Toate numerele prezente în viaţa noastră ne oferă indicii cu privire la ceea ce ne poate să ne întărească sau să ne slăbească sănătatea (cifra de vibraţie a zilei de naştere, numărul apartamentului sau al casei unde locuim, seria din cartea de identitate, numărul maşinii, etc).
Numerele ne indică partea unde noi putem fi puternici, dar şi părţile noastre vulnerabile, unde ne este „călcâiul lui Ahile”.

Cifra de vibraţie este dată de ziua de naştere sau ziua de naştere redusă până la o singură cifră (dacă eşti născut la data de 10, cifra de vibraţie va fi 1; dacă eşti născut la data de 19, cifra de vibraţie va fi 1+9=10=1; 22 = cifra de vibraţie 4). Acestea sunt cifrele cele mai importante, care din start ne arată unde omul poate să fie vulnerabil în cursul vieţii.

Din perspectivă numerologică (studiul calităţii și simbolisticii numerelor), din cele mai vechi timpuri era cunoscut faptul că omul nimereşte din momentul naşterii sale într-o lume care este construită în baza măsurilor, adică totul este „de la… până la…”
Astfel, omul este limitat sub toate aspectele sale, inclusiv şi la nivel de sănătate el are limite.
Cifra de vibraţie a omului îi arată vulnerabilităţile lui în perioada existenţei sale în lumea dată.
Asta nu înseamnă că este scris undeva că el obligatoriu se va îmbolnăvi de bolile respective, însă trebuie să ştie la ce este vulnerabil. El are nevoie să cunoască acele anumite condiţii pe care, dacă le va îndeplini, boala se va declanşa inevitabil, pentru că, la nivelul respectiv, viaţa este un mecanism şi este neîndurătoare și nemiloasă cu omul care încalcă o regulă, o normă sau o lege fie a naturii, fie a naturii proprii.

Din perspectiva sănătăţii, există trei mari categorii de oameni, care se pot îmbolnăvi din trei direcţii total diferite.

Oamenii născuţi în zilele sau au cifra de vibraţie 1, 4, 7

Toţi oamenii care sunt născuţi la data de 1 sau au cifra de vibraţie 1 (1, 19, 28), cei născuţi la data de 4 sau au cifra de vibraţie 4 (13, 22, 31) şi cei născuţi la data de 7 sau au cifra de vibraţie 7 (7,
16, 25), indiferent de luna naşterii, sunt predispuşi în cursul vieţii la îmbolnăviri a căror cauză este spirituală: neînţelegere, frământare spirituală zadarnică, cheltuieli de energie în direcţia respectivă.
O mare parte din acestea ajung să devină tulburări psihologice, care nu sunt diagnosticate, pentru că oamenii nu merg la psiholog, trece timpul peste ele şi oamenii ajung să somatizeze,
ajung boli psihosomatice sau aproape cronicizate la nivelul corpului fizic. Medicul, cu cele mai bune intenţii, va încerca să trateze boala la nivelul fizic, dar cauza fiind în cu totul altă parte, adică la nivelul de gândire, de percepţie, de asimilare a informaţiilor, de atitudini faţă de viaţă – toate aceste lucruri îi pot îmbolnăvi grav.
Pentru aceşti oameni este foarte important să ştie totul despre starea lor psihică, atitudinile lor, ce anume îi enervează cel mai mult, ce îi frământă cel mai mult, ce nu suportă, ce nu pot înghiţi…
De aici încep, cum se spune, pietrele la rinichi, la ficat, hemoroizi, migrene… Pe lângă pastilele adecvate acestor boli, oamenii trebuie să îşi modifice o atitudine în direcţia în care suferă cel mai mult. Iar boala începe să se vindece de la sine.

Oamenii născuţi în zilele sau au cifra de vibraţie 2, 5, 8

Toţi oamenii care sunt născuţi la data de 2 sau au cifra de vibraţie 2 (2, 20, 11), cei născuţi la data de 5 sau au cifra de vibraţie 5 (5, 14, 23) şi cei născuţi la data de 8 sau au cifra de vibraţie 8 (8, 17, 26), indiferent de luna naşterii, sunt predispuşi în cursul vieţii la îmbolnăviri a căror cauză este afectiv-emoţională: calitatea trăirilor lor afectiv-emoţionale le va determina în cea mai mare măsură starea sănătăţii fizice.
În plus, ei sunt predispuşi la tot felul de traume sau răni care vin din planul social al vieţii, adică de la ceilalţi (gen competiţie socială, lovituri provocate de alţii).

Ca un astfel de om să fie sănătos, el trebuie toată viaţa să aibă mare grijă să administreze corect tot ceea ce înseamnă viaţa afectiv-emoţională, stările emoţionale şi relaţiile cu cei din jur.
Ceilalţi le pot provoca emoţii puternice, care îi afectează până la îmbolnăvire.
Soluţia este modul în care reacţionăm şi acţionăm la cei din jur, acesta este jocul nostru: nimeni nu ne poate afecta mai mult decât permitem noi să fim afectaţi, nimeni nu ne poate jigni mai mult decât permitem noi să fim jigniţi. Astfel, putem să ne detaşăm şi să îi observăm pe ceilalţi fără să ne implicăm în jocurile lor.

Aceasta este o prevenţie pentru toate bolile care ne pot afecta. Important este să nu ne legăm de lucruri, pentru că ne implicăm şi ne complicăm în multe lucruri iar viaţa devine de-a dreptul imposibilă.

Oamenii născuţi în zilele sau au cifra de vibraţie 3, 6, 9

Toţi oamenii care sunt născuţi la data de 3 sau au cifra de vibraţie 3 (3, 30, 21), cei născuţi la data de 6 sau au cifra de vibraţie 6 (6, 15, 24) şi cei născuţi la data de 9 sau au cifra de vibraţie 9 (9, 18, 27), indiferent de luna naşterii, sunt predispuşi în cursul vieţii la îmbolnăviri ale căror cauze sunt alimentaţia, prea multă sau prea puţină mişcare, prea multă sau prea puţină muncă, capacitate prea slabă de adaptare la mediul fizic. Dacă ei observă că se simt fără energie în casa lor, dar afară sau în alte locuri îşi recapătă energia, ori dacă încep să se îmbolnăvească aparent fără cauze clare, obiective, atunci acesta este un semn că trebuie să schimbe locuinţa, pentru că înseamnă că acea casă are o energetică la care ei nu se pot adapta şi care le provoacă o disonanţă chiar până la nivel celular.

Omul trebuie să trăiască pe pământ, pentru a putea fi echilibrat. Dincolo de 3-4 metri înălţime de la pământ, noi nu mai interacţionăm corect cu energetica pământului. Cu cât se ridică mai sus (locuieşte la etaje superioare), cu atât se desprinde mai mult de pământ şi cu atât mai mult omul începe să nu mai aprecieze nici natura, nici roadele pământului, pentru el toate acestea îşi pierd valoarea şi semnificaţia, dar şi influenţa energetică.