Despre noi

Anatol Basarab

numerolog și psiholog

Anatol Basarab este psiholog, numerolog și autorul best-seller-urilor „Numerologia în viața fiecăruia”, „Viața care ne trăiește”; „Jocurile în care se joacă EU” și „Anul devenirii tale”.
Însetat de cunoaștere și acumularea informațiilor din diferite domenii, el a studiat bioenergetica, diagnostica și terapia prin metode netradiționale la Asociația Republicană Știința din Chișinău, mai târziu devenind membru fondator al organizației „Omul Viitorului”.

Pasionat de științele spirituale, Anatol Basarab și-a început studiul în domeniile numerologiei, psihologiei și parapsihologiei la universități din Moscova și a continuat în România, obținând diploma de master în psihologie și devenind membru al diverselor asociații și organizații de psihologie ezoterică și spirituală, cât și de medicină complementară, atât din țară, cât și din străinătate. Este membru al OSHO Academy of Initiation din India, fiind cunoscut sub numele de Swami Nirdosh Atikant.

Dorința de a-și ajuta semenii și de a le împărtăși cunoștințele sale îl îndeamnă spre scris și organizarea de numeroase cursuri și conferințe de numerologie și pe teme complexe de psihologie.

De peste 20 de ani, Anatol Basarab îi îndrumă și pregătește pe toți cei interesați de extinderea conștiinței, experimentarea dimensiunilor propriei ființe și de îmbunătățirea calității vieții, devenind un nume de referință în domeniu și un model prin atitudine și mentalitate de învingător.

Asociația Numerologilor din România există datorită visului lui Anatol Basarab de a-i uni pe toți pasionații și cunoscătorii acestei minunate cunoașteri într-o comunitate care să capete forță și să ofere îndrumare în aceste momente pline de provocări.

Adriana Nicolae

numerolog

Adriana Nicolae este jurnalist, editor și autor de carte, trainer numerolog. 

Și-a început călătoria pe drumul cunoașterii ca profesor de limba română și instructor de limbi străine și deține o bogată experiență profesională ca trainer (2004-prezent), editor de carte (2011-prezent) și jurnalist (1996-prezent). 

Este autoarea cărții ”English for Tourism Professionals and Staff” (apărută în 2003 și tradusă în 2006 în limba germană) și coautoarea cărții „Anul devenirii tale”, în colaborare cu Anatol Basarab.

Adriana Nicolae este certificată ANC ca formator, consilier vocațional și consilier pentru dezvoltare personală.

Autoare a mai multor programe de educație prin responsabilitate personală, este implicată în proiecte editoriale și educaționale menite să faciliteze oamenilor conștientizarea și adaptarea la complexitatea lumii în care trăim.

Daniel Nicolae

inginer diplomat

Vasile Șoimaru

Conferențiar universitar doctor Vasile Șoimaru. Este economist și cofondator al Academiei de Studii Economice a Republicii Moldova. Este de asemenea publicist și maestru fotograf, iniţiator şi coordonator al proiectului „Românii din jurul României” (www.romaniidinjurulromaniei.ro), din care s-a născut și ideea monografiei etnofotografice cu același titlu, premiată de Academia Română – premiul „Henri H. Stahl” 2013, un document unic, concretizare a cercetării sale științifice prin românime, ce definește o imagine integrală a românilor autohtoni în țările din jurul României (Ucraina, Serbia, Bulgaria, Ungaria, Republica Moldova), peste care au trecut vremuri, regimuri politice, organizări administrativ-teritoriale diverse, dictate de interesele politico-economice globale de moment.
„Pe mine numerele m-au făcut fericit. Dacă nu aș fi fost frate, prieten și tovarăș de drum cu ele, cred că nu m-aș fi realizat în viață. O viață mai interesantă și mai plină cu ele și alături de ele – numerele. O pasiune care iată s-a întâlnit cu echipa ANR, căreia îi mulțumesc pentru recunoașterea pe care astăzi mi-a încredințat-o”, a mărturisit conf.univ.dr. Vasile Șoimaru în cadrul celei de-a III-a ediții a Congresului Numerologilor din România, prilej cu care a și primit titlul de membru de onoare al ANR.
Cristina-Groza-2-400x592

Cristina Groza

Arhitect Maestru Cristina Groza este singurul maestru acreditat IFSA (Asociația Internațională de Feng Shui) în România și unul dintre cei patru maeștri Feng Shui acreditați din Europa. Este absolventă a Institutului de Arhitectură „Ion Mincu”, Secția de design interior și mobilier.
Este președintele Asociației Internaționale de Feng Shui – filiala România (www.ifsa-romania.ro). Predă și folosește de aproape 20 de ani sistemele Feng Shui și Ba Zi (Coloanele destinului – Astrologia Chineză tradițională), datorită gradului ridicat al acestora de predictibilitate.
Predă în cadrul „Academiei Cristina Groza Feng Shui și BAZI”, acreditată internațional de IFSA și CNFPA. Urmează linia Marelui Maestru Raymond Lo. Este membru EXCO în Comitetul IFSA (Internațional Feng Shui Association), trainer și conferențiar la congrese internaționale de Feng Shui. Pentru experiența acumulată în cele două domenii, Master Cristina se bucură de recunoaștere în țări din Europa (printre care Italia, Germania, Franța, Spania), cât și în Asia (Thailanda, Singapore, China), zone în care în decursul anilor a realizat proiecte de consultanță Feng Shui. Pe 30 octombrie 2021, arh.Maestru Cristina Groza a primit titlul de membru de onoare al Asociației Numerologilor din România.

Gheorghe Bozocea

„Numerele m-au fascinat de mic. Lumea numerelor, când e înțeleasă, se comportă ca parte din natură, adică, dacă îi dai atenție și te apropii de ea cu respect și înțelegere, ea te răsplătește cu mareția și spectacolul ei, la fel cum fauna și flora din jur te răsplătesc cu afecțiunea lor dacă le-o dai pe a ta. Sunt mulțumit că am avut șansa să cunosc această lume, a numerelor, interesantă și plină de farmec. Aș fi bucuros dacă crochiul meu vă va stârni curiozitatea să deschideți ușa acestei lumi minunate (a numerelor) și vă garantez că spectacolul e fascinant și n-o să regretați timpul alocat”, mărturisea la prima sa intersecție cu ANR, cea de-a II-a ediție a Congresului Numerologilor din România. Inginer Gheorghe Bozocea, autor al volumelor: „Numerele, un miracol”, „Gânduri despre om”, „Amprentele”, „Viața, o călătorie – ghid sentimental”, „Vlădeni”,  „Eseuri, versuri, grafică”, în toate regăsindu-se ca un fin observator al caracterului uman (pornind de la cel personal evident), studiat prin numere și prin amprente, dar și prin grafică și poezie, care de asemenea îi poartă semnătura, este membru de onoare al Asociației Numerologilor din România începând cu 30 octombrie 2021, moment pe care ing. Gheorghe Bozocea l-a fixat în istoria ANR prin versuri:

„Toată viața ne dorim previziuni certe.

Prooroci în tot locul, nimeni nu îi crede.

Dar ne îndoim de singura certitudine.

Veșnicia e în noi, când credem că este.”

Georgi Ana

Autoare a volumului „Cartea Magului. De la Eleusis la Tarot” (carteamagului.ro), publicat în 2021 – sfârșitul primului CIRCuit al misterelor din Tarot, de la începutul ultimului secol, al Judecății XX, Georgi Ana a hotărât să se retragă în 2012, împreună cu un grup de prieteni, așa cum mărturisește, „pe o culme de deal în Maramureș, la Casa Rosei, ca să ne reintegrăm cu Natura. Dar nu, nu venise încă timpul pentru asta. Totuși apucasem să trec hotarul, ca și Alice, spre o dimensiune ascunsă în tărâmul magiei, unde am continuat să explorez prin pOMul cunoașterii (mitologie, astrologie, Tarot) și prin pOMul vieții (hrană, psihonautică, alchimie). Personaje LEGEnDARe mi-au fost mereu alături, pe parcursul traseului meu de viață labirintic, înTÂMPLĂtor și tumultuos, m-au asistat, m-au învățat și mi-au îmbogățit experiențele”. În portretul său arhetipal, Georgi Ana notează: „Sunt, am fost și voi fi un întreg Univers. La fel ca fiecare dintre noi. Totuși rolul meu aici și acum este de povestitoare mito-logică. La nașterea mea, Soarele, aflat în punctul 0 al echinocțiului de primăvară, exact pe cuspida Berbecului, lumina DREPT în față arcana fără număr, pregătită să pornească pe drumul inițiatic și așa, s-ar putea spune, că EL marca deopotrivă un sfârșit ca și un ALT început de Lume. În vreme ce Luna, de pe partea întunecată a Universului, stătea bine ancorată în floarea roșie de pe creștetul Temperanței.” Pe 15 octombrie 2022, Georgi Ana a adăugat încă o etapă în călătoria vieții, primind titlul de membru de onoare al Asociației Numerologilor din România.

Rodica Manciu

Născută și crescută în coasta Sucevei, pe hotarul dintre Bucovina și Regat, Rodica Manciu descoperă lumea satului alături de părinții și bunicii săi. De mică, l-a ascultat pe tata care-i cânta la muzicuță, la acordeon ori îi fluiera și îi recita poezii. Bunica maternă, neîntrecută la cântat, i-a fost de asemenea model Rodicăi, care după studiile făcute la Academia de Arte Luceafărul – București – Conservator a devenit interpret profesionist de muzică tradițională. Într-un moment al vieții însă a luat drumul străinătății despre care spune că a transformat-o și a împlinit-o. A devenit mamă, a descoperit o noua profesie – cea de mediator cultural și intercultural, dar și misiunea de voluntar la Asociația „San Lorenzo dei romeni” din Torino. Cântecul și tradițiile le-a valorificat alcătuind Grupul „Șezătoarea” pe lângă Biserica „Sfânta Cruce”, organizând spectacole, întâlniri culturale și cursuri de folclor, dedicate promovării, valorificării și valorizării culturii populare românești. Din anul 2021 este redactor la postul de Radio ProDiaspora, la emisiunea de etnografie și folclor muzical „La streașina satului românesc”.Tot la Torino a devenit „informatrici di medicine tradizionali”, calitate care a adus-o și la Conferința națională „Copacul sănătății”(L’albero della salute, 2002) unde a vorbit despre „Tradițiile românești și ierburile de leac”.„Memoria copilăriei și a satului nu se șterge niciodată, iar cântecul, datinile, tradițiile și credințele din bătrâni trebuie să facă cuib în casa fiecărui român plecat departe de sat”, spune Rodica Manciu, care pe 15 ctombrie 2022 a primit titlul de membru de onoare al Asociației Numerologilor din România.

Fii parte a comunităţii noastre!

Vrei să te devii membru al Asociației Numerologilor din România? Atunci alege să te înscrii!

Cod de etică profesională

– Codul deontologic al numerologului –

Cuprins

I. Prezentare generală

„Asociația numerologilor din România” este persoană juridică de drept privat, fără scop patrimonial, apolitică și nonguvermanentală, înființată la data de 22.06.2018. Scopul declarat al Asociației este de a promova și dezvolta numerologia într-o manieră constructivă şi responsabilă.

Prezentul cod etic și deontologic este elaborat de Asociaţia Numerologilor din România (ANR) şi se adresează, în principal, membrilor acesteia.

Este recomandat drept ghid deontologic tuturor numerologilor practicanţi și reprezintă principiile ANR pentru o practică etică și eficientă în consilierea și consultanța numerologică.

Codul prevede standardele minime și regulile de bună practică, cu privire la comportamentul profesional al numerologilor, ca membri ai asociației – creat pentru a oferi un cadru în vederea promovării valorilor de bază ale asociației. În același timp, el reprezintă și un cadru de protecție pentru numerolog, pentru a preveni eventuale reclamații privind desfășurarea necorespunzătoare a activității de consiliere și consultanță numerologică, oferind totodată garanția calității acestor servicii.

Calitatea de membru al ANR îi obligă pe membrii săi să respecte standardele Codului Etic, precum şi regulile şi procedurile folosite pentru aplicarea sa.

II. Obiective

Prezentul cod etic este conceput cu scopul:

III. Principii de bază

3.1 Numerologia

Numerologia ca știință se regăsește la toate civilizațiile străvechi. Nimeni nu poate spune cu exactitate când și unde a apărut pentru prima dată. Cunoaștem doar că această știință a ajuns până la noi datorită lui Pitagora, filosof grec din sec. al VI-lea î.e.n., al cărui mesaj esențial era: „Totul este orânduit după număr”.

Numerologia studiază valoarea simbolică, calitativă a numerelor. Fiecare cifră este văzută ca un simbol, o forţă și o energie.

Numerologia este un domeniu de cunoaştere care îşi exprimă concluziile analizelor în termeni de predispoziții, înclinaţii, tendinţe şi potenţialităţi. Numerologul realizează și interpretează numerogramele și transmite concluzii și oferă îndrumare în modelarea comportamentală bazându-se strict pe datele care reies din matrița psihoenergoinformativă.

3.2 Numerologul

Numerologul este practicianul care elaborează numerograma (denumită și matricea numerologică, matrița psihoenergoinformativă sau pătratul lui Pitagora) unei persoane/organizații/eveniment şi interpretează semnificaţia cifrelor pentru a înţelege mai bine persoana, sistemul sau faptele analizate şi a determina evoluţia ulterioară probabilă.

Misiunea numerologului este aceea de a interpreta în termeni de tendințe, potențialități, inclinații, influenţe şi predispoziţii, de a informa corect şi de a sugera, la cerere, soluţii constructive, în conformitate cu numerograma clientului.

Numerologul respectă libertatea de alegere a clienților, indicând posibile căi de urmat şi exclude absolutizarea informaţiilor prezentate.

Numerologul are datoria morală de a studia istoria şi tradiţiile numerologiei şi să se instruiască pe cât posibil în domeniile care au tangenţă cu activitatea de consiliere/consultanță numerologică (psihologie, anatomie şi fiziologie, astrologie, etc.).

Numerologul practicant îşi asumă responsabilitatea analizei numerologice, a prelucrării și interpretării datelor numerologice.

IV. Principii specifice în derularea activității

Înainte de a trece nemijlocit la studiul sau practica analizei numerologice, este important să cunoști un set de reguli ce au la bază norme atât etice, cât și practice.

4.1 Regulile etice ale numerologului (Reguli, norme și valori universale)

Numerologul va ține permanent cont de faptul că orice persoană are dreptul să-i fie respectată valoarea înnăscută de fiinţă umană și își va desfăşura activitatea manifestând respect faţă de experienţele, cunoştinţele, valorile, ideile, trăirile, opiniile şi opţiunile clientului (chiar dacă acestea contravin convingerilor personale) și nu va manifesta inechitate pe criterii de naţionalitate, origine etnică, cultură, rasă, convingeri religioase, sex sau orientare sexuală ori afilieri politice.

Datele numerologice ale persoanei (incluzând ziua, luna și anul nașterii, numele și prenumele) sau ale sistemului analizat reprezintă o parte intimă și privată, ca și tot restul vieții, ca un pașaport ce conține detalii ale vieții personale, asemeni oricărui alt document. De aceea, pentru calcule și analize numerologice, este nevoie de acordul explicit al persoanei asupra căreia se face analiza.

Excepție de la această regulă fac rudele de gradul 1, partenerii de afaceri, partenerul intim de cuplu, dacă analiza acestora are legătură cu problematica de viață a clientului.

Se consideră excepții și persoanele publice (politicieni, oameni de afaceri, artiști și alte persoane de notorietate publică), ale căror date sunt publice și disponibile (internet, presă, arhive publice etc.). În aceste cazuri, analiza numerologică, prelucrarea datelor numerologice și interpretarea și publicarea acestor analize din punct de vedere numerologic nu necesită acordul persoanelor în cauză, calitățile lor psiho-numerologice și respectiv acțiunile lor pot avea și au impact asupra societății, a unor grupuri mai mici sau mai mari de oameni.

Numerologul nu va face analize numerologice altei persoane, la cererea clientului. Excepție face situația în care clientul dorește analize numerologie ale membrilor familiei. Dacă copilul clientului are vârsta de peste 18 ani, este recomandat că informația să fie direct furnizată acestuia, pentru a evita deformarea mesajului sau erori de transmitere a informației prin intermediul părintelui.

Numerologul nu face calcule și analiza structurilor matriceale ale unei persoane, dacă aceasta nu a cerut în mod explicit acest lucru.

Numerologul poate propune oricărei persoane o analiză numerologică și îi poate oferi informațiile rezultate din aceasta doar dacă persoana respectivă consideră util acest demers, însă fără a o agasa și fară a pune presiune pe aceasta, chiar dacă această persoană este propriul copil.

Numerologul va înceta analiza și furnizarea de analiza numerologică în momentul în care clientul nu mai dorește acest lucru sau își exprimă dezinteresul în acest sens.

Numerologul poate relua analiza și furnizarea de informații dacă constată că respectivul client manifestă din nou interesul în acest sens.

Numerologul nu va consilia o persoană dacă aceasta se raportează defăimător, în derâdere și/sau zeflemitor/neserios la adresa numerologului, numerologiei sau a consilierii în sine sau dorește să o facă numai de dragul distracției sau pentru a-și satisface pura curiozitate. Dacă persoana este sceptică, manifestă neîncredere față de metodă, caută să se distreze pe seama numerologiei sau a numerologului, acest lucru nu va aduce niciun folos niciuneia dintre părți.

Numerologul nu va oferi soluții și sfaturi ce reies din experiența proprie, limitându-se la soluțiile și recomandările ce reies strict din matrița clientului.

Numerologul manifestă o maximă responsabilitate pentru starea de bine a fiecărui client și este precaut când oferă consultaţii unei persoane cu vădite labilităţi sau care prezintă indicii de alienare mintală, evitând prin răspunsuri să îi accentueze sau să-i inducă acesteia starea de disconfort.

Numerologul nu va oferi soluții și sfaturi ce reies din experiența proprie, limitându-se la soluțiile și recomandările ce reies strict din matrița clientului.

Numerologul va refuza să consilieze numerologic ori să furnizeze informaţii oricărei persoane care, după judecata lui, va putea utiliza greşit cunoştinţele şi deprinderile, voluntar sau involuntar, în dauna celorlalţi sau va utiliza cunoştinţele şi îndemânarea dobândită pentru a viola drepturile fundamentale ale unei alte persoane.

Numerologul nu va încerca să demonstreze sau să impună un adevăr dacă respectivul client nu este de acord cu acesta. Situația aceasta poate apărea din mai multe motive: a) clientul nu a înțeles esența formulării numerologului (oamenii pot înțelege/interpreta diferit unul și același cuvânt sau expresie); b) în decursul vieții, omul se poate schimba, câteodată în mod radical; astfel, datele matriceale vor rămâne aceleași, dar experiența clientului poate să fie transformatoare; c) informația poate fi furnizată prematur sau într-o formă dureroasă, neagreată de către client; d) a fost comisă o eroare în calculele numerologice/matriceale ale clientului; e) clientul a furnizat date false.

Numerologul nu face presupuneri și nu ghicește. Acesta interpretează strict conținutul unei matrițe în baza unor date furnizate și calculate corect, urmând metodologia specifică de calcul, analiză și interpretare.

Numerologul nu prezice viitorul. El poate doar să cunoască posibilitatea și probabilitatea apariției unor evenimente situații sau contexte, într-o anumită perioadă de timp, dar nu poate garanta succesiunea, impactul sau deznodământul acestora. Este valabil inclusiv în numerologia medicală. Aceasta are legătură cu faptul că orice om, în oricare moment al vieții sale, are un spectru larg de alegeri și variante posibile de dezvoltare și influențare a a evenimentelor. De omul însuși depinde ce i se va întâmpla, care va fi impactul și care va fi rezultatul alegerilor și acțiunilor sale. Numerologul poate vedea posibilitățile și probabilitățile dominante ce se pot realiza și manifesta cu preponderență în viața omului.

Numerologul va manifesta un interes permanent pentru formarea şi dezvoltarea sa profesională și va depune un efort continuu de informare permanentă prin participare la cursuri, ateliere sau conferințe de numerologie sau consultări cu alți numerologi mai experimentați.

4.1 Regulile etice ale numerologului (Reguli, norme și valori universale)

4.2.1 Aspecte organizatorice

În practica sa, unui numerolog i se recomandă cu tărie să analizeze cât mai multe persoane din anturajul apropiat (prieteni, rude, colegi etc.), care sunt dispuși să-l asculte, să-l susțină și să-i dea un feedback descriptiv, pentru ca acesta să vadă unde greșește și unde nu, în scopul de a-și perfecționa și a se dezvolta în analiza și interpretarea datelor.

Un numerolog începător va analiza primele 300 de structuri matriceale (numerograme) în mod gratuit, anunțând clienții că este începător și că aceste analize servesc atât lui în dezvoltare și practică, cât și clientului, pentru informare.

Odată îndeplinit acest număr de 300 de analize gratuite, în etapa următoare, numerologul va percepe o suma simbolică clienților pentru analize numerologice. Cea mai recomandată metodă este de a-l lăsa pe client să stabilească prețul ședinței (cât consideră acesta ca fiind un preț potrivit pentru el). Acest exercițiu este important pentru a întreține balansul energetic între „a primi” și „a da”.

În a treia etapă de practică, după ce numerologul este examinat, validat și certificat de către o comisie de numerologi din cadrul Asociației Numerologilor din România, acesta poate percepe un tarif stabilit de el însuși, conform prețurilor pieței și la propria considerație. Prețul este comunicat clientului înainte ca ședința să aibă loc.

Fiecare consultație numerologică trebuie să aibă o durată fixă de timp (niciodată mai mult de o oră și jumătate), dinainte stabilită și comunicată clientului.

Odată ședința încheiată, aceasta rămâne încheiată/nu se mai reia. Cu alte cuvinte, chiar dacă numerologul consideră că ar mai fi completări, adăugiri la ședință sau că ar mai fi trebuit să-i spună ceva clientului și nu a făcut-o, acesta nu va căuta clientul ulterior, din proprie inițiativă, în acest sens.

Numerologul are obligația să anunțe dinainte clientul asupra aspectului confidențial al ședințelor. Conținutul discuțiilor cu clientul, mărturiile acestuia, precum și eventuale detalii scrise sau înregistrări sunt strict confidențiale. Numerologul păstrează confidenţialitatea asupra identităţii persoanelor care îi solicită serviciile şi asupra naturii/conţinutului acestor servicii și îi este interzis să folosească sub orice formă și în orice fel informațiile despre clientul său, dobândite în timpul ședințelor.

În cazul în care, din diverse motive, numerologul îşi pierde obiectivitatea faţă de client, îl înştiinţează de acest lucru şi, eventual, îi recomandă un alt numerolog. Numerologul va găsi o soluție pentru a refuza unei persoane consultația în cazul în care constată că manifestă o atitudine preconcepută faţă de client, nu poate fi/are dificultăți în a rămâne obiectiv și imparţial.

Numerologul are dreptul de a-şi selecta clientela.

4.2.2 Competența profesională

Pentru analiză, se folosesc datele corecte ale clientului, chiar dacă acestea sunt diferite de cele înscrise în documentele oficiale – cartea de identitate (pașaport). Pentru o analiză cât mai completă, numerologul are nevoie atât de data nașterii, cât și de numele complet al clientului și de locul nașterii. În unele situații, numerologul poate avea nevoie și de datele de naștere ale părinților clientului său, pentru a descoperi mediul numerologic în care clientul s-a dezvoltat în primii ani de viață.

Numerologul îl va îndruma pe client în tot ceea ce acesta trebuie să facă pentru a se acorda mai bine și corect cu data de naștere înscrisă în cartea de identitate.

Atunci când clientul nu este sigur care este data sa de naștere autentică, numerologul este nevoit să folosească datele de naștere înscrise în documentele oficiale (CI sau pașaport). În acest caz, numerologul va face calculele necesare, dar va ști că rezultatele pot fi mai mult sau mai puțin exact pliate pe adevărata personalitate a omului. Aceste aspecte trebuie comunicate clientului, sub rezerva erorilor ce pot apărea din aceste diferențe.

Numerologul nu poate calcula o matriță dacă persoana nu își cunoaște data de naștere corectă.

Analiza datei de naștere oferă informații despre acele calități care sunt fundamentul omului prin însuși faptul nașterii și nu ia în considerare influențele exterioare de-a lungul timpului, care ar fi putut modifica caracterul omului.

În cadrul analizei, sunt importante nu numai calculele efectuate corect, dar și comunicarea cu clientul, pentru descoperirea acelor factori și evenimente, situații și contexte care ar fi putut să-i schimbe acestuia viață, percepția și filosofia de viață. Uneori, în timpul consilierii, se poate întâmpla ca respectivul client să nu confirme, dar nici să infirme informațiile pe care le primește. În acest caz, numerologului îi este greu să înțeleagă ce tip de experiențe stau în spatele clientului sau cât și ce lecții sau obstacole a parcurs prin viață acesta. Din acest motiv, comunicarea sinceră, directă și deschisă cu clientul are o mare importanță pentru a înțelege mai bine structura și funcționalitatea acestuia.

Numerologul nu îi va oferi clientului sub nicio formă informații eronate și nu va încerca să adauge ceva sau să înfrumusețeze semnificația structurii matriceale a clientului, pentru a-i face pe plac acestuia. Numerologul este obligat să interpreteze strict ceea ce se vede în matrița psihoenergoinformativă a clientului, va păstra o poziție neutră (obiectivă) față de clientul său și nu va încerca să transpună experiența proprie pe situația clientului.

Dacă numerologul lucrează cu un adolescent (vârsta sub 18 ani), acesta va folosi informația din analiză în direcția unei educații corecte și folositoare acestuia spre propria creștere și dezvoltare. Informațiile și modul de comunicare al acestora trebuie să fie adaptate vârstei, problematicii și interesului adolescentului.

Dacă o persoană se adresează numerologului cu o anumită problemă, numerologul va studia și va analiza strict acea problemă, va căuta posibilele rezolvări care reies din structura matriceală a clientului și nu va extinde analiza la alte aspecte ale vieții persoanei, oricât de bine s-ar vedea și alte aspecte importante.

Numerologul nu poate trage o concluzie despre o anumită persoană bazându-se numai pe unul sau câțiva indicatori numerologici. El trebuie să ia în considerare toate cifrele din structura sa matriceală, toate verticalele și orizontalele, precum și diagonalele, la fel ca și toți vectorii de acțiune psihoenergetică și psihofizică. În plus, va ține cont și de experiența clientului său, pe care acesta i-o va revela în consultație.

În situația în care clientul dorește informații generale despre structura sa matriceală, numerologul va putea atinge toate aspectele pe care le poate descoperi în acel moment în structura matriceală și numerogramă.

Numerologul nu pune diagnostic, nu dă verdicte și nu face aprecieri subiective și nu va eticheta (de tipul bun/rău, deștept/prost etc.), nu face judecăţi de valoare sau judecăţi morale referitoare la viaţa sau personalitatea clientului. Numerologul descoperă și arată (evidențiază) predispozițiile spre manifestarea anumitor trăsături umane, cât și reacțiile comportamentale ce pot decurge din acestea, arată clientului său atât părțile pozitive, cât și cele negative ale caracteristicilor numerologice, pornind de la principiul că orice calitate dusă la extrem se constituie/transformă în defect și invers.

În numerologie nu există cifre bune sau cifre rele. Numărul și combinațiile acestora nu fac decât să oglindească starea energetică a omului în diferite subsisteme (deficit de energie, energie în limitele normale sau surplus/exces de energie). Acestea din urmă formează calitățile și caracteristicile personalității – dorințe, frici, necesități, tendințe etc.

V. Responsabilitatea faţă de public

Numerologul contribuie, prin comportament şi integritate morală, la recunoaşterea şi mai buna înţelegere a numerologiei.

În apariţiile publice, numerologul îşi va susţine punctul de vedere, specificând că îşi bazează afirmaţiile pe tehnici şi viziuni personale. El va respecta însă opiniile interlocutorilor şi va evita disputele neprincipiale cu ceilalţi participanţi la dezbatere.

Numerologul evită să emită consideraţii sau predicţii care ar putea induce panică în rândul populaţiei sau care ar putea încuraja oamenii să se implice în acţiuni riscante sau periculoase.

V. Responsabilitatea faţă de public

ANR recomandă membrilor săi respectarea principiilor cuprinse în prezentul cod etic, dar nu poartă responsabilitatea încălcării prevederilor lui de către aceştia.

ANR poate impune sancţiuni membrilor săi care au încălcat standardele Codului Etic, inclusiv excluderea din asociație şi poate comunica altor instanţe sau persoane decizia sa.

***

Codul etic al numerologului a fost aprobat în cadrul Adunării Generale a membrilor Asociației Numerologilor din România, care a avut loc la data de 19 martie 2021.

Descarcă aici varianta PDF a Codului etic al numerologului.

Extrase din statutul și actul constitutiv al ANR:

ASOCIAȚIA NUMEROLOGILOR DIN ROMÂNIA este persoană juridică română fără scop patrimonial, neguvernamentală și apolitică, ce își desfășoară activitatea în temeiul prezentului statut, precum și în conformitate cu dispozițiile legale în vigoare ce reglementează asociațiile și fundațiile.

Scopul, obiectivele și activitățile asociației

2.1. Scop:

(1) Asociația NUMEROLOGILOR DIN ROMÂNIA are ca scop:

Promovarea și dezvoltarea practicării numerologiei într-o manieră constructivă și responsabilă.

(2) Schimbarea scopului asociației se face numai de către adunarea generală a asociaților, conform procedurii stabilite în prezentul statut.

2.2. Obiective:

Pentru realizarea scopului propus, asociația va avea următoarele obiective:

2.3.  (1) Activități:

Pentru realizarea scopului și a obiectivelor propuse, ASOCIAȚIA NUMEROLOGILOR DIN ROMÂNIA va desfășura următoarele activități:

(2) Activitatea asociației se desfășoară pe bază de programe și proiecte.

(3) În funcție de natura programelor și proiectelor, asociația va dezvolta parteneriate cu persoane juridice de drept public și privat, precum: asociații și fundații, autorități publice, locale și centrale, instituții de învățământ indiferent de nivelul acestora, structuri similare internaționale, companii din mass-media din țară și străinătate.

(4) În realizarea obiectului său de activitate, asociația înființează și organizează structuri interne proprii, precum departamente, direcții, birouri sau servicii, angajează personal, pe bază de contract civil sau de dreptul muncii. De asemenea, asociația poate externaliza activități, prin subcontractare, conform legislației în vigoare.

4.2. Membrii ASOCIAȚIEI NUMEROLOGILOR DIN ROMÂNIA

ASOCIAȚIA  NUMEROLOGILOR DIN ROMÂNIA are următoarele categorii de membri:

(1) Membrii fondatori sunt persoanele enumerate în statut și care au avut inițiativa constituirii asociației. Membrii fondatori au drept de veto în votul privind deciziile ANR.

(2) Membrii asociați-parteneri sunt persoane fizice sau juridice care au contribuţii deosebite teoretice şi / sau practice în cadrul ANR. Aceștia sunt aleși prin vot de către membrii fondatori și au drept de vot consultativ.

(3) Membrii practicanți numerologi sunt persoane certificate conform criteriilor și standardelor de atestare impuse de Codul etic al ANR, Cod stabilit prin decizia Consiliului Director. Membrii practicanți au drept de vot consultativ și drept de a fi aleși în funcții de conducere.

(4) Membrii simpatizanți sunt persoanele care aderă la scopul Asociației și sprijină material si moral asociația în realizarea obiectivelor acesteia. Membrii simpatizanți nu au drept de vot, nu au dreptul de a fi aleși în funcții de conducere, însă pot să ia parte la Adunările Generale, să îşi exprime opiniile şi să ceară ca opinia exprimată să fie menţionată în procesul verbal al şedinţei, precum şi toate celelalte drepturi menţionate sau decurgând din prezentul Statut.

(5) Calitatea de membru de onoare se acordă persoanelor fizice care s-au distins în promovarea dezvoltării numerologiei ori în activitatea științifică din acest domeniu. Calitatea de membru de onoare se acorda de către Adunarea Generală, prin votul a cel puțin 2/3 din numărul membrilor prezenți, la propunerea Consiliului director. Membrii de onoare au un rol consultativ, toate drepturile și obligațiile membrilor asociației, cu excepția dreptului de vot și a dreptului de a fi aleși în funcții de conducere. Corelativ, membrii de onoare nu sunt obligați la plata cotizației față de asociație și nici la plata altor contribuții financiare decise de organismele de conducere ale asociației pentru membrii săi.

(6) Pentru dobândirea calității de membru al Asociației, trebuie îndeplinite cumulativ următoarele condiții:

4.3. Drepturile membrilor:

Membrii asociaţiei au drepturi de vot și de a fi aleși în funcții de conducere conform categoriei de membru din care fac parte. Celelalte drepturi ale membrilor sunt:

4.4. Obligațiile membrilor:

 

4.5. (1) Membrii pot fi sancționați în cazul săvârșirii următoarelor fapte:

(2) Prevederile paragrafelor 4.4. – 4.5. se aplică și în relația membru – structură de conducere locală la o sucursală. La filialele  asociației, dispozițiile de sancționare se aplică în funcție de statutul propriu.

(3) Sancțiunile aplicabile membrilor ce au săvârșit una dintre abaterile prevăzute la alineatul  (1) ale acestei clauze sunt următoarele:

4.6. (1) Calitatea de membru al asociației se poate pierde în caz de deces, prin retragere sau excludere.

(2) Retragerea membrilor asociaţiei se poate face la cerere, devenind efectivă în termen de 30 zile după notificarea scrisă a intenţiei de retragere depusă la secretariatul consiliului director al asociaţiei.

(3) Calitatea de membru al asociaţiei se pierde prin excludere în cazul în care membrul:

(4) Calitatea de membru se suspendă prin neplata cotizaţiei timp de 6 luni consecutive sau alternative, până la plata contribuției. Efectul suspendării constă în ridicarea tuturor drepturilor membrilor acordate prin prezentul Statut. La expirarea perioadei de suspendare, respectivul membru reintră în toate drepturile deținute anterior.

(5) Excluderea membrilor asociaţiei este dispusă de către Adunarea Generală prin vot secret, cu excepția excluderii pentru condamnare penală, care este dispusă de Consiliul Director, la primirea hotărârii judecătorești.

Asociația Numerologilor din România este:

– inițiator al demersurilor privind introducerea ocupației de numerolog în C.O.R. (Clasificarea Ocupațiilor din România)

– autor al Standardului Ocupațional pentru ocupația numerolog COD COR 516102 

– primul furnizor de formare profesională a adulţilor autorizat pentru ocupația Numerolog, conform autorizație serie B nr. 0013933, cod N.C./COR RO/04/1088/460 cu nr. de ordine în Registrul Național al furnizorilor de formare profesională a adulților 40/3120/27.04.2023,

Formatorii ANR, numerologi certificați:

  • Anatol Basarab – președinte onorific ANR; teoretician și practician în numerologie și al MNT® ; Anatol Basarab a adus și dezvoltat în România Școala de numerologie practică
  • Adriana Nicolae – președinte ANR; teoretician și practician MNT® ; inițiator al proiectului „MNT, 0 9 legătură dascăl – elev”, email contact@adriana-nicolae.ro
  • Roxana Iorgulescu Bandrabur – director executiv ANR; autor, teoretician și practician MNT®; email office@numeroviva.ro; www.numeroviva.ro; 0720328012;
  • Alexandra Mihărtescu – director de marketing ANR; teoretician și practician MNT®; email alexa@alexaevent.ro; https://alexaevent.ro; 0742483333; 
  • Bogdan Ungureanu – teoretician și practician MNT®; email contact@bogdanungureanu.ro; https://bogdanungureanu.ro; 0722 626 606;
  • Nelu Vicleanu – teoretician și practician MNT®; email neluvicleanu@yahoo.com
  • Maria Corina Stratulat – teoretician și practician MNT®; email contact@corinastratulat.ro; www.corinastratulat.ro; 0799109010;

Alexandra Mihărtescu

Este licentiată a Facultatii de Psihologie din cadrul Universitatii ,,Al. I. Cuza” din lasi, cu studii aprofundate în „Terapii de cuplu si familie”. A lucrat în diverse domenii – de la vânzari, resurse umane/recrutare, pânã la marketing si management. Ins marea dragoste au râmas psihologia si consilierea celor ce au nevoie de îndrumare in viatã, asa cá un loc special în inima ei o ocupã, între altele, activitatea de voluntariat în ONG-uri, dar si
în centre pentru femeile abuzate fizic si/sau emotional în cuplu. Si cum viata are modul ei de a lasa o amprentã, tot din dorinta proprie de a se dezvolta la toate nivelurile, a demarat proiectul AlexaEvent – ce are ca scop organizarea de evenimente pentru dezvoltare personala, spiritualà si pe alocuri profesionalã, însa fara a parasi cu mult sfera principalã. Astfel a avut ocazia sa cunoascà oameni minunati, oameni unici, oameni ce au constientizat ca primul pas in atingerea oricârui obiectiv este dezvoltarea
propriei persoane! Marturiseste ca numerologia a venit ca o binecuvântare in viata ei. Cu toate ca la început scepticismul lui 3 s-a manifestat, data ce a primit argumentele necesare si suficiente, si-a demonstrat siesi utilitatea acestei stinte antice. Astfel numerologia a devenit un stil de viatã, dar si un mod de a-si atinge obiectivele de autocunoastere precum si de cunoastere a
celorlalti.

Roxana Iorgulescu Bandrabur

Jurnalist, cu studii aprofundate în Managementul organizaților politice si civice la SNSPA, nominalizat de mai multe ori si laureat in 2007 al Premiului pentru talk-show
radio, in cadrul Premiilor Clubului Română de Presă, coautor al mai multor proiecte
editoriale, precum volumul „Cotul Donului 1942: eroism, jertà, trädare”, Chisinäu
(2012), Roxana lorgulescu Bandrabur träieste de mai bine de 20 de ani generoasa poveste a unei profesii care i-a oferit sansa sã gaseascã raspunsuri la întrebàri variate si complexe, prin experientele de viata imposibil de imaginat adeseori, dar pe
care a avut sansa sa le asculte impartasite fata in fata, asa precum sunt, de pilda, experimentele totalitariste ale închisorilor românesti sau ale gulagului sovietic,
paradigma a experientelor limità si a capacitatii extraordinare a omului de
supravietuire si autovindecare.
Pasiunea pentru numerologie, concretizatà online sub marca „Numeroviva”, s-a nascut di dorinta legitima de autocunoastere si autodepäsire, devenind treptat o
prioritate atât in viata profesionala, cât si personala.
Este numerolog, formator si consilier pentru devoltare personala, instrumente prin
care le creeazà celor ce vor sã înteleagà lumea de azi posibilitatea de a se cunoaste
pe el insisi, ca prim pas pe drumul lor evolutiv.

Bogdan Ungureanu

Are o experienta de peste 33 de ani de lucru cu oamenii. A început
formarea ca numerolog în anul 2014, sub îndrumarea lui Anatol Basarab, care i-a devenit maestru, mentor si prieten de viatã. in acesti 6 ani de studiu si practica intensã a numerologiei, a creat o unealta rapida si precisã de cunoastere si auto-cunoastere n dezvoltarea personalã, îmbinând într-un mod
inedit tehnicile de coaching, numerologie si hipnoterapie.
Este membru în comitetul director al Asociatiei Numerologilor din România si fondator al Numerosfera în 2015. A consiliat peste 300 de persoane n arii precum: cunoasterea si practicarea numerologiei, descoperirea vocatiei, relatii de cuplu, parenting, dezvoltare sau reorientare profesionalã. A dezvoltat peste 30 de ateliere de numerologie pâna acum, la care au participat peste 100 de oameni. A organizat cursuri de numerologie pentru zeci de oameni, unii dintre acestia devenind la rândul lor practicanti ai numerologiei
si formatori de alti numerologi. Dupà 20 de ani de activare n tehnologia informatiei in companii internationale, anul acesta Bogdan a renuntat la statutul de angajat si isi continua dezvoltarea profesionalã ca trainer si consultant de dezvoltare
personal prin numerologie si coaching. De ce? Pentru ca numerologia fi implineste si ^i raspunde substantial si
calitativ la aspectele si nevoile vietii personale, precum si a celor din jurul sãu. Practic, prin intermediul numerologiei, Bogdan si sporeste starea de bunã-stare pe toate planurile si ofera din preaplinul cunoasterii sale celor
interesati.

Anatol Basarab

Este psiholog, numerolog și autorul best-seller-urilor „Numerologia în viața fiecăruia”, „Viața care ne trăiește” și „Anul devenirii tale”.
Însetat de cunoaștere și acumularea informațiilor din diferite domenii, el a studiat bioenergetica, diagnostica și terapia prin metode netradiționale la Asociația Republicană Știința din Chișinău, mai târziu devenind membru fondator al organizației „Omul Viitorului”.

Pasionat de științele spirituale, Anatol Basarab și-a început studiul în domeniile numerologiei, psihologiei și parapsihologiei la universități din Moscova și a continuat în România, obținând diploma de master în psihologie și devenind membru al diverselor asociații și organizații de psihologie ezoterică și spirituală, cât și de medicină complementară, atât din țară, cât și din străinătate. Este membru al OSHO Academy of Initiation din India, fiind cunoscut sub numele de Swami Nirdosh Atikant.

Dorința de a-și ajuta semenii și de a le împărtăși cunoștințele sale îl îndeamnă spre scris și organizarea de numeroase cursuri și conferințe de numerologie și pe teme complexe de psihologie.

De peste 20 de ani, Anatol Basarab îi îndrumă și pregătește pe toți cei interesați de extinderea conștiinței, experimentarea dimensiunilor propriei ființe și de îmbunătățirea calității vieții, devenind un nume de referință în domeniu și un model prin atitudine și mentalitate de învingător.

Asociația Numerologilor din România există datorită visului lui Anatol Basarab de a-i uni pe toți pasionații și cunoscătorii acestei minunate cunoașteri într-o comunitate care să capete forță și să ofere îndrumare în aceste momente pline de provocări.

Adriana Nicolae

Adriana Nicolae este presedinte al Asociatiei Numerologilor din România,
membru fondator, alaturi de Anatol Basarab si Daniel Nicolae. Licentiata in litere si psihologie, cu studi aprofundate de marketing si integrare europeana la Academia de Studii Economice, Adriana este jurnalist, editor si autor de carte, consilier si trainer. Formarea sa profesionalã implicã si analizã tranzactionala, consiliere crestina si gândire pedagogica strategica, un program parcurs sub îndrumarea profesorului Florian Colceag. Editarea, in 2009, a cartii „Viata care ne trăieste” si intâlnirea cu numerele, in 2010, in cadrul primului curs de numerologie al lui Anatol Basarab, i-au schimbat profund viata. Este implicata in proiecte editoriale si educationale menite sã faciliteze oamenilor constientizarea si
adaptarea la complexitatea lumii în care trăim.

Nelu Vicleanu

De profesie economist, dar și psiholog, formator, Nelu Vicleanu este un căutător pasionat de autocunoaștere și adevăr. În acest sens, a aprofundat discipline precum numerologia, astrologia, tarotul și feng shui. A urmat cursuri cu cei mai buni maeștri ai lumii în aceste domenii. S-a specializat cu profesori din Franța, Canada, Singapore, Italia, Grecia, SUA, Africa de Sud și a călătorit în centre spirituale din India și Italia.

În urmă cu mai bine de 20 de ani prezenta pe unde hertziene o emisiune de astrologie,  sora numerologiei, așa cum o numește el, intitulată „Aproape de cer”. 

Dragostea pentru știința numerelor este reflectată și de calitatea de expert contabil. În timp ce crezul lui ca numerolog este să îi ajute pe oameni să își descopere abilitățile și talentele, să-și redescopere rădăcinile și să-și trezească puterile pe care Dumnezeu le-a pus în fiecare dintre noi.

Corina Stratulat

Dupã o experientà de 5 ani în domeniul bancar si 8 ani ^n antreprenoriat pe domeniul medical, Corina Stratulat a decis sa transforme numerologia in activitate de bazà, full time, atât pentru persoane din România, cât si pentru cei din strainatate. Foloseste numerologia pentru a-i ghida pe antreprenorii români care
succes si performanta în business. Consider cã fãrà actini constante pentru cresterea nivelului de constientizare si antrenament pentru propriul destin, implinirea si linistea sufleteascã apar forte
greu in sufletul unui om. Pe lângà activitatea zilnicà de consiliere personalà prin numerologie, sustine si Cursul Bazele Numerologiei, cu scopul de a oferi metode rapide de autocunoastere
si evolutie pentru cât mai multe persoane. „Sunt extrem de recunoscatoare pentru tot ce am primit de la cei care mi-au ghidat pasil si stiu ca orice fort impreuna va ave rezultate inzecite. Am incredere cà in scurt timp din ce in ce mai multi oameni vor primi cunoasterea extraordinara
oferita prin numerologie.”

Dragi membri,

Ca urmare a unor solicitări de acreditare venite din partea membrilor, care ne-au ajutat să analizăm detaliat toți pașii procesului de evaluare, Consiliul Director a hotărât întocmirea unei liste deschise cu cereri de acreditare, dar și amânarea pe termen scurt a acestui proces.

În acest moment, ANR se află încă în plin proces de standardizare a criteriilor și procedurilor ce vor defini procesul de evaluare pentru acreditarea categoriilor de numerologi traineri și numerologi consultanți/consilieri.

În acest sens, le mulțumim celor care au făcut deja solicitări de acreditare și îi asigurăm că, în momentul finalizării procedurilor și standardelor de evaluare, vor fi notificați. Vă mulțumim pentru răbdare și înțelegere!

Asociația Numerologilor din România începe să capete din ce în ce mai multă vizibilitate, lumea a început să audă din ce în ce mai des despre activitățile noastre, așa încât acum trebuie să avem grijă să fim așezați și să ne păstrăm uniți într-o viziune comună. Acest lucru înseamnă reguli clare pe care să le respectăm cu toții. Din mers trebuie să corectăm unde greșim sau unde putem evita să greșim.

1. Sigla ANR

Delimităm activitatea ANR, unde ne asumăm cu toții responsabilitatea, de activitatea individuală a fiecăruia astfel:

Nerespectarea celor de mai sus atrage după sine excluderea din această organizație.

2. Formăm echipa celor care vor preda, vor ține cursuri, ateliere sau alte genuri de proiecte sub sigla ANR, deci cu supervizarea asociației.

3. Formăm echipa celor care doresc să ofere consultanță/consiliere numerologică sub sigla ANR, deci cu supervizarea asociației

Criterii:

În cadrul proceselor de evaluare, atât ale cursurilor, atelierelor, conferințelor, proiectelor, cât și ale celor ce își doresc să devină consilieri numerologici avizați de Asociația Numerologilor din România, Comisia de Evaluare ANR va urmări îndeplinirea următoarelor criterii:

În contextul normelor și regulilor afișate mai sus, membrii ANR beneficiază de următoarele drepturi:

În egală măsură, reamintim că pentru a nu pierde statutul de membru, cotizația ANR pe anul în curs se plătește până la finele lunii martie.