articol semnat Asociația Numerologilor din România, 

sub îndrumarea lui Anatol Basarab

 

Motto: „Anticiparea nenorocirilor viitoare atenuează sosirea lor,

căci le vedem cu mult înainte de a veni”

Cicero

5. România, în 2020 din perspectivă cronologică

Pornind de la data de naștere a României, obținem un cod care poate fi reprezentat grafic astfel:

Axa verticală (1-9) reprezintă calitatea vieții, iar axa orizontală, având înscris codul numerlogic al Romaniei 214816, reprezintă timpul vieții.

Putem spune că, iată, așa trăiește țara noastră, acesta este graficul sorții evenimentelor în România.

Zona ei de confort este ilustrată grafic prin linia roșie, la media 3,7. Tot ce este sub 3,7 este zona de confort al țării, aparent totul este confortabil, dar în zona de confort țara nu se prea dezvoltă. Tot ce este peste 3,7 reprezintă zona noastră de efort, de manifestare a voinței, timpul realizărilor și al câștigurilor dobândite prin efort volutiv, muncă, silință și străduință.

 

Efectuând un alt calcul numerologic, vedem graficul voinței colective românești.

Acest grafic ne arată când Soarta ne domină și când suntem liberi să ne alegem calea, să depunem efort de voință populară, politică etc. pentru a realiza, la alegerea noastră, ceva, pentru a alege și a urma o cale și a atinge o țintă, fără să fim la mâna inductivă a sorții.

Soarta este o valoare inductivă. Destinul este o valoare deductivă.

Când soarta îți dictează, nu poți trăi ca țară decât în conformitate cu viața, așa cum au venit timpurile, în direcția curentului, duși de o putere pe care nu o putem controla.

Când, însă, linia destinului este deasupra linii sorții, atunci suntem liberi de inducția sorții și putem să ne alegem o cale de urmat la voia noastră ca țară.

Suntem în 2020, deci ne aflăm în intervalul anilor 2014-2026. În această perioadă de timp, graficul ne arată că România se află sub influența sorții, adică soarta nu ne oferă posibilități de alegere, ne dictează evenimentele și situațiile. Cu cât ne apropiem mai mult de 3, ca voință colectivă, cu atât ne trebuie mai multe calități, abilități, pricepere și cunoaștere.

Din punct de vedere al sorții, ni se permite să urcăm până la 4, care reprezintă corpul țării (pământul, pădurile) și neamul (oamenii).

Soarta ne domină și nu ne oferă posibilități de selecție sau de alegere decât până la maximum 4. Dacă noi, ca popor, nu alegem conștient, vom ajunge până la maximum 3. Aici, la acest nivel de pricepere, cunoaștere și abilități (3), oricum ajungem, însă putem învăța prin experiențe plăcute sau neplăcute, partea negativă a lui 3. Dacă ajungem din inerție („cum o fi, om vedea”), vom trece prin durere și suferințe.

Noi, românii, putem ajunge la 4 – trăinicie, rezistență, a ne păzi neamul și teritoriile, a avea grijă de țară (bogății, pământuri și neam).

Au existat perioade în istoria țării când am fost liberi de soartă, adică nu ne-a dictat ce și cum trebuie să facem. Cea mai bună perioadă de timp am avut-o când matrița (soarta) nu ne vedea – între 1957 și 1966.

La noi, voința și zona noastră de confort aproape coincid, astfel că, de aici, ne putem explica mentalitatea românului de „merge și așa” și „se poate și mai rău”. Nu depunem eforturi ca popor, doar stăm în zona de confort, într-un spațiu în care rămânând prea mult timp, ne alterăm potențialul de a ne dezvolta. Putem spune, chiar dacă ne doare (însă adevărul doare mereu) că suntem leneși, iar tot ce este provizoriu devine permanent.

           Iată evenimentele importante care au avut loc în anii evidențiați în grafic:

 1918

1930

1939

1942

1952

1954

1966

1969

1978

1984

1990

1999

2002

2012

2014

 

În anul 20, vor putea capăta formă doar acele idei, planuri, obiective (1) care dețin suficientă energie socială, materială, financiară, emoțională din partea omului (2). Altfel, vom avea idei, ținte și obiective care vrem să capete forme concrete în acțiuni concrete, dar nu ne ajunge energia emoțională reglatorie de activitate, nu ne ajunge motivația, nu avem resurse financiare, politice, administrative, specialiști, etc. Trebuie să spunem că 2, exact ca și o femeie, greu acceptă scuzele și bocetele. 2 poate ierta, dar nu uită nimic și, la timpul potrivit, îți dă un brânci când îți este lumea mai dragă.

Este anul în care trebuie să fim foarte atenți la investiții și la cum ne cheltuim banii. Acesta este un an de testare și vom găsi că viața ne va trece prin experiențe care să aducă ordine în relațiile și problemele personale. Într-un an universal patru (2020 = 4, adică $), un fel de descoperire majoră este făcută și / sau un adevăr major este descoperit, mai ales dacă este legat de o problemă din anul 2019-2011-2002, dar cu siguranță nu se limitează doar la acești ani. În cele din urmă, ceva ascuns este dezvăluit (după mai mulți ani) sau ceva complet nou este descoperit.

Pe axa orizontală a lui X avem cifra 1, care reprezintă lumea ideilor, iar 2 reprezintă lumea banilor. Ideile – 1 energizate și alimentate cu bani – 2 capătă forme – 3. Cu alte cuvinte, anul 20 aduce o criză economică nemaivăzută, care se poate manifesta chiar în acest an sau în anii imediat ce vor urma. Atenție mare la bani, la cum și unde îi cheltuiți! Cumpărați produse românești, ca să rămână banii noștri în țară spre a le ușura viața românilor!

20 simbolizează inteligența emoțională, relațională și chiar socială și sănătatea; cu toate acestea, anul  legat de acest număr nu poate fi considerat unul fericit. La 20 de ani se termină tinerețea, iluziile dispar. Ești decepționat de viață și de tine însuți. Te sperie viitorul posibil și alegerile pe care va urma să le faci. Și totuși va trebui să faci alegeri. Cei mai buni fac alegeri conștiente, ceilalți fac alegeri la întâmplare, sub influența sau chiar dictarea, presiunea altora. Aceștia din urmă suferă cel mai mult și culeg nefericiri și boli.

În anul 2020, România va fi pusă în situații în care va trebui să aleagă conștient, cu maturitate și hotărâre. Dar și fiecare om va fi pus în fața examenului lui propriu și în fața noilor alegeri.

6. România, în 2019 din perspectivă numerologică

Conform principiului sacru al solarității, România se află din 1.12.2019 până în 1.12.2020 în anul 2019.

Anul calendaristic reprezintă o convenție socială. Pe vremuri „calenda” reprezenta perioada de colectare a impozitelor. Anul calendaristic este un an contabil.

Anul solar este perioada de timp de la un eveniment până la aceeași dată a anului viitor, de la o zi de naștere până la următoarea zi de naștere.

ROMÂNIA, constituită (născută) la 1 decembrie 1918, are cifra destinului 5. Această vibrație înseamnă căutarea libertății în mod constructiv, comunicare și provocarea constinuă a schimbării. E un destin al spiritului fără astâmpăr, al instabilității, de aceea România a și schimbat mereu aliații. Drumul către libertate trece prin vibrațiile 2 și 3, respectiv prietenia („…râul, ramul, mi-e prieten numai mie…”), parteneriatul, dar și conflictul, fricile, precum și creativitatea, căutarea conexiunilor, superficialitatea, împrăștierea în toate cele, fără a aprofunda nimic, precum și bucuria de a trăi.

La 23 august 1944, destinul 5 prin calea 23 a devenit însăși felul ei de a fi. România a devenit REPUBLICA SOCIALISTĂ ROMÂNIA, care are, de asemenea, vibrația 5. În 1944, țara se afla într-un an de vibrație 8 – lupta pentru putere și ieșirea din turmă. Oricum s-ar fi transformat, pentru că urma un an 9, cel care închide trecutul și plătește polițele. Toate realizările materiale au venit din noul destin 4, cel care acumulează, stabilizează și întărește. Ne place sau nu, s-a întâmplat exact ceea ce trebuia la vremea aceea, ca să rămânem uniți, să păstrăm granițele și identitatea națională.  Și cu asta se explică și toate lozincile din perioada de dupa cel de-al doilea Război Mondial și până în 1989. Calea 31 explică și cultul personalității din acea perioadă. Toți uniți în jurul unuia, mult stimatul și iubitul conducător.

45 de ani mai târziu, fix 5 cicluri de 9 ani, din nou într-o zi de 23 (decembrie 1989), Nicolae Ceauşescu (Destin 10=1) a fost arestat la Târgoviște (vibrația 9) și adus la București (vibrația 1). România (numele acesta are vibrația 8) născută în 1918 era atunci într-un an de vibrație 9 și trebuia să se lepede de ceva din trecutul său – de experiența comunismului, care oricum ajunsese la maxim. România revenea pe din nou pe destinul său 5, în timp ce România născută în 1944 era deja într-un an de vibrație 1, care cerea un nou tip de gândire și acțiune.

România, (vibrație 8), a căutat încă de la nașterea sa să obțină mereu putere și să-și manifeste puterea în lume. Optul este deviant de la norme, reguli și legile pe care el însuși le face și le impune. Această vibrație 8 împinge România la urmărirea de obiective precise,fără a se abate de la acestea, orice ar însemna asta. Oportunitatea României a fost și rămâne independența. Ceaușescu a reușit să impună românilor obținerea independenței țării, cu toate costurile umne, sociale si financiare fără precedent. În contextul social-economic din aceste timpuri, într-o lume deja globalizată de zeci de ani, această oportunitate, odată pierdută în 1990, devine din ce în ce mai greu de recâștigat.

Privind graficul de 9 ani al României, observăm că aceasta a intrat la 1 decembrie 2019 într-un an de vibrație 3, al celui de-al doisprezecelea (adică tot 3) ciclu de 9 ani, calculând de la 1 decembrie 1918.

Însă, dacă privim strict din perspectiva „renașterii” României după 1990, țara se află tot într-un al 3-lea an, dar al celui de-al patrulea ciclu de 9 ani. Oricine parcurge un an de vibrație 3 (România, ca entitate, nu face excepție) are de răspuns la întrebarea Universului: Ce faci acum, concret?

Riscul într-un asemenea an este de împrăștiere, de a începe de toate si de a nu ajunge să consolidezi / consolidam / finalizezi nimic. Cu alte cuvinte, există riscul de a nu (se) concretiza nimic valoros, pe planurile importante pe care o țară e nevoie să se dezvolte: economic, social, politic, administrativ, legislativ, în sănătate și în învățământ și așa mai departe.

Până la 1 decembrie 2020, când și România se va alinia total cu energia anului 2020, există înclinația ca românii să caute să-și trăiască viața la maxim, chiar daca plata consecințelor de mai tarziu va fi mare. Ea va veni pregnant dupa 1 decembrie 2020, când și România va intra într-un an 4, iar 2020 are o vibrație totală tot 4. Se vor materializa la maxim, atunci, toate trăirile emoționale care acum sunt ținute sub capac de către românii de pretutindeni.

Pe cât este de deschis la distracții anul 3, pe atât poate fi de dezastruos la capitolul afaceri. O atitudine neglijentă și superficială în sectorul acesta va duce la decizii financiare nepractice și neproductive pentru țară. Un an 3 nu este probabil să fie bun pentru finanțele țării.

Anul 3 predispune la expansiune şi progres pe toți românii, sub toate aspectele: afaceri, domeniu financiar, activităţi legate de țările din jur, servicii. Se cere prudență și voință politică mare anul acesta, mai ales în domeniul financiar pentru a nu fi nevoie să se facă mari și dureroase corecții financiare în planul social în 2021.

Și pentru că totul se manifestă ciclic, anul acesta va re-aduce contexte macroeconomice, sociale, politice și orice altă natură care s-au mai întâmplat similar în 2010 – 2011 și 2001 – 2002, dacă ne întoarcem în timp măcar două cicluri de căte 9 ani. Privind fiecare la acei ani din viața tării putem să ne facem o idee mai profundă despre cum și ce putem să ne așteptăm de la 2020 pentru țara noastră.

Aruncând o privire și asupra graficului subciclurilor anuale, observăm că țara se află pe o linie descendentă, ce a început la 1 decembrie 2019 și se va încheia la 1 decembrie 2020. Aceasta cere multă prudență, cere ca mai ales clasa politică ce conduce țara să aibă o atitudine mai înfrânată, fie că vorbim de luarea unor decizii importante în plan global, fie că ne referim chiar și numai la declarații oficiale pe care clasa politică le face în contextul politicii globale. Anul acesta este împărțit în patru perioade de timp, a câte 3 luni de zile fiecare, deja acum țara fiind condusă de energia cifrei 2 (acțiune, nerăbdare, mișcare către scop, energia comunicării, dualitatea, despărțirea, trădarea, comparația, relațiile, colaborare/ruperea colaborării, dualism, emoționalitate exacerbată).

Foarte important de notat aici este faptul că exact la finalul anului 2020, România intră sub vibrație lui zero. E o stare de cumpănă și vom avea cu toții de făcut ceva neobișnuit, ceva ce nu ne va fi comod neapărat, însă necesar pentru a ieși din cercul vicios.

Cumva, situațiile și contextele pe care România le are de traversat în acest an sunt corelate si similare (dar la alt nivel) cu ceea s-a petrecut între 2014-2015 și respectiv între 2009-2010 și dacă mergem 30 de ani înapoi în timp, observăm asemănări cu exact perioada 1989-1990!

Asta ar trebui să ne dea mult de gândit și să ne ajute să luăm mult mai în serios ceea ce urmează.

7. Concluzii generale și recomandări

În 2020 putem vorbi despre libertatea trădării și despre conflicte. Despre vrajbă, litigii, lucruri neașteptate și surprize. Astfel, în aceste vremuri, soarta le dă oamenilor posibilitatea să trădeze, doar că ei pot alege să guste din ispite sau nu.

Dacă lăsăm forța centripetă să acționeze fără să îi dăm direcție (1) și cunoaștere (3), atunci apare implozia, deci ne vom confrunta cu fenomene sociale cu un caracter imploziv în țară și în lume.

Orice om, situație sau instituție care poate contribui la organizarea vieții cu discernământ, la păstrarea neamului, păstrarea virtuților, a tradiției, a societății, să o facă rezistentă, va fi stavilă în fața lui 2. Cerurile și pământul îi sprijină pe cei care lucrează la bază, la temelie. Ei vor fi susținuți de rezultatul final – 4, vor fi susținuți și de cer (20) și de pământ (20). 4 ne obligă să acționăm pentru întărirea și păstrarea neamului, păstrarea societății (tot un cadru), să facem societatea rezistentă, stabilă, ca pământul, să facem ordine, disciplină, fără minciuni, fără să ne poziționăm în antiteză din punct de vedere emoțional.

Anul 2020 este un amestec al contrariilor, lucru ce explică apariția diverselor tabere care se luptă între ele, neștiind, însă, pentru ce. Vom fi ușor divizați în „noi” și „ei”.  

2020 este orientat către munca în miezul problemelor. De aceea, țările al căror nucleu este mai puternic vor domina celelalte țări, oricât de puternice, extinse, expandate și bogate din punct de vedere finaciar ar fi. Acestea din urmă vor fi obligate să-și părăsească extensia și să se întoarcă acasă, să își repare nucleul/centrul.

În 2020 este bine să acumulăm informații, cunoaștere, bani și resurse de orice fel, ca să avem pe ce ne baza eforturile în 2021, un an al acțiunii, în care încep să se contureze forme la orice nivel. Prin urmare, strângerea de capital este de preferat investițiilor în afara țării.

De asemenea, concentrarea partidelor politice ar trebui să se îndrepte spre consolidarea nucleelor acestora. Acumularea de informații și de oameni (resursa umană) pentru a întări miezul.

Sunt de evitat tensiunile, scandalurile, contradicțiile, conflictele. Toate acestea duc la spargere, la 2. În plus, împing omul să nu facă acțiuni concrete, ci doar să discute isteric despre ce se întâmplă.

Ca imagine generală, anul 2020 este ca un ocean (2, apă, jos) pe care navigăm într-o ceață profundă (2, apă, sus: ceață, vapori). Cu alte cuvinte, apele cerurilor se întâlnesc cu apele pământului. Lumea merge prin oceanul vieții prin ceață. Iar dacă se deplasează pe pământ, acesta este ud, cu mâzgă, un teren favorabil derapărilor de orice tip, cu accent pe cele de ordin emoțional, motiv pentru care bolile legate de stres, depresiile se vor amplifica și vor afecta mai mult femeile. Acestea trebuie să dobândească temeinicie (4), să fie „gospodine” peste ele, să se controleze, să-și ecologizeze emoțiile, să facă curățenie în suflet și să nu se lase „sparte” de emoții contrare.

Cele două puncte legate printr-o linie (·¾·) ale lui 2 sunt obiectul și subiectul comunicării, diplomației, vectorul relațional și canalul de comunicare. Așadar, în anul 20, comunicarea greșită, proasta comunicare, comunicarea mincinoasă, manipulatorie sau lipsa comunicării vor crea o mulțime de probleme celor ce se află la cele două capete ale vectorului. Acestea pot fi statul, pe de o parte, și poporul, pe de altă parte, statul și alt stat, doi oameni, organizații sau, pur și simplu, soț și soție, mama și copilul etc.

Atenție la modul în care comunicați, la ce transmiteți, ce informații vehiculați pe canalul de comunicare, deoarece acest lucru poate să vă aducă atât simpatie, atenție, cât și ură, revolta, scandal, tensiuni. Aveți grijă să fiți bine înțeleși, ca nu cumva apoi să fiti nevoiți să aduceți explicații ulterioare, pentru că nu vor fi ușor acceptate. În acest an, de la o frază poți să-ți închei și cariera. O vorbă aruncată aiurea, o bârfă, o răutate spusă în cuvinte și cu multă emoție te poate costa mai mult ca altă dată. Nici vorba multă fără a comunica ceva tot nu este bună în acest an și atrage consecințe ascunse, nevăzute și nepercepute la prima vedere. Abia apoi constați că ceva ca efect a apărut brusc și nu știi de unde a venit, ce anume l-a generat.

Spre deosebire de 2021 (5), un an al neconvenționalului, al dorinței de libertate, concretizată și prin călătorii cu destinație temporară sau definitivă, anul 4 (vibrația totală a anului 2020) înseamnă și a aduna, a păstra, inclusiv  istoria, deci a-ți servi casa și patria.

În 2020 se creează (solid, stabil, temeinic) condițiile emoționale și sufletești de iubire sau de neiubire.  Dacă românii vor simți emoții negative, de respingere a politicii și a sistemului din România, deci, dacă decepțiile emoționale se vor amplifica, numărul cetățenilor români care își vor părăsi țara va crește. Aceasta din cauza faptului că, în România, nu există o politică menită să unească (valența cu + a lui 2), să strângă cetățenii, așa cum face mama acasă cu ai săi copii, să-i ajute, să-i îndrume ce și cum anume pot face împreună ceva pentru țara natală. Politica românească, după câte putem observa, este exact în polaritatea – (minus) a lui 2, adică de respingere, opoziție și dezbinare.

Dacă până acum românii au plecat spre mai bine, acum părăsirea țării va avea la bază sentimentul de lehamite, de dezgust.

Nu-i mai puțin adevărat că 20-ul ne arată faptul că cei ce vor pleca anul acesta vor găsi o Fata Morgana, deci doar iluzii (2). Fiindcă politica este schimbătoare la nivel global, în dependență de aceasta fiind și condițiile dintr-o anume țară, ceea ce se va prezenta într-un fel la plecarea din România va fi total diferit la ajungerea acolo.

Cei ce vor pleca din România în 2021 în interes de serviciu vor găsi acolo forme, nu foarte structurate, dar cât de cât așezate pentru ceea ce urmează ei să facă. În 2020, an vectorial, românul se vede pe sine și vede ceva în țara în care vrea să ajungă, dar fără să poată să definească clar ce anume este acel lucru și dacă este, real, o oportunitate.

Totodată, în 2020, manifestările extremiste, xenofobe, atacurile teroriste nu numai că se amplifică, ci au chiar portal deschis spre manifestare.

Important: până în 2026, trebuie să ne promovăm elitele, să ducem tot ce avem mai bun în lume, să ieșim din anonimat, să facem tot ce ne stă în putere pentru ca lumea să vorbească despre România în cei mai buni și mai frumoși termeni. Avem de făcut cât mai puține compromisuri, iar cele pe care le facem obligatoriu trebuie să integreze și un interes al neamului românesc.

Surse bibliografice