Comunicat de presă post eveniment

Congresul Numerologilor din România, cel mai important eveniment de profil al anului, a reunit online, sâmbătă, 30 octombrie 2021, specialiști și pasionați de numerologie din întreaga țară – psihologi, ingineri, IT-iști, profesori, traineri, economiști, juriști, arhitecți, influenceri, reprezentanți mass-media, într-un schimb de experiență relevant în domeniu, tema celei de-a III-a ediții fiind una de interes major pentru omul contemporan: „Bunăstarea spirituală – Vectorul 147”, axă a planului conceptual al lumii noastre.

Scopul declarat al acestui eveniment, ca și cel al edițiilor anterioare, a fost recunoașterea și promovarea numerologiei ca instrument de cunoaștere și de cercetare de maximă importanță în dezvoltarea personală și profesională a oamenilor, dar și deschiderea de noi orizonturi de cercetare interdisciplinară.

Cuvântul de deschidere a fost adresat de Anatol Basarab, specialist psiholog în consiliere pedagogică și educațională, cu studii aprofundate de parapsihologie,
numerolog recunoscut internațional pentru acuratețea analizelor sale, autor al unor tehnici psiho-energo-informaţionale cu aplicabilitate în domeniul psihologiei şi al dezvoltării personale, implicat de asemenea în diverse proiecte de analiză a situației migraționale, autorul cărţilor „Proprietarul Galaxiei”, „Numerologia în viaţa fiecăruia”, „Viața care ne trăiește” și „Anul devenirii tale”.
„A trecut un an în care s-au întâmplat foarte multe lucruri atât la nivel social, cât și la nivelul vieții fiecăruia dintre noi, unele mai plăcute, altele, poate, mai puțin plăcute, dar în toată această perioadă de timp am avut cu toții ceva de învățat. Și eu, și nucleul ANR am avut de învățat chiar în sensul aplicării numerologiei în viață. Le mulțumesc tuturor celor care au manifestat interes față de acest eveniment important, pentru că timp de un an s-a lucrat, au fost dobândite noi informații, noi cunoștințe. Vă doresc tuturor să aveți o zi plină de informații, pe care să le puteți lua cu dumneavoastră mai departe în viață spre a le cerceta și mai adânc sau pentru a le utiliza în viața de zi cu zi ori, pur și simplu, dacă anumite informații vă vor pune doar pe gânduri, acesta este deja un mare pas înainte ”, a încheiat Anatol Basarab.

Adriana Nicolae, președinte al Asociației Numerologilor din România, licențiată în litere și psihologie, jurnalist, editor de carte, consilier și trainer, coautor al volumului „Anul devenirii tale”, a transmis, la rândul său, mesajul organizatorului: „Pentru că am traversat încă un an cu multe provocări și din nou a trebuit să ne adaptăm la situații noi, incerte, putem spune că intuim care este abilitatea pe care am fost nevoiți să o dezvoltăm: desigur, flexibilitatea. Sentimentul că planurile noastre se pot schimba oricând în funcție de cum evoluează lucrurile ne-a pus deseori la încercare capacitatea de a ne păstra starea de bine. Sunt vremuri de schimbare profundă, în care ne confruntăm cu multe frici și mintea noastră fabrică scenarii negative mai mult decât în trecut. Parcă toți cunosc importanța unei raportări corecte la realitate și, cu toate acestea, plângerile de viață grea, criticile și nemulțumirile nu mai contenesc. Acestea sunt obstacole și limite pe care singuri ni le punem. Tocmai de aceea este important să ne echipăm pentru prezent și viitor și nu să ne plângem. Fiecare poate face în dreptul lui ceva, pentru că omul sfințește locul, acolo unde suntem, exact printre oamenii cu care interacționăm și fără să ne frustrăm cu ipoteticul „dacă” – „dacă m-aș fi născut în altă perioadă de timp, în altă familie, în alt oraș, în altă țară…” De aceea, prezentările pe care le veți vedea în cadrul celei de-a III-a ediții a
Congresului Numerologilor din România reprezintă o reamintire și un îndemn pentru a vă antrena mintea să se concentreze pe starea de bine și pe propriul potențial, pentru a putea răspunde în cea mai potrivită formă posibilă exigențelor pe care le prezintă lumea de acum.”

Profesia de numerolog sau consultant în domeniu nu este recunoscută în România, nu există în codul CAEN (așa cum există cea de astrolog, de pildă), de aceea, orice pas – cât de mic, în direcția unei acceptări oficiale este foarte important. În general, o astfel de recunoaștere este rezultatul multor eforturi susținute, printre acestea regăsindu-se și Congresul Numerologilor din România, ca sinteză a studiilor de numerologie care se afirmă la scară internaţională, dar și ca argument al interdisciplinarității acestei cunoașteri. 
În contextul pandemiei Sars Cov 2, cu modificările generate în toate planurile vieții: medical, economic, educațional, cultural și social, un program complex de
conștientizare, bazat pe analiza numerologică a statisticilor oficiale, ar putea ajuta la crearea pentru România de politici sociale, educaționale și culturale eficiente și respectând întru totul ideea de ecologie, înțeleasă la toate nivelurile, centrate pe interesele omului, cetățeanului, românului.

Evenimentul ANR s-a bucurat și de prezența unor invitați speciali.
Numerologul Nelu Vicleanu, economist și psiholog, specializat (inclusiv în sistemele astrologie, Feng Shui și tarot) cu profesori din Canada, Singapore, Italia, Grecia, SUA, Africa de Sud, s-a centrat în prezentarea sa,„Tipare și credințe limitative”, pe tema unuia dintre cele mai mari obstacole în calea eliberării omului: propria minte, propriile credințe și convingeri.
Arhitect Maestru Cristina Groza, președintele Asociației Internaționale de Feng Shui – filiala România, singurul maestru acreditat IFSA (Asociația Internațională de Feng Shui) în țara noastră și unul dintre cei patru maeștri Feng Shui acreditați din Europa, a concentrat în prezentarea sa – „Metode din Feng Shui și metafizică chineză pentru amplificarea bunăstării spirituale”, informații privind creșterea calității vieții într-o anumită perioadă a vieții (atât în plan personal, cât și în cel profesional) prin folosirea numerelor în locurile în care petrecem mare parte din viață: casa și biroul.

De asemenea, conferențiar univiversitar doctor Vasile Șoimaru, de la Chișinău, cofondator al Academiei de Studii Economice de la Chişinău, care semnează în calitate de autor și coautor volumele „Cotul Donului 1942: eroism, jertfă, trădare”, „Neamul Șoimăreștilor, 500 de ani de istorie”, „Dimitrie Gusti și colaboratorii. Cornova 1931”, a adus prin tema sa, „Românii din jurul României, în numere”, ca răspuns la întrebarea „Cine sunt eu?”, o mărturie etnofotografică a existenței românilor autohtoni în țările din jurul României (Ucraina, Serbia, Bulgaria, Ungaria, Republica Moldova), dar și a celor din Balcani, din Caucaz sau de dincolo de ocean, cum este cazul românilor din Boianul albertan, o cercetare științifică prin românime, marca „Românii din jurul României”, proiect pe care l-a inițiat și pe care îl și coordonează.

De altfel, Cristina Groza, Nelu Vicleanu și Vasile Șoimaru, au primit și o diplomă de onoare, ca o mărturie scrisă în fața timpurilor pentru încrederea acordată și
implicarea întru prestigiu în proiectele ANR, devenind, cu această ocazie, membri de onoare ai Asociației Numerologilor din România, o premieră în activitatea asociației, a cărei echipă i-a oferit același titlu, membru de onoare ANR, și domnului inginer Gheorghe Bozocea, autor al volumelor: „Numerele, un miracol”, „Gânduri despre om”, „Amprentele”, „Viața, o călătorie – ghid sentimental”, „Vlădeni”, „Eseuri, versuri, grafică”, în toate regăsindu-se ca un fin observator al caracterului uman (pornind de la cel personal evident), studiat prin numere și prin amprente, dar și prin grafică și poezie, care de asemenea îi poartă semnătura.
Ca invitat special și cu o temă ce se încadrează perfect pe linia vectorului 1 4 7 – bunăstarea spirituală („Despre costumul popular românesc. Mărturii etnoculturale în Colecția Casei de vinuri Iordache, Drăgășani”), a fost prezentă și doamna Aurelia Iordache, contabil de profesie, care și-a concretizat pasiunea pentru identificarea și conservarea unor exemplare din identitatea neamului românesc și din patrimoniul etnografic într-un muzeu al cramei – afacere de familie, situată într-una dintre cele mai apreciate zone viticole ale României.
De altfel, momentul doamnei Aurelia Iordache s-a constituit într-un pilon al unei alte prezentări în cadrul ediției a III-a a Congresului Numerologilor din România, cel al doamnei Rodica Păsărică. Grație contribuției Ansamblului folcloric „Strugurelul” din Drăgășani, din care a și făcut parte în copilărie, Rodica și-a pus semnătura pe momentul artistic, inter și transgenerațional, „Hai la joc! Nestemate identitare românești”, un argument în plus al diversității contextelor în care numerologia poate fi aplicată în viața noastră: dansul popular.

În cadrul celui de-al treilea Congres al Numerologilor din România au prezentat comunicări: Sergiu Stejar („Numerologia dezvoltării sistemelor informatice în cloud;”), Roxana Iorgulescu Bandrabur („Conștiința de sine, umbra conștiinței colective”), Alexandra Mihărtescu („Cum poate mintea să vindece corpul”), Elisabeta Martin („Chimie versus Alchimie. Inspirație și revelație”), Olivia Terzea („Mintea – prieten sau dușman?”), Daniela Liana Bodea („Creația divină – Omul văzut prin vectorul 1 4 7”), Paul Constantinescu („1 4 7 – Vectorul stăpânitor”), dr. Anca-Ramona Botezat („Vectorul 1 4 7 – Cine sunt (1), cine trebuie (4) și cine aleg să fiu (7)”), Luminița Feodorov ( „Depășirea limitelor fizice cu ajutorul minții. Studiu de caz”). 

Punctul culminant a fost reprezentat de prelegerea lui Anatol Basarab, reper al timpurilor pe care le trăim, dominate de piramida inversată a valorilor: „Tipurile de structuri psihice”, o amplă analiză a structurii psihicului uman, structură neprogramată genetic unilateral, într-un singur mod, fără echivoc, ci un produs al dezvoltării personale atât sub influența circumstanțelor și influențelor externe (filogeneză), cât și în baza influențelor interioare ale omului (ontogeneză). Astfel, Omul diferă de toate celelalte specii biologice din biosfera Pământului, fiindcă el nu se naște, ci devine Om de-a lungul întregii vieți, parcurgând conștient, responsabil și moral, fiecare etapă a desăvârșirii sale. 

Evenimentul a fost prezentat anul acesta de dr. Diana Mețiu, numerolog, expert în comunicare, business și life coach, specialist în desen holistic și de Corina Stratulat, economist și antreprenor, numerolog care a ales, prin această cunoaștere, să îi ghideze pe antreprenorii români către succes și performanță în business. 

Sponsorii celei de-a III-a ediții a Congresului Numerologilor din România: R’Art Giurgiu, C.V.I – Casa de vinuri Iordache, Drăgășani, editura For You, One Finger Production, Vyro – Raw & Vegan Bistro București și Alexa Event. 

Cei care doresc să revadă acest congres sau cei care nu au putut fi alături de ANR la evenimentul de sâmbătă 30 octombrie 2021, îl vor regăsi curând pe site-ul
asociației, la secțiunea https://asociatianumerologilor.ro//magazin/.