Anul 2023 – Rațiunea jocului non-convențional

 

Dacă anul 2022 a fost eminamente feminin –tot o apă și-un pământ -energiile ce se regăsesc în numărul 2022 fiind exclusiv feminine, pare, pasive (2, apoi 22=4, 2+0+2+2=6 și 2³= 8), în numărul anului care urmează apar și cifre masculine, care schimbă dinamica și vibrația întregului an.

Numărul 2023 are o cifră de vibrație 7, iar schimbarea resimțită puternic în interiorul acestei esențe este cea a cifrei 5, ce provine din alăturarea lui 2 cu 3.

Pe scurt, anul ce vine aduce în prim plan energiile împletite între 7 și 5. Cumva, un an de filosofie nonconformistă în care avem de-a face cu „a observa rațiunea schimbării și a libertății non-conformiste”.

Trecerea de la 22 la 23 va fi resimțită de noi toți, la nivel global.

Dacă 22 este un număr par, feminin, contradictoriu și aducător de multă energie și emoție, anul viitor are caracter activ, masculin, impar. 23 este număr prim, se împarte numai la 1 și la el însuși.

Prin urmare, problematicile cu care ne vom întâlni sunt de tip primordial, unic, de noi începuturi.

Vibrația anului indică noi începuturi și concretizarea planurilor aflate în derulare.

Se va amplifica puterea voinței și a personalității și va fi, de asemenea, amplificată dorința de a îmbunătăți situația deja existentă.

La oricare nivel ne-am uita, anul 2023 va pune pe tapet capacitatea de a uimi, de a impresiona, de a dirija și stăpâni mulțimile de oameni, firme, state, blocuri de putere care s-au întărit în 2022, sub energia lui 22, adică 4. Pentru că 22/4 a adus cumva situațiile într-o stare de limitare, blocaj și amânare, 23/5 vine să spargă limitele deja existente, să le depășească și, adesea, să le ignore.

Vor ieși în față cei/cele ce au abilitatea și resursele de a se impune în fața grupului/grupurilor și de aici pot să se nască și conflicte aducătoare de clarificare – cine este mai mare și mai tare învinge.

Anul 2023 va cere o capacitate extraordinară de concentrare și autodisciplinare.

În polaritatea negativă, vor apărea mari tendințe către aventurism, minciună, neseriozitate, falsitate și lipsă de principii, un adevărat joc de culise.

Tot polaritatea negativă a anului va scoate la iveală caracterele slabe, indeciziile și lipsa de încredere în sine. Pentru unii, planurile și propunerile care sunt menite să eșueze vor eșua.

Cei care văd soarta ca o fatalitate și, ca urmare, ei nu mai au nimic de făcut, vor avea de suferit. Filosofia că nimic nu vine de la sine, totul vine numai cu efort se va cere re-analizată.

Privit numerologic, anul 2023 are două părți mari. Una este statică (20, adică 2), iar cealaltă este dinamică (23, adică 5).

Diferența de potențial între 2 și 5 este 3. Formă, comunicare, expansiune în toate direcțiile unui plan de acțiune, gândirea plană, analiza și sinteza, informația și abilitățile în domeniile tehnico-științifice, inteligența artificială.

Și dacă sfera mare a anului este dată de cifra 7 (2+0+2+3), ceea ce vom percepe mai puternic este energia schimbării adusă de sfera lui 5 (deoarece 2+3=5).

Vor apărea multe tendințe de a ne elibera de constrângeri și reguli, de rebeliune împotriva limitărilor, de spargerea conformismului și căutarea libertății și încălcarea regulilor prea stricte ce împiedică progresul și creșterea pe verticală.

Privind simbolic numărul 22, vedem cumva două părți feminine în conflict. Două sisteme, două țări, două ideologii care se luptă între ele pentru energie, într-un spațiu clar delimitat.

Numărul 23 nu mai este așa, ci arată că una dintre cele două părți va face o acțiune suplimentară pentru a evolua și a se desprinde din cadrul deja stabilit.

Dacă aplicăm această dinamică la teatrul de război din vecinătatea României, am putea spune că e foarte posibil ca una din părțile aflate în conflict să facă ceva neașteptat sau să obțină un ajutor suplimentar din afară și să se strice acest aparent echilibru, care acum induce ideea că totul e blocat și repetitiv, fără schimbări majore care pot să mai apară curând. 4 va migra în 5 și ceva va erupe cu putere pe verticală, aducând schimbări neașteptate și progresiste pe tot globul.

Dacă 22 a creat și a întărit până la limită cadrul de exprimare, în interiorul căruia emoțiile au fiert sub capac, 23 aduce acțiune și ridicarea capacului pus pe oala sub presiune. Focul acțiunii și intenția de mișcare va face ca aburul să împingă capacul și chiar să-l azvârle cât colo. Nevoia de eliberare din corset este atât de mare încât vom vedea porniri clare la nivel de state pentru ieșirea din convențiile și cadrele în limitele cărora au acționat până acum. E foarte posibil să apară tendințe ale unor țări de ieșire din cadrul UE sau NATO sau din alte blocuri existente. La nivele mai de jos, conglomerate de firme și corporații care s-au oprit din progres pentru a limita pierderile e posibil, de asemenea, să se destrame.

Jocul și mai ales jocurile de culise și filosofia lor ascunsă vor ieși cumva la iveală mai puternic în 2023.

Deoarece cifra 5 este dincolo de nivelul nostru de înțelegere (dincolo de vibrația 4, materială, concretă), celor care au gândire convențională le va fi foarte greu să cuprindă cu mintea limitată ceea ce este dincolo de realitatea măsurabilă, vizibilă și tangibilă la tot pasul.

Va fi necesar să apelăm la intuiția și la capacitatea noastră de a vedea lucrurile de deasupra, de a ne urca la alt nivel de percepție ca să putem cuprinde întreaga Imagine de Ansamblu.

Tot energia cifrei 5 ne arată că vom fi provocați să ne uităm la noi înșine, să ne întărim Imaginea de Sine. Cum te vezi tu pe tine și care sunt concepțiile tale despre tine? Asta va fi iarăși o întrebare pe care anul 2023 ne-o va adresa cu putere, zi de zi.

Schimbarea continuă, ieșirea din tipare, lupta pentru obținerea libertății și pentru exprimarea liberă vor fi acțiuni către care anul ce vinene împinge.

Vom simți și se vor simți peste tot porniri de a rupe lanțul, de manifestare gălăgioasă și clamare a libertății de comunicare și exprimare. Posibil să apară, pe de o parte, noi tehnologii inovatoare, non-convenționale, iar cătarea acelora care deja au fost aduse pe piață va crește. Pe de altă parte, revoluțiile și revoltele se vor extinde, fie că sunt revoluții științifice și tehnologice, ce par să izvorască dintr-un spațiu științifico-fantastic, fie că vor fi revolte ale unor grupări de oameni, companii sau state care nu mai acceptă constrângeri și limitări pe orizontală.

Tendința de revoluție în cadrul ordinii statale va fi văzută clar în manifestare directă în anul 2023.

Tendințele progresiste și cele de atragere a atenției prin orice mijloace vor fi amplificate la maxim. Rebelul din noi și rebeliunea ca idee vor căpăta expresie mare. Pentru oamenii cărora le place să dețină controlul, să planifice și să sețină de plan la virgulă, anul viitor le va aduce mult disconfort și suferință atâta vreme cât se vor opune și mai tare schimbării și progresului.

Instabilitatea și schimbarea continuă vor crea noi modele. 5 înseamnă schimbare cu intenția de a progresa dincolo de limite. Ei bine… există și aici două polarități, una spre progres constructiv și una spre distrugere. Și cum steaua (simbolul geometric al cifrei 5) se poate roti oricând de la înger către demon, vom avea parte la anul de multe acțiuni cu intenție bună, dar care pot deveni ușor pavaj pe drumul către iad…

Tot din vibrația lui 5 vor apărea multe comunicări și comunicate rupte din context și prezentate public pentru a crea atracție și vâlvă, pentru a atrage atenția și a crea spectacol.

Anul 2023 este un an de joc, de teatru de comedie și e necesar să veghem cu înțelepciunea cerută de 7 pentru a nu transforma comedia valoroasă într-o bufonerie fără margini.

Vom fi chemați la toate nivelele să ne jucăm rolul pe scena vieții, să fim actori autentici în propria noastră călătorie prin viață. Un îndemn: să fim vigilenți, ca să nu ajungem noi o scenă pe care alții să-și facă jocul cu măiestrie.

Acest lucru este valabil și la nivel personal și la nivel de țară. Altfel, România ca stat trebuie să vegheze să nu dea voie să devină scena unui teatru pe care alte națiuni și culturi să (se) joace în afara interesului nostru ca stat. Căci 5 înseamnă speculant/speculație și curajul de asumare a riscurilor spre câștig. Prin urmare, România va trebui să speculezeoportunitățile care vor apărea pe neașteptate și să strălucească în lumina reflectoarelor lumii. Să joace fără a pune miza pe tot ce are.

Dacă România va prinde intrarea pe scena politică europeană și chiar mondială, va trebui să joace rolul cu asumare, indiferent care va fi acesta. Să se facă văzută, să se afirme și să caute chiar să riște schimbarea, fără a miza pe o singură carte tot ce mai are, dar având curaj să joace și nu să se lase jucată.

Să NU jucăm TOTUL pe o singură carte, ci să avem în atenție să păstrăm deoparte niște rezerve consistente. Va fi un an ca la cazinou. Și când mergi acolo, este bine să iei în buzunar numai o parte din resursele și banii pe care-i ai acasă. Și joci la risc ce ai în buzunar, nu și ceea ce ai mai valoros și lăsat deoparte, acasă. Altfel, riști mult să rămâi fără nimic și, când ieși din cazinou, să nu mai ai nicio casă la care să te întorci.

Dacă privim acum vibrația cifrei 7, care îmbracă acest non-conformism al lui 5, înțelegem că anul 2023 va scoate la lumină multe taine ascunse, care au fost dosite, ocultate, dospite până acum, secretizate și umbrite. Până la finalul anului vom căpăta înțelegere profundă, ne vom apropia mult mai mult de spiritualitate, vom căuta să ne conectăm mai mult cu latura noastră duhovnicească.

Va fi un an în care o putere divină, nevăzută (așa cum aerul nu poate fi văzut cu ochii fizici) va deschide taine și spații de analiză și observație nebănuite până acum.

Lumea SF și tehnologiile ce par desprinse din lumea SF vor ieși la rampă și vor crea jocuri noi.

Spiritul de observație, nevoia de conexiune spirituală, spațiul personal, și solitudinea ne vor cere să le acordăm atenție.

Vom căuta degeaba să înțelegem rațional emoțiile noastre (7-5=2), ci vom fi chemați să le manifestăm plenar în fața celorlalți pentru a le elibera.

În concluzie, global, anul 2023 va cere tuturor mai multă rațiune și conectare spirituală, renunțarea la șabloanele vechi, eliberarea de constrângerile care țin acum umanitatea în frică și conflicte, scoaterea la lumină a jocurilor de culise, întărirea imaginii de sine prin afirmarea libertății de expresie.