și că acestea reprezintă bazele și temelia vieții, sănătății și funcționalității. Cu alte cuvinte, 4 ne arată bazele și fundamentele vieții, ne îndreaptă spre adevărurile fundamentale și nu cele relative sau absolute. Disciplina mentală, organizarea și construcția mecanismelor gândirii vor fi verificate la fiecare om în parte și în fiecare țară în general.

4 din 2020, din punct de vedere emoțional

Acest an îi va aduce mai cu picioarele pe pământ chiar și pe cei mai visători dintre oameni și le va demonstra importanța menținerii calmului și a echilibrului interior pentru a trece cu brio peste întâmplările mai nevaforabile ale vieții.

Oamenii vor simți nevoia de siguranță și de stabilitate. Vor fi nevoiți să demonstreze că sunt demni de încredere și că ceilalți se pot baza pe ei. Asta nu se va putea decât învățând controlul emoțiilor. 4 este compus din două tipuri de emoții – 20 și 20, adică emoții înălțătoare, sincere, curate, ce vin de pe axa verticală Y și emoții distructive, răutăți, ciudă, invidie, gelozie, dușmănie etc, ce vin de pe axa orizontală a lumii materiale și dependente X. Ce tip de emoții va domina cam aceleași lucruri o să primim ca rezultat. Atunci când se pierde controlul asupra emoțiilor, acestea dominând rațiunea, oamenii fac cele mai mari greșeli, apoi depun foarte multă energie ca să-și justifice erorile și prostiile. Mai mult decât atât, viața ne va provoca să învățăm să avem credință și să fim deschiși tuturor posibilităților, să fim un liant pentru cei din jurul nostru.

Lecția prieteniei, a loialității și devotamentului pot fi importante în acest an. Rănirea, înșelăciunea și trădarea nu vor mai fi la fel de ușor iertate ca în alți ani. Cei care nu își vor face ordine printre trădători, corupți, leneși, incapabili, neprofesioniști, superficiali, vor avea de suferit mai mult în următorii ani, pentru că, atunci când totul va părea că merge firesc, aceștia vor da ceva peste cap, vor distruge și afecta mersul planificat al lucrurilor.

Anul 2020 dorește să ne punem la punct cu specialiștii, valorile, meseriașii, patrioții, pentru că avem de traversat un ciclu calitativ nou în fiecare țară și fiecare dintre noi avem nevoie de astfel de oameni. Cel mai bine este ca această muncă a consolidării valorilor, a adunării meseriașilor, devotaților, pricepuților să fie făcută anume în acest an, când însuși anul cere și ne ajută. La anul vom avea de făcut alte teme și nu este deloc bine să ajungem acolo cu restanțe din anul acesta.

Cei care nu își canalizează energiile în direcțiile potrivite vor simți confuzie, frustrare și tristețe, emoții greu de ascuns, care își vor pune amprenta și asupra grupului de oameni din care fac parte. Aceia care vor fi prea pretențioși sau perfecționiști e foarte posibil să rămână singuri sau să fie etichetați, marginalizați, apoi excluși. Pot da apoi vina pe lume, pe oameni, pe Creație și pe însuși Dumnezeu pentru asta, dar totuși vina le aparține, pentru că în acest an nu au dezvoltat în ei o persoană de încredere, de nădejde și stabilă emoțional. E important ca oamenii să învețe să-și împărtășească emoțiile, să nu mai fie atât de închiși în ei și să gestioneze problemele cu care se confruntă în relațiile lor. Cei prea rigizi, care se încăpățânează să evite situațiile emoționale, se vor întâlni și mai mult cu astfel de situații. Nici celor care exagerează emoțional nu le va fi bine. Totul se întâmplă pentru ca oamenii (din ambele cazuri) să învețe niște limite: de unde și până unde își pot exprima emoțiile și în ce fel, cât pot duce în spate, care este limita lor, dar și limita celor cărora li se adresează, câte planuri pot duce la bun sfârșit și în cât timp. Cu alte cuvinte, aici trebuie să învățăm măsura. Totul are o măsură, inclusiv exprimarea sincerități, a emoțiilor, a exprimării de sine în cele din urmă. Neîncadrarea (4) sau depășirea măsurii, a cadrului, atrage în mod automat după sine tensiuni, suferințe și, în cele din urmă, boală. Aici ne referim nu doar la oameni, ci și la organizații, firme, state.

Prezența emoțiilor nu trebuie să fie o scuză pentru nerespectarea promisiunilor sau a cuvântului dat, pentru lipsa de planificare sau asumare a responsabilităților.

4 din 2020, din punct de vedere al muncii și banilor, îndeamnă la:

Mulți pot considera acest an foarte frustrant, pe măsură ce responsabilitățile cresc. O metaforă obișnuită folosită pentru a descrie anul acesta este „doi pași înainte și un pas înapoi”. Deși s-ar putea părea că nu se înaintează prea mult, ideea este să se creeze o bază fermă care să susțină maturizarea obiectivelor  de viață în următorii ani.

Dacă lucrurile nu merg cum cere 4, atunci forța lui 4 tinde să împartă întreaga societate în 5 tabere, triburi, uneori chiar dușmănoase între ele.

1 – Cultură (tot ce reprezintă cultura poporului)

2 – Informații (toate informațiile care se vehiculează în orice fel și prin orice mijloace în cadrul pătratului – statului)

3 – Opinia publică (conștientul colectiv, aprecierile și trăirile subiective sau obiective ale poporului despre ce se întâmplă, se dorește, se face etc)

4 – Legile. Creația (toate legile care funcționează în interiorul pătratului, modul lor de aplicabilitate, dreptatea, onoarea, drepturile etc)

Aceste patru pietre de temelie stau în colțurile pătratului, ale oricărui stat. Dacă una din aceste pietre nu rezistă, întreaga construcție se înclină în direcția ei și apar tulburări în funcționalitatea țării. Legile trebuie să favorizeze cultura și să pedepsească incultura, în baza informațiilor dobândite din opinia publică sau structuri de informații.

Toate aceste 4 pietre de temelie sunt interdependente și interconectate. Această figură reprezintă extrem de bine ceea ce se cere de la noi în anul 2020 ca program evolutiv pentru mulți ani înainte.

În vârful piramidei trebuie să fie scopul oricărui neam – nemurirea, dăinuirea, prosperitatea, izbânda. Pentru asta, neamul, țara trebuie să aibă o ideologie corespunzătoare în cadrul sistemului. Poporul trebuie să fie instruit, educat și conectat la această ideologie. Să luăm ca exemplu musulmanii. Ideologia lor este „Noi vom cuceri lumea!” Ok, dacă nu astăzi, atunci mâine. Dacă nu anul acesta, atunci în următorul. Nu în deceniul acesta, atunci în deceniul următor, nu contează prea mult asta, ceea ce contează este că ei au o astfel de ideologie în interiorul lor și, pas cu pas, de la an la an, de la decadă la decadă, merg către acest scop, lucru care devine din ce în ce mai vizibil.

Care este ideologia noastră de neam? Dar de țară? Care este scopul nostru ca țară? Încotro ne îndreptăm? În direcția în care merge și trenul cuiva, noi fiind doar un vagon în toată această garnitură? Ăsta nu poate fi scop, proiect nici de țară, cu atât mai mult de neam.

Toate aceste 4 pietre de temelie trebuie să fie echilibrate, tari, trainice, pentru ca poporul, ca o greutate atârnată de o ideologie interioară, să stea exact în mijlocul pătratului de la bază. Dacă nu este așa, atunci poporul fie se aruncă în fărădelege, ori în fără de cultură, ori în minciună, ori trebuie să nu mai ținem cont de opinia publică la un moment dat, ceea ce face ca, mai târziu, poporul să își „devoreze” conducătorii.

Această piramidă funcționează ca un întreg. 

Semnificații numerologice cifra 2

 este reprezentat ca  – Cupa, gralul, potirul, două forme de gândire, afectivă și logic-rațională,  – aici sunt prezente două poluri, două extremităţi şi contrarii; principiul masculin şi feminin, Yang şi Yin. Aici Dumnezeu creează din principiul masculin „Yang” – principiul feminin „Yin”. Crearea Evei, Dumnezeu o face din Coasta lui Adam şi o aduce înaintea lui. Cifra 2 reprezintă această coastă ). şi se mai aseamănă cu luna – secera . Dacă 1 este bărbat – Adam, atunci 2 este femeia – Eva, marea zeiţă Izida, capul căreia era împodobit cu nişte coarne – simbolul aceleiaşi luni. 2=1+1, adică Eva = Adam + El însuşi – coasta lui.

În geometrie, cifrei 2 i se atribuie două puncte legate printr-o linie, ceea ce înseamnă că Adam şi Eva sunt uniţi între ei şi împreună construiesc un întreg. Deci doi oameni formează deja o linie. Un El și o Ea formează un întreg, iar linia dintre ei este canalul de comunicare afectivă, rațională, sentimentală, sexuală și de care mai doriți. O linie care trece prin două puncte mai simbolizează timpul care nu are început şi sfârşit. Cifra 2 este mai mult feminină, dar păstrează în sine şi calităţi masculine. Se spune: doi bărbaţi, două femei, ceea ce nu se mai întâmplă cu restul cifrelor, un bărbat, o femeie, trei-trei, patru barbati-patru femei…

2 este o cifră naturală ce este cuprinsă între 1 și 3, adică anul 20 în forma absolută este cuprins între 1 – idei, gânduri, planuri, impulsuri și 3 – fapte, forme, capacități, abilități, cunoaștere, știință. Între 1 și 3 se zbate 2 ca să existe, să trăiască. Pe deoparte, este presat de 1 – idei, scopuri, ținte, obiective și 3 – fapte concrete ce nu țin de latura plăcut sau neplăcut, ci doar de necesar, capacități și abilități, pricepere, instinctul de explorare și de cunoaștere. 2 trebuie cumva să îi împace în mod diplomatic, elegant atât pe 1, cât și pe 3.  Dacă 1 este spirit, 2 este suflet, iar trei este primele două prinse în formă trinitară – gând, emoție, energie și faptă – 3. Iată între ce valori stă anul 20 sau codul 20 de pe axa variabilelor materiale, centripete, dependente X.

În sistemul bioenergetic, în plan astral, 2 sunt emoțiile, care au implicații majore în modificarea reacțiilor biologice și a stării de sănătate, uneori influențând gândul (1), care a condus la aceste emoții (Eva care l-a influențat pe Adam).

Cuvinte cheie: centripet, deschis, emoție, inteligență emoțională, lichidele corpului, cooperare, diplomație, adaptabilitate, mediator, partener/parteneriat, antiteză (a contrazice, în opoziție), susținere-sprijin, pasivitate-depresie, înșelătorie-dualitate, aparență, iluzie, caută siguranță

Calități: intuitiv, cooperant, prietenos, milos, săritor, iertător, tolerant, înțelegător, maleabil, plin de tact și diplomație, respectuos, agreabil, fermecător, pașnic, răbdator, tăcut, modest, ordonat, minuțios

Defecte: timid, deprimat, slugarnic, servil, dependent de anturaj și de mediu, plăpând, vulnerabil, nehotărât, lipsit de forță, nesigur, hiperemotiv, lipsit de ambiție/interes, influențabil, insipid, stupid, servil, crud, irascibil, lipsit de autocontrol, duplicitar, mincinos, nu are suficientă forță să depășească sentimentalismele compromițătoare

Lecția lui 2 : depășirea egoismului și egocentrismului lui 1 (unu), munca în echipă, ba chiar de multe ori acceptarea poziției de subordonat, renunțarea la abilitățile de luptător și conducător, țelul fiind de a aduce oamenii împreună si nu să dominăm, să ascultăm punctul de vedere al celorlalți, în loc să încercăm să-l impunem pe cel propriu.

Să nu mai luăm totul personal, nu întotdeauna este vorba despre noi.

În concluzie, 2 cuprinde toate perechile opușilor: parte bărbătească – parte femeiască; prieten – dușman; spirit – materie; rai – iad, pace – război, sănătate – boală.

Dacă luăm ceea ce reprezintă 2 și înmulțim cu 10, practic forțăm limitele și-o să vedem ce iese: 20 !

 

Semnificații numerologice 20

20 este tot un 2, dar trece la altă scară, de zece ori mai subtil, mai puternic, mai bun sau nebun. Din unități trece în zecimale.

Dacă 2 este emoția pură, să zicem în starea ei brută, 20 este un vârtej de emoții, val, explozie.  Pornește dintr-un punct (2) și, trecând succesiv prin toate stările de la 1 la 9, se dezvoltă până ajunge o adevărată tornadă. Toate acestea sunt permise de existența portalului 0 care, fiind totul și nimic în același timp, adună în sine și permite să se manifeste toate energiile.

Vorbim aici de emoții exteriorizate atunci când portalul emite energie, dar și de cele trăite în interior, fără manifestare evidentă, atunci când portalul absoarbe energia.

Indiferent dacă se „vede” sau nu, furtuna există, se manifestă și, ca orice furtună, are urmările ei.

O altă semnificație a cifrei 2, ridicată la puterea lui 20, este energia/bioenergia. Folosind patternul (tiparul) de mai sus putem afirma fără tăgadă că vor fi manifestări de energie extremiste. Nu-i același lucru ca atunci când nu există 2, e mai al naibii pentru că, așa cum am afirmat anterior, trece prin toate stările de la 1 la 9!

S-o aleg pe asta sau pe cealaltă, este eterna întrebare a lui 2? Vă dați seama cum își pune întrebarea 20? De fapt, nu este o întrebare, ci este un calup de întrebări și tot balansul aferent dintre ele. E ca încărcătura unei nave care nu e bine așezată. Vine valul și mută bagajul de întrebări la prora, apoi la pupa, apoi la tribord și să nu uităm că există și babord. Se răstoarnă nava? Dacă cei de la docuri au încărcat-o greșit, marinarii au obligația s-o țină pe linia de plutire. De fapt n-au de ales pentru că ei sunt pe navă, ei sunt nava și dacă n-o salvează se scufundă odată cu ea.

În altă ordine de idei, sub semnul lui 20 stă oscilația între comunicare și închidere în sine, între dorința de a se dărui și necesitatea de a fi consolat, între stabilitate și schimbare.

În general, sub semnul lui 20 ne vom găsi în postura de a decide între două persoane, două locuri, două idei, două situații, fiindcă vom considera că, făcând o alegere, abandonăm ceva sau pe cineva, iar în subconștient vom simți vinovăție, ca și cum ne-am abandona pe noi înșine.

20 = hipersensibilitate, nevoia de a iubi și de a fi iubit, nevoia de socializare, de a fi ocrotit.

Puncte forte

20 dezvoltă capacități senzoriale, așadar, fie absorbi vibrațiile celor din preajma ta, schimbând dintr-odată starea de spirit, fie-i molipsești pe ceilalți cu dispoziția în care te afli, modificând aproape imediat energia locului. E nevoie, însă, de ceva timp până să înveți să folosești acest talent.

Singurătatea se numără printre lucrurile care displac cel mai mult, probabil pentru că simți adesea nevoia apropierii fizice de persoanele la care ții. Tocmai din acest motiv, apreciezi mai mult decât ceilalți momente petrecute în sânul familiei. Nu în ultimul rând, dispune de abilitatea de a-i convinge pe ceilalți prin mijloace subtile, fără a ridica vocea și a le răni sentimentele pe drum.

Puncte slabe

De teamă să nu provoci suferință în vreun fel oamenilor dragi, precum și altor persoane cu care intri în contact, eviți adesea să-ți impui punctul de vedere. Este drept că poate fi dificil uneori să întâmpini pe cineva cu un refuz categoric, dar nu-ți strică să ții cont, cel puțin în anumite momente, și de nevoile, respectiv dorințele tale. Nu te lăsa călcat pe cap prea des de către ceilalți.

2 în citate

Să afli adevărul? La 20 de ani? Nici Isus, nici Moise, nici Mahomed nu-l știau încă la vârsta asta. (George Călinescu- Enigma Otiliei)

Fiecare vârstă are păcatele sale: la 20, desfrâu, la 30, mânia și la 40, înfumurarea. (Alejandro Casona – Șiretenia și dreptatea judecătorului)

Între 15-20-25 de ani, doar bani (BUG Mafia).

 

4. Anul 2020 din punct de vedere numerologic

Ca orice an, 2020 este compus din două valori: axa verticală Y a valorilor independente, statică, spirituală, duhovnicească, informațională, masculină, centrifugă, solară, axa cerească, constantă și neschimbătoare pe durata a 100 de ani și axa orizontală X, variabilă, axa valorilor materiale, dinamice, schimbătoare, muritoare, emoționale, centripetă, lunară, feminină, axa lumească, a naturii, etc.

Cu alte cuvinte, avem constanta 20 (de la 2000) pe axa verticală și variabila 20 (de la anul 20) pe axa orizontală – timp, testare, probă.

Deși anul 2020 poate fi interpretat și ca 4 (2+0+2+0), semnificația aceasta o resimțim într-o măsură mult mai mică decât pe cea a lui 2. Vibrația totală 4 este compusă din 2 forțe feminine centripete (2) și două portaluri (0), un portal de intrare, un portal de ieșire. 2020, bisect, este caracterizat de 4 eclipse de lună și 2 de soare.

Prin urmare, tendința cerurilor (20) coincide cu tendința pământului (20). Se vor întâmpla numeroase evenimente care ne vor schimba radical viața.

Constanta 20 din interiorul anului 2020 va rămâne neschimbată pe o perioadă de 100 de ani. În anul 2100, această constantă se va schimba în altă constantă, dar deja cu valoarea 3 (2+1=3). 2000 este ca o umbrelă sau scenă pe care se derulează de la an la an teatrul vieții, jocul vieții. De la an la an, se desfășoară episodul următor. Orice replică sau act care se produce în 2020 are legătură cu toate variabilele 2020, 2011, … (11 este tot 2).

20 – simbolizează inteligență și sănătate, dar, cu toate acestea, lumea ce trăieşte influența acestui număr se va considera nefericită, nesigură, tot timpul în balansare, cu treceri de la o extremă a unei valori sau paradigme la cealaltă extremă.

Acest număr va contribui din plin la dispariţia a tot felul de iluzii, visări, păreri, îndoieli. Până în 2100, lumea va ajunge să fie decepţionată de viaţă şi de ei însăşi. 20 ne arată lupta contrariilor sau, mai corect spus, interacţiunea şi interdependența contrariilor în formă absolută (0 zero). Ori înţelepciune absolută, ori prostie absolută, căi de mijloc în aceşti 100 de ani începând cu 2000 nu prea se vor ivi decât rar şi pe alocuri, în viaţa anumitor oameni şi mai rar spre deloc în viaţa statelor, a guvernelor, a organizaţiilor globale. Totul la extremă: ori, ori. Ori da ori ba, ori cu noi ori împotriva noastră, ori prieten ori duşman, ori facem sex cu animalele şi copiii, ori nu mai facem deloc, ori familie, ori dracu’ ştie ce şi de ce.

Metaforic putem spune că am intrat în perioada de 100 de ani în care un fel de Eva – energie, stare a lucrurilor, stare emoțională, dorință, nemulțumire, tot timpul îl va ispiti pe Adam, vorbindu-se mereu înainte cu șarpele. Da, da. Povestea biblică va căpăta un alt sens în acești 100 de ani care urmează. Lumea subiectivă a emoțiilor, a trăirilor va domina lumea rațională, obiectivă. Omul va căuta trăiri noi, duse până la extreme nebănuite, noi emoții, dorințe, frici, isterii colective, în detrimentul rațiunii. Odată cu trecerea timpului, oamenii se vor scufunda tot mai mult în realități virtuale, în iluzii, în tot felul de trăiri și emoții, care vor fi produse de cele mai diferite tehnologii. În goana lumii după bunuri și plăceri materiale, peste măsură de cele mai multe ori, căutarea noutății din perspectiva emoțională, lumea își va atrage destule suferințe.

Acum, în 2020, am intrat cu adevărat în perioada de 100 de ani a antitezei, a negării uneori chiar și a propriilor funcții, sex, naționalitate, vârstă, etc. În mod normal, negarea, antiteza, este pasul firesc către sinteză, dar acest timp va veni abia în 2100. Antiteza este necesară și utilă, dar poate provoca adevărate războaie pe diferite planuri atunci când este percepută ca dușmănie și încearcă să distrugă cu totul teza. Teza și antiteza au ambele drepturi la existență, însă cei care sunt mai mult conectați la antiteză și anti orice au tendința de a percepe teza ca pe un dușman demn de a fi lichidat. Antiteza nici nu ar fi putut apărea dacă înainte nu ar fi apărut teza. Prin urmare, antiteza ar trebui să-i fie recunoscătoare tezei pentru șansa de a fi putut, în general, să apară, doar că antiteza nu acceptă asta atât de ușor și dorește în mod diabolic să anuleze teza, să o facă să dispară și să devină ea însăși Teza.

Când oamenii sau statele se împart în teză și antiteză nimic bun din asta nu va rezulta, deoarece la acest nivel discuțiile nu se poartă în mod academic, liniștit, cu calm și înțelepciune. Lumea în care trăim nu este compusă din filosofi sau academicieni. Oamenii și statele se vor conecta treptat pe anumite nivele la o oarecare teză și la o oarecare antiteză, aflată pe alt palier. Uneori același om este „anti-popi” și extinde asta până la anti-religie, dar nici ateu convins nu este. Asta va genera tot felul de conflicte emoționale și psihologice, atât în interiorul unui singur om, cât și în cadrul unei întregi societăți. Oamenii vor fi divizați în tot felul de „ei” și „noi” și vor fi împinși să se bată între ei. Chiar și în cadrul unui partid vor apărea Ei și Noi, teza și antiteza.

Dualitatea, nesiguranța, îndoiala vor conduce treptat lumea. 2 încă își va spune cuvântul. Aveți Răbdare. Doar cei care rămân punct (), drepți și verticali, vor supraviețui, cel puțin asta ne învață Scripturile, iar toți cei care se vor îndoi, se vor sparge în interiorul lor se zice că nu vor ajunge să vadă Împărăția Cerurilor. Numerologic vorbind, se confirmă.

 

Numărul 20 are dublă semnificație și abordare: o dată ca 20, dar și ca 2, ca cifră de vibrație (20=2+0=2). Cifra de vibrație a oricărui număr este egală cu suma tuturor cifrelor ce compun numărul și reducerea lor la o singură cifră.

Cifra 2 chiar și urmată de zero reprezintă stihia apei, puhoiului de oameni, turma, poporul, care ocupă tot felul de forme. Astfel, avem apă în ceruri și apă pe pământ. În ceruri, apa ocupă forme mentale, iar pe pământ apa se comportă la fel, ocupa forme fizice după principiul similitudinii, al similarității. Așadar, avem apă sus și apă jos, iar în aceste situații se creează mocirla în lumea noastră materială a valorilor dependente X. Acest lucru duce la tot felul de situații neclare, întunecate, prin care se vede greu spre deloc fundul lacului, pentru că totul este tulbure, mâlos, în ceață. Este o perioadă bună de păcălit lumea întreagă, la fel cum Eva l-a păcălit pe Adam, mai întâi fiind ea însăși păcălită de șarpe – stăpânul valorilor materiale, dependente și muritoare al axei orizontale X.

2 răspunde de dualitatea naturii inclusiv a omului, simbolizează armonia slujirii şi a stăpânirii, armonie şi distrugere, legăturile diplomatice şi totala lipsă a oricărei negocieri, reduceri, discuţii, compromisuri. Reprezintă feminitatea, simţămintele şi emoţiile. 2 în natură reprezintă şi guvernează elementul Apă.

Zero este încărcat cu un puternic flux de energii şi, din această cauză, totdeauna creşte extrem de mult valoarea cifrei în spatele căreia este aşezată.

2 este doar o cifră, iar dacă 0 apare în spate, aceasta devine de 20 de ori mai puternică. Devine un numar. Zero reprezintă energia evenimentelor viitoare, iar în cazul nostru evenimentele viitoare sunt arătate de 2 – răsplata, „femeia” care se supără pentru că ceva nu ai făcut corect şi acum, ca un vulcan, îşi va revărsa nervii, ceea ce va fi foarte spectaculos, o adevărată isterie, dar nu îţi va furniza prea multă informaţie. Va trebui să stai să gândeşti ce anume a vrut să spună prin isteria desfăşurată.

Orice acţiune făcută de un om sau o naţiune, dar și de omenire în întregime, din 1800 până în 1999, se vor manifesta ca răsplată asupra omenirii până în 2100.

2 este o cifră materială şi deductivă, ceea ce va face ca efectele ei să fie nu la nivel mental, ci la nivel fizic, evident, măsurabil. Până în 2100, elementele Apă şi Pământ vor domina numărul cataclismelor naturale sau tehnogene. Acest lucru presupune ploi torenţiale, inundaţii, cutremure de pământ, alunecări de pământ, avalanşe și căderi masive de zăpadă, fisuri imense în scoarța terestră, capabile să despartă un oraș sau țară în două etc. Apa este elementul care se mișcă prin aer și capătă forme mentale și tot apa se mișcă pe pământ căpătând forme și direcții pe care i le oferă pământul. Apa este un element foarte puternic, dătător de viață și de bine, dar capabil să și inunde totul și să aducă moartea.

Până la terminarea acestei constante, partea frumoasă a omenirii va fi verificată şi refăcută până în temelii, cu scopul de a aşeza femeia în matca sa existenţială, pentru a îndeplini exact şi precis rolul şi funcţia ei în această lume. Femeile, mai mult decât bărbaţii, vor avea de suferit de pe urma a tot felul de boli, inclusiv oncologice, de pe urma a tot felul de cataclisme naturale sau sociale, războaie civile sau de ocupaţie de către alte popoare. Aş putea spune chiar că rolul femeii în salvarea lumii va fi unul destul de mare până în 2100. „Frumuseţea va salva Lumea”. Este ca şi cum Universul în tot acest timp va încerca să coboare femeia din copacii în care s-a căţărat, uitând prin asta de rolul ei adevărat şi cel mai important în această lume.

Numerologic putem spune că, atunci când se produc alunecări de teren, inundaţii, ieşirea râurilor din matcă, ploi torenţiale, atunci sunt oarecum ,,pedepsite’’ femeile, pentru că apa şi pământul sunt stihiile lor, iar atunci când au loc incendii, aprinderi de păduri, explozii ale vulcanilor cu aruncare de foc şi lavă, când aerul devine toxic sau greu de respirat, când din cer cad comete cu cozi de foc, adică tot ce este legat de stihiile aer şi foc, atunci ca şi cum sunt pedepsiţi bărbaţii, pentru acţiunile sau inacţiunile lor, pentru ceea ce au făcut, au permis sau pentru ceea ce puteau să facă, dar nu au făcut. Astfel, prin diferite cataclisme, natura încearcă să pună în echilibru energiile masculine, centrifugi, pe bărbatul însuşi şi energiile feminine, centripete, cât şi pe femeia însăşi. Echilibrul şi funcţiile corecte ale acestor două dimensiuni generează armonie şi fericire. Distrugerea acestui echilibru duce, inevitabil, la anomalii ale naturii, ale comportamentului uman şi social, duce la îmbărbătarea femeii şi feminizarea bărbatului, lucru destul de vizibil mai ales în societatea europeană. Emanciparea femeii peste măsură şi pasivitatea bărbaţilor, feminizarea acestora, nu are cum să ducă la ceva bun, ci numai la anomalii comportamentale, fiziologice şi psihologice, îmbolnăviri fizice şi psihiatrice şi degenerarea societăţii şi a omului în sine, deşi asta uneori se numeşte evoluţie, viaţă nouă, tendinţa modernă, etc.

Nu putem reinventa noi Creația. Creația, însă, nu ține cont de mofturile, hachițele sau dorințele noastre. Nu Creația se va adapta la cerințele tot mai mari și mai nebune ale omului, ci omul va fi obligat ori să se adapteze Creației și legilor ei, ori va dispărea, cum au mai dispărut și alte civilizații de până la noi. Oricum ai numi aceste deformări, tot o eroare este, deoarece Creatorul încă nu a ieșit la pensie şi legile Creaţiei nu au fost modificate, iar în Creaţie orice lucru – piatră, insectă, plantă, animal sau om – are locul şi funcţia sa precisă, fără de greşeală. Omul poate să mai şi greşească, dar „Tu, Doamne, eşti fără de greşeală”. Vă aduceţi aminte?

În astrologie, numărului 20 îi aparţine zodia Rac. Viziunea asupra realităţii este 20 şi reprezintă oglindirea conştiinţei. Astfel, odată cu trecerea anilor, 20 va distruge cu mare putere pe toţi acei oameni sau chiar state întregi care au o viziune deformată asupra Creaţiei, a Lumii şi Universului atât material, cât şi spiritual. Treptat, 20 va face ca lumea deformată de conştiinţa noastră să dispară, chiar dacă uneori va dispărea şi conştiinţa omului cu totul. Omul are 20 de degete la mâini şi la picioare şi toate acestea au roluri şi funcţii energetice foarte precise.

2 este o cifră blândă, feminină, însă 20 – deloc. Aceasta nu se aseamănă cu o femeie, ci cu o regină dură, rece şi foarte raţională, nemiloasă. 20 este un număr deductiv, cu influenţă pasivă, ascunsă: nici nu ştii de unde ţi se trage şi iată că a apărut ca şi cum din senin, ceva nou şi neaşteptat, nu obligatoriu plăcut în viaţa globului pământesc. 20 este numărul gravidităţii, a purtării sarcinii, a însărcinării. Acest proces este subtil şi invizibil, durează mult în timp. Noi vedem doar la suprafaţă cum creşte burta, cum se încinge atmosfera, cum se încarcă, se finanţează, se pregăteşte ceva, dar nu ştim prea multe lucruri despre ceea ce se petrece în adânc, în interior, tot aşa cum nu ştim cum anume se dezvoltă embrionul. Ne bucurăm sau ne amărâm doar la sfârşit, peste 9 luni, văzând ce am născut – un nou-născut frumos şi sănătos sau un monstruleţ care are acum dreptul la viaţă şi va trebui să ne chinuim tot restul vieţii cu produsul activităţii noastre, fie ea şi globale. Trecând peste toate aspectele negative şi neplăcute ale lui 20, acest număr are şi un foarte mare potenţial creativ, mai ales dacă urmează pe cineva. Are şi un mare potenţial spiritual, dacă îşi găseşte liderul, învăţătorul sau maestrul, la fel cum Maria Magdalena l-a urmat pe Hristos.

Cel mai mare pericol al numărului 20 apare atunci când hotărârile se iau sub influenţa emoţiilor, a furiei sau a disperării. Atunci şi acolo unde hotărârile se iau în mod raţional, pe baza anumitor cunoştinţe, date, informaţii exacte, bărbăteşte să zicem, atunci 20 va urma acel om sau stat şi îl va susţine în demersul său, exact aşa cum o femeie îşi urmează bărbatul său în hotărârile majore ce nu ţin direct de casă. Ne constituim în grupuri şi păzim noaptea satul de duşmani, de exemplu.

Efectele lui 20 se văd în mod special atunci când apare inacțiunea sau acțiunea pasivă. Inacțiunea la nivelele inferioare se referă la inacțiunea corpului fizic sau la inacțiunea fizică. La nivelele medii, 20 reprezintă inacțiunea gândului, a ideii. Iar la nivele superioare, 20 ne vorbește despre inacțiunea spirituală. 20  aduce cu el inacțiune sau acțiune insuficientă. O putem numi „pasivitatea duhului”. 20 este Eva în formă absolută. Este începutul răului la un nivel superior. Subtil și feminin. Dacă este 20, înseamnă că energia se mișcă în acest an către un oarecare centru. Forța lui 20 este centripetă, ceea ce ne arată că energiile în acest an vor tinde să se ducă către un oarecare centru, nu către margini. Centrul poate fi unul de putere, de cunoaștere, financiar, politic, administrativ, etc. Trebuie să știm în ce anume centru sau loc de pe pământ, din țară, din oraș ș.a.m.d să mergem, fiindcă într-un centru se pot aduna toate bolile, toți banii, toată informația. E ca o inspirație, absorbție absolută. Tot felul de oameni și de țări vor fi atrase către centre diferite, fiecare după cum merită, după cum sunt, după cum rezonează.

Linia generală pe 100 de ani sub semnul lui 2:  2000 – 2099, urmează mișcarea perversă a energiilor, unii la stânga, alții la dreapta, unii vor da valoare absolută unor lucruri, alții altor lucruri. 2000 este vector de acțiune și fiecare acționează în direcția pe care o consideră mai bună.

La nivel colectiv (gruparea, colectivul, echipa, țara, globul) nu avem încă o formă de acțiune.

Dacă în perioada 1000 – 1999 găștile/statele erau în competiție, luptându-se pentru ideologii, mental, începând cu anii 2000 acestea ori fac uniuni, ori sunt antagonice, dușmănoase, fapt ce implică emoțiile. Dacă la sfârșitul mileniului I războiul era rece, sub anii 2000 războiul devine unul profund emoțional, cu dușmănie, cu implicarea sufletului, al lui „îmi place” / „nu îmi place”.

Omul este ușor de manipulat emoțional (nu pe doctrină). 100 de ani se dă o luptă la nivel de emoții pentru câștigarea sufletului. 2000-2100 poate fi numită perioada „minciunii” absolute, un nou Ev Mediu dar la alt nivel calitativ, inchiziții – o nouă etapă întunecată, un secolul „negru”. Până în 2100, când umanitatea va intra într-o oarecare formă (3, triunghi, sinteza)

Variabila 20 este compusă din două tipuri de impuls sau semnale: de tip Rampă şi de tip Dirac. Constanta 20 este un semnal sau impuls de tip Treaptă. Jocul acestor trei tipuri de semnale creează în lumea noastră tot felul de evenimente, situaţii şi contexte, fie dorite şi aşteptate, fie nedorite şi neprevăzute.

20 este văzut ca și mesagerul extraordinar. Acesta poate aduce un mesaj fericit sau nefericit. Dacă aduce un mesaj fericit, este extraordinar. Ne putem aștepta să primim atât mesaje pozitive, cât și negative de pe întregul glob.

20 este influențat de 19, în trecutul lui, și de 21, în viitorul lui. Se însoțește cu un 1 (cu toate calitățile lui) și cu 3 (cunoaștere, informație, pricepere si abilități, formă). Deci, în 2020, se vor dezvolta noi forme de comunicare (nu este structură – 4) și noi forme de manifestare a tot ce reprezintă pozitiv ca trăiri, forme de relații diplomatice, de a crea legături. În același timp, ne poate aduce noi forme de dușmănie, de războaie, atacuri, conflicte și arme (dominate de stihiile apă și eter).

2020 este un an cu „0”, cifră care ori atrage energia, ori aduce energia, pendulează, aduce-fură. Ritmul, ciclitatea acestor procese nu ne este cunoscută, noi doar trebuie să ne dăm seama: este un eveniment care ne aduce ceva sau ne fură ceva? Ne aduce ceva material, dar ne fură energia sufletului, sau ne aduce ceva pentru suflet și minte, dar ne fură ceva material. Zero este ca un portal, niciodată nu știi ce intră prin acesta și ce pleacă.

În 2020, 20 are aceeași putere ca în alți ani 20 (1920, 1820, 1720…), dar jocul este la alt nivel, în altă piesă de teatru, cea a anilor 2000. De pildă, în 1920, Europa continua să fie reconfigurată politico-teritorial în urma înțelegerilor făcute în cadrul Conferinței de pace de la Paris (1919), după Primul Război Mondial. În 2020, se finalizează Brexit (pe 31 (=4) ianuarie), după un 2019 al amânărilor menite să transforme sistemele țărilor și structurilor implicate în acest proces.

2 reprezintă, totodată, ruptură, divizare, polarizare, isterie, ceartă, care pot genera tot felul de „spargeri”. Astfel, în sens negativ, odată cu intrarea în anul 2020, este posibil ca din ce în ce mai multe țări să-și dorească ieșirea din UE. În același timp, pe alte teritorii decât cele ale UE, e posibil să se înceapă construcția noilor uniuni, adică vor folosi partea pozitiva a lui 2. Nu trebuie să uităm că aproape jumătate din tineretul fostelor republici ale fostei URSS își dorește refacerea acesteia. Există deja politici și idei despre refacerea URSS-ului, sub o altă denumire și formă, în care este posibil să intre și câteva țări nordice, care nu au făcut parte din URSS în trecut. Apoi, noua rută comercială dintre China și Rusia îi va impacta semnificativ pe transportatorii europeni. Se va încerca a se recrea vechile drumuri comerciale (drumul Mătăsii, drumurile comerciale care legau Marea BalticăMarea Albă și Marea Caspică și Siberia etc) și în multe din aceste proiecte vor reuși. În cele din urmă, se va încerca să se refacă vechiul Imperiu Tartar.

Pe axa verticală Y avem cifrele de la 0 la 9, însă aici cifrele impare sunt cele dominante, ele stăpânesc această axă. Pe axa orizontală X avem tot cifrele de la 0 la 9, doar că aici cifrele pare sunt cele care guvernează axa.

Am putea face un grafic în care pe verticală de jos în sus ar fi doar cifrele impare 1; 3; 5; 7; 9, dar vom înțelege că cele pare sunt prezente totuși acolo, doar că sunt invizibile, iar pe axa orizontală X am scrie doar cifrele pare 2; 4; 6; 8, dar vom subînțelege că cifrele impare sunt totuși prezente, doar că sunt invizibile.

Astfel, pe orizontală vom avea 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9. Vom vedea că, în anumiți ani, energia curge invers, nu de la cifrele mai mici către cifrele mai mari, ci invers, de la cifrele mai mari către cifrele mai mici. Toți acești ani în care se întâmplă inversarea circuitului energiei sunt ani foarte complicați pentru tot globul. Exemplu: Anii 40 – energia curge de la 4 spre zero, în stânga. La fel, anii 41, 42, 43, 44 – energia se condensează și abia în 45 energia curge spre dreapta, adică în sensul acelor de ceasornic, în sens orar. Până în 45, energiile se mișcau în sens trigonometric, împotriva acelor de ceasornic și asta creează o mulțime de probleme. La fel a fost în anii 30, până în 34, când energia a început să curgă de la 3 către 4, de la cifre mici spre cifre mai mari, doar că aici își făcea prezența, se rula programul lui trei trigonometric. Alt tip de evenimente decât cele din 41-45. La fel a fost în anii 60 până în 67. Abia în 67 se rupe un lanț al evenimentelor și începe o altă direcție. La fel a fost în anii 70 până în 78, unde se rula programul lui 7, ce a generat un alt tip de evenimente legate de valoarea lui 7.

Cu anii 80 până în 89 a fost la fel. Abia în 89, pornește mișcarea orară, dextrogiră. Până în 89, mișcarea energiilor era levogiră. De anii 90 până în 99 nici nu mai vorbim. 9 ani la rând cu polarizare inversă, în sens negativ, timp în care tot ce este rău, inutil, împotriva vieții și a dezvoltării vieții se ridică și se manifestă pe suprafața pământului.

Astfel, din anul 20 până în anul 22, vom avea rotație negativă, timp în care 2-ul își va arăta părțile negative, mai ales dacă oamenii vor rezona cu partea întunecată a lui 2. Abia în 22 vom ajunge în cumpănă, energia se condensează și în 23 se va trece la altă mișcarea pozitivă, dătătoare de viață, creatoare de forme. În natură, cam totul are mișcare dextrogiră. 2023 va întoarce roata vieții în direcția creșterii și a dezvoltării.  Sensul trigonometric poate fi definit ca sensul de rotație pe o traiectorie circulară descrisă parametric de ecuațiile 

x = r cos t

y = r sin t

unde r este raza cercului, iar t este un parametru crescător în timp. Coordonatele carteziene x și y trebuie să fie crescătoare spre dreapta, respectiv în sus. Mișcarea spre stânga îi favorizează pe sudici, iar mișcarea spre dreapta îi favorizează pe nordici. În timpul mișcărilor levogire au loc cele mai multe războaie de cotropire, jaf, ocupație și nimicire. În perioada mișcărilor dextrogire se produc așa-zisele războaie civilizatoare, care au funcția de a instala o nouă ordine, un nou sistem de guvernare și o nouă ideologie. Asta ne arată că turismul în țările emisferei sudice va crește până în 2022, apoi va începe să crească mișcarea turiștilor de tot felul către țările emisferii nordice.

Odată cu trecerea noastră în anii 2000, apare mai acut ca niciodată problema energiei de tot felul, lipsa de energie în oameni, crize energetice, crize de resurse energetice, iar până în 2100 vom avea și o mare criză de apă. Criza de apă potabilă va veni mult mai devreme, probabil prin 2040-50. Apa dătătoare de viață în sistemul financiar-bancar o reprezintă banii și, prin urmare, este firesc ca în 2020 să ne așteptăm la o mare criză financiară, care se va resimți până în 2025 destul de acut.

Cifra 2 din 2000 va aduce cu sine foarte mult antagonism și negare chiar și a propriei istorii, minciuni și păcăleli, o antiteză la ceea ce odată, până în 1999, era considerat a fi teza nemuritoare, valoare independentă, informație cerească, sfântă, adevărată, lege.

După anul 2000 și mai departe, cifra 2 va aduce revizuiri a tot ceea ce știm si vor apărea curente puternice de istorie alternativă, arheologie alternativă, educație alternativă, etc. Toate teoriile și postulatele, legile, chiar și ale fizicii sau ale științelor naturii, vor cădea în timp și în locul lor vor apărea altele, ce vor fi valabile o mie de ani, adică până în anii 3000.

Anul 2000 nu face altceva decât exact ce a făcut Eva în povestea noastră, după care urmează izgonirea din grădina raiului pe pământ, adică pe axa X a valorilor muritoare, unde totul ruginește, focul le arde, hoții le fură, moartea le distruge. Putem spune că anii 2000 ne așază mai bine cu picioarele pe pământ? Oarecum da, pentru că ne obligă să revizuim tot felul de lucruri, să căutăm antiteze la teze, dar asta nu înseamnă că totul trebuie negat, dat uitării sau distrus. Trebuie doar să vedem antiteza la propriile noastre teze.

Evident că, dacă până în 1999, forma principală de energie cu care funcționa toată lumea și industria era energia electrică, anii 2000 vor impune căutarea surselor energetice alternative, feminine, centripete, adică magnetice. Astfel, magneții și puterea cinetică produsă de acestea vor deveni treptat o nouă formă de dobândire a energiei electrice.

Dacă axa Y este electrică, axa X este magnetică. Iată și relația electro-magnetică, doar că acum va începe să domine magneticul, centripetul, inclusiv politicile liberale progresist-feministe de stânga. Acest tip de politică în lume va avea un oarecare succes până prin 2030, după care, treptat, va fi abandonat, fiind considerat învechit și ineficient.

Spuneam că axa Y a valorilor independente rămâne statică, neschimbată timp de 100 de ani. Încă 80 de ani de aici încolo vom avea de-a face mereu cu cifra 20 (din 2000) de pe verticala Y. Adică încă 80 de ani cerurile nu își vor schimba variabila, politica cerurilor, interesul, scopul, programul, matricea. În schimb, pe axa variabilelor dependente X, valorile se schimbă la fiecare an. Acum avem de-a face cu cifra 20, iar la anul cu cifra 21, apoi peste un an cu cifra 22 și tot așa vom călători de la o lecție la alta, de la un nod de rețea la alt nod de rețea, an după an.

Dacă lăsăm axa valorilor independente (2000) Y și luăm în considerare doar axa valorilor dependente X, putem spune că trăim în anul 20, apoi vom trăi în anul 21 și tot așa? Da. Putem spune și așa, pentru că o dată ce am trecut granița lui 1999 către 2000 și nu am murit, înseamnă că ne-am adaptat la energiile axei Y și am intrat cu succes în secolul următor.

Axa Y a valorilor cerești, informațională, duhovnicească, rămâne neschimbată pe o perioadă de 1000 de ani. Asta nu ne omoară, odată ce ne-am adaptat, însă axa variabilelor dependente X (20, 21, 22) este schimbătoare și ne poate crea milioane de probleme dacă nu reușim să ne adaptăm an de an la noile energii. Această axă face ca oamenii să moară fiecare în anul lui, când nivelul lui de adaptabilitate la noul val de energii, forțe magnetice, nu mai corespunde. Când nu poate să mai fie atras de lumea materială a lui X, omul este imediat atras către lumea ideală, informațională, a lui Y, și pleacă pe verticală în lumea Duhului, omul devine spirit lipsit de corpul fizic al axei X, pe care, de fapt, aici, pe axa orizontală a lui X, îl și lasă.

Dacă asta este așa, atunci ce ne spune anul 20 al axei lumești, materiale, vizibile, dense, unde omul permanent este atras ca un magnet ba de una, ba de alta, fără încetare, spre necazul lui și spre prea puțină bucurie, deși plăceri pot fi multe?

Curiozități semnificative:

Ce legătură au acestea cu anul 20? Directă și indirectă, la propriu și la figurat, în principiu și în detalii. O cifră trezește la viață și creează mecanisme semnificative și de acțiune pentru toate celelalte lucruri care cad sub incidența lui 2. Iată un exemplu: 20 este numărul atomic al elementului chimic calciu (Ca). Credeți că acest element nu va apărea în anul 20 ca un element problemă sau de rezolvare a altor probleme importante? În anul 20, lipsa sau insuficiența calciului din organism va produce efecte dăunătoare mai mari decât în oricare alt an de până acum. Acestui lucru îi ajută, pune accentul, naște efecte de rezonanță însăși vibrația anului 20.

Prefixul telefonic al Egiptului este (+sau 00) 20. Alt exemplu. În anul 20, o țară care are prefixul telefonic 20 poate suporta efecte de rezonanță? Vom vedea. Eu cred că da. Fiecare cifră are o semnificație aparte și o vibrație proprie care ne influențează în mod subtil personalitatea și viața, deciziile, comportamentele, hotărârile și, prin efectul de rezonanță, poate crea fenomene neașteptate, neștiute până atunci. Altfel spus, putem oarecum afirma că Egiptul se află în câmpul de vibrație al lui 20, ca să nu zic în câmpul tactic.

Concluzie semnificativă

Pentru țările mai sus menționate, anul 20 va aduce cu el un fel de examen de majorat, atât la propriu, cât și la figurat. Mai mult decât atât, o dată cu începutul anului 20, China intră într-un ciclu de 12 ani, în care se va afla în poziția de încălecare a valului, iar acest val timp de 12 ani poate duce această țară destul de departe dacă se țin pe el. Nu trebuie decât să se țină sus pe val și acesta singur îi duce departe. Acest lucru China îl știa de foarte mult timp și nu pierde momentul de a încăleca valul. Anii 2025 vor aduce Chinei și mai mult salt economic, militar, politic, decât până acum.

Ce vor face cei care se vor opune acestui val? Evident că la fiecare acțiune se va trezi o reacțiune, o forță cu sens invers și cam de aceeași putere. Vor face tot ce este posibil ca să încurce, să nu permită aceasta ascensiune. Unele puteri vor dori chiar să închidă cu totul proiectul China și să aducă această țară la faza ei inițială, să le distrugă sistemul de guvernare, să introducă oamenii loiali lor, să le modeleze concepțiile și viziunile, politicile etc.

Filosofia chineză și viziunea lor asupra lumii le permite acestora să vadă timpul ca pe ceva ciclic, adică ce a fost va mai fi, dar în altă formă, schemă echivalentă și într-un alt ciclu. Europenii sunt lipsiți de această viziune. Aceștia văd timpul liniar, adică ceva a fost, ceva este și ceva nu știm cum și când va fi. Chinezii știu că totul se repetă, doar că în altă formă, la alt nivel, cu alte instrumente, cu alte personaje, în altă formă echivalentă. Europenii cred că tot ce a fost a fost și Dumnezeu cu mila. Ce este se vede, se manifestă, dar ce va fi numai Dumnezeu știe. Astfel, niciodată nu știu când a venit sau va veni timpul bun pentru a face ceva sau a nu face, a intra pe o poartă a posibilităților și a ieși pe alta, când vor putea intra, dar nu vor putea ieși și când nu vor putea intra pe poarta posibilităților X sau Y, oricât ar bate la acea poartă. Poarta nu se va deschide decât atunci când îi va veni timpul. Chinezii, însă, știu când și pentru ce anume a venit timpul. Spuneam odată, la o emisiune tv, că chinezii vor sta cuminți și vor îndura presiunile americanilor până în 2020, apoi își vor da drumul și nu vor mai ține cont de multe lucruri de care se fereau înainte, pentru că a venit timpul lor și vor face tot posibilul să se țină sus pe val, o ecuație care se repetă o dată la o perioadă lungă de timp.

Tot ei știu că, din 2025, le vine și rușilor valul și, prin urmare, creează alianțe de tot felul cu Rusia. Necunoașterea mecanicii cerești nu ne scutește de la suferință, cunoașterea ei, însă, ne poate ajuta să înțelegem când și pentru cine sau pentru ce a venit timpul.

Deci, pentru ce a venit timpul în anul 20?

A venit timpul antitezei, a Evei, a ispitelor și a trădărilor, a manifestării lumii emoționale în detrimentul sferei raționale. Anul 20 nu aduce prea multe lucruri bune sau plăcute, pentru că zeroul de după 2 este o gaură neagră, un portal prin care ne fuge energia. Cheltuielile de energie vor fi imense pentru a atinge același rezultat ca înainte, deci ne va trebui mult mai multă energie. Nu e nimic bun într-un portal – 0, care ne fură energia și, în același timp, ne generează foarte multe emoții, tensiuni, stres, toate greu de controlat rațional. Putem spune că anul 20 va fi mult mai bun pentru cei care vor rămâne raționali, calmi, optimiști, verticali? Da, chiar asta putem spune și chiar așa va fi pentru cei a căror conștiință reușeste să rămână neatinsă, luminată și neîntunecată de apa tulbure a lui 2.

20 Trăsături negative

Care sunt defectele lui 20, căci acestea ne dor mai mult în comparație cu calitățile lui, care sunt percepute ca fiind firești și care nu ne provoacă suferință?

Reticența, lipsa de încredere în propriile forțe ca stat, societate, organizație sau individ. Incapacitatea de a refuza îl face pe 20 ușor de exploatat, manipulat, afectat, păcălit, trișat, speculat. Astfel, anul 20 este unul foarte bun pentru cei care au astfel de îndeletniciri sau preocupări pe scară globală, regională sau locală. Nu sfătuiesc pe nimeni să se joace cu partea întunecată a lui 20, chiar dacă asta se va întâmpla oricum, pentru că va veni anul 25 și va ieși la iveală cam tot ce s-a făcut sau se va face în 20.

Alte elemente întunecate a lui 20: pesimism, timiditate, plictiseală, lehamite, lipsa luării deciziei, inactivitate, lene, depresie, corupție, trădare, gură spartă, adică vorbărie de dragul de a nu tăcea, adică vorbe aiurea ca să nu adormim, sensibilitate peste măsură, visare, temere, orientare după părerile altora și mersul în direcția cum o vrea soarta.

Dacă până în anul 20 oamenii, statele, știința aveau o oarecare viziune, teză asupra lumii, lucrurilor, piețelor, economiei, justiției, drepturilor omului, anul 20 va aduce antiteza 2 absolută 0 – antiteza absolută a tuturor acestor materii care, apropo, se predau în facultăți. După acest an, studenții de la economie, business, turism, drept, medicină, vor fi obligați să-și revizuiască drastic forma și conținutul studiilor. 20 va arăta într-un singur an că foarte multe lucruri pe care le credeam stabile, cumva consacrate, temeinice, fundamentale, deodată se deschid în cu totul alt aspect, poziție și imagine. Antiteză absolută. Ce credeam că este una se va dovedi a fi două sau doi, ori una și cu unul, adică nu e singură, adică poate fi și altfel, neașteptat, necunoscut.

Cifra 2 este cifra al  femeii, al mamei și poate simboliza o mare atracţie spre viaţa de familie şi artele plastice, care apreciază fineţea. S-ar mai putea adăuga câte ceva din toate semnele mutabile. De asemenea, vibraţiile interioare ale lui 2 dau un caracter ezitant, timid, nehotărât, influenţabil, îndoctrinat, tipicar, credul şi cu tendinţa sigură de a se îndoi de capacităţile proprii. Poate nu întâmplător, chiar la început de an 2020, o româncă din Republica Moldova pe numele de Raisa Ambros, născută în 1973 (1+9+7+3=20), cucerește lumea cu picturile sale.

2 este, pe de o parte, ca origine a răului, din cauza faptului că încetează unitatea și începe dualitatea, antagonismul, iar pe de altă parte reprezintă desăvârșirea unității văzută că întreg, atragerea contrariilor. Dacă 1 este indivizibil, nu ține cont de alte idei și planuri, este oarecum dictatorial și impunător, la 2 deja se manifestă dorința de colaborare, armonia, tactul și diplomația. 2 este plin de amabilitate, de calm. Este numărul femeii, al mamei, inclusiv al Mamei Natură. Așadar, 20 pornește un nou val de manifestări destul de dureroase ale forțelor naturii, însemnând uragane, cutremure, inundații, alunecări de teren, tornade care vor atinge cote încă necunoscute de către noi, doar pentru simplul fapt că nu știm să fim diplomați, în armonie, cu tact și delicatețe cu natura înconjurătoare. Încă ne comportăm ca prădătorii cu Mama Natură.

Codul 20 ne spune că anumite condiții contractuale vor trebui schimbate și poate că nu doar o singură dată, deoarece ceva s-a trecut cu vederea, ceva ne-a scăpat, ceva nu am previzionat sau că ceva a devenit de neînfăptuit din cauze majore sau din alte cauze ce nu depind de părțile contractante, nu depind de noi, de exemplu, s-a produs o schimbare în lume, în lege, în preferințele poporului, în condițiile democrației, în sfera economică sau în politica internațională.

Apropo, cuvântul Coronavirus are valoarea numerologică 2.

Cifra 2 este una al extremelor. 2 întunecat = a nu iubi, a despărți, antiteză dușmănoasă, rupere, spargere, diavol. În general, numerele pare sunt feminine, iar cele impare masculine. Din cele mai vechi timpuri, universul era considerat că fiind polar, format din cele două aspecte, pozitiv și negativ. Chinezii le numeau Yin-Yang. Yoghinii le numeau HA-THA. Rolul polarităților este de a se susține reciproc, neutraliza (transcende) sau manifesta. Fără aceste polarități între pozitiv și negativ, între par și impar, viața nu ar putea exista. Energie, mișcare, oscilație, vibrație, transmisie, energetica corpului și energia emoțională, energia vitală, entuziasm, comunicabilitate sau exact opusul acestor caracteristici.

Evenimente cu impact major în domeniul sănătății globale în ani cu 20

Evenimente relevante în ani cu 20

Alte evenimente în 2020

Cuvinte care pot avea o semnificație desosebită: atașament, trădare, conflict, accident, diplomație, tolerant, timid, parteneriat, emoție, atac.

Litere importante în 2020

Litere pe poziția a 2-a: B, K, T

Litere pe poziția a 4-a: D, M, V

Q este a 20-a literă din alfabetul limbii române. Litera Q (ca și litera O) este purtătoare de taine și secrete.

La nivelul alianțelor anului 2020 (alianțele supunându-se energiei lui 2) este de urmărit, de pildă, evoluția B.R.I.C.S. și a țărilor care o compun: Brazilia, Rusia, India, China și Africa de Sud, cu obiectiv pe Turcia, care, din perspectiva multor analiști, li s-ar putea alătura. 

Dubai, cu prima consoană D și ultima B, reprezintă în 2020 un nod de rețea semnificativ. Aici se vor întâlni în luna octombrie minți puternice ale timpurilor noastre în cadrul expoziției mondiale „Connecting Minds, Creating the Future”. Nodul produce tensiune, iar în ochiul de rețea evenimentele se întâmplă.

Mai multe despre literele importante în 2020 (link)

sfârșitul părții a doua

va urma


Un răspuns

Comentariile sunt închise.