Dragă iubitor de numerologie și cunoaștere, probabil te întrebi cum va fi anul 2024 pentru fiecare în parte. Așadar, te invit să descoperi în rândurile de mai jos, plecând de la data ta de naștere, cum va fi anul 2024.

Înainte de a vorbi despre modul în care acest an te influențează, facem o mică introducere în ceea ce ne așteaptă la nivel global în 2024. Este un an al descoperirilor, al împlinirilor, un an în care fiecare dintre noi avem ocazia de a ne îndeplini obiectivele pe care ni le-am propus acum 9 ani, mai exact în 2015.

Așadar, te invit să îți amintești cam ce gânduri și ce intenții ți-ai pus atunci. Ce ai visat? Ce ți-ai propus atunci? Ce obiective din acel an ai putea atinge în 2024? Anul acesta ne dă o senzație de străpungere, o senzație că acum nu mai există un văl pe ochi, acel văl care ne-a împiedicat până acum să luăm decizii și să ne mișcăm. Rapiditatea cu care se vor întâmpla lucrurile va fi una foarte mare, inclusiv în luarea deciziilor… poate chiar mai mult acolo.Vom avea ocazia de a trăi darul muncii noastre de până acum, vom primi roadele a ceea ce am lucrat cu răbdare în ultimii ani din 2015 încoace.

Principala capcană și provocare ce ne poate pune piedici sunt propriile temeri – vibrația lui 8 (2+0+2+4)  ne trezește tot felul de temeri care ne provoacă sentimentul că suntem literalmente legați de mâini și de picioare. Este ultima barieră ce necesită să o depășim, să o trecem cu îndrăzneală pentru a ne bucura de rezultate. Dacă cedăm temerilor noastre, pur și simplu ne vom întoarce înapoi. 2024 este anul justiției, judecății, plății și a răsplății în funcție de merit. Cu toate că vom resimți un echilibru, acesta nu este unul permanent, ci doar temporar. Va fi ca un răgaz, pauza de dinaintea noilor evenimente ce se vor desfășura în perioada 2025-2027. Aceștia din urmă vor aduce o perioadă de schimbări dramatice, atât în plan fizic cât și spiritual, atât pe orizontală cât și pe verticală. 2024 ne va aduce fără îndoială, noi reguli, în special pe sistemul financiar global, în economia globală. Sfatul este de a monitoriza cu atenție inovațiile din acest domeniu. Anul acesta aduce o nouă monedă ce are șanse mari să devină o nouă monedă mondială.  Banii digitali vor câștiga teren din ce în ce mai mult și regulile ce apar odată cu ei necesită să le cunoaștem pentru a ne putea adapta.

            Iată modul de calcul pentru a descoperi cum va fi 2024 pentru tine atât la nivel financiar și nu numai. Ai nevoie de ziua și luna din data ta de naștere, fără anul nașterii tale. Adună toate cifrele din zi, lună și anul 2024.

            Spre exemplu, pentru o persoană născută pe 31.07, calculul este: 3+1+0+7+2+0+2+4 = 19 = 1+9=10=1+0=1.

Alte exemple – ești născut în 3.12, calculul este 3+1+2+2+0+2+4 =14=1+4=5; pentru o persoană născută pe 5.08, calcul este 5+0+8+2+0+2+4= 21=2+1=3

Foarte important, totul se reduce la o singură cifră! Calculul ne arată cum ne raportăm fiecare, în funcție de data de naștere, la anul 2024.

În continuare, vom aborda fiecare cifră, pentru a ști la ce anume să lucrezi, să fii atent. Indiferent de cifra obținută, important este să te uiți și la anii din spate, deoarece acei ani influențează anul prezent. Totul este ciclic și acțiunile din anii trecuți te-au adus aici, unde ești acum.

Cifra obținută din reducerea numărului până la o singură cifră determină în ce etapă te afli în prezent, în ce etapă a ciclului de nouă ani și, în consecință, vom descifra fiecare valoare de la 1 la 9.

Pentru a înțelege mai bine ce se întâmplă în viața ta acum și ce se va întâmpla următorul an, merită să analizezi anii trecuți. De exemplu, dacă obții un cinci ca rezultat al calculului, valoarea este 5 pentru 2024. Asta înseamnă că anul trecut, 2023, a fost sub auspiciile lui 4 pentru tine. În consecință, 2022 a fost sub auspiciile lui 3, 2021 sub auspiciile lui 2, iar 2020 a fost anul începutului ciclului pe care îl trăiești acum. Așadar, este important să te uiți la cum a fost anul 1 din ciclul pe care îl trăiești acum. Amintește-ți la ce te gândeai atunci, ce scopuri și obiective ți-ai propus.

Întrucât un singur an nu îți oferă o imagine completă a ceea ce se întâmplă în viața ta, este important să înțelegi în ce stadiu al ciclului te afli și care sunt intențiile tale, ce acțiuni anterioare ale tale influențează treburile zilei tale prezente, pentru întregul tău an, deoarece nu este un singur fragment important. Întreaga imagine este importantă, așa că te sfătuiesc să te uiți nu numai la valoarea anului curent sau a anului viitor conform acestor metode, dar și la întregul tău ciclu anterior în ansamblu, astfel încât să înțelegi în ce stadiu te afli acum și ce trebuie ajustat pentru a parcurge acest an cât mai bine posibil.Așadar, întreaga noastră viață este o secvență de cicluri de nouă ani și este esențial să analizezi întregul ciclu.

Și acum să începem să analizăm rezultatele obținute.

Anul 1

Cifra 1 este începutul începutului, un an sub principiul solar. Mai este și anul testării curajului, anul care începe un nou ciclu de nouă ani. Așadar ceea ce visezi acum, ce intenții stabilești, obiectivele către care vrei să te îndrepți pot să devină realitate peste ani. De aceea, anul acesta se numește anul testării curajului tău. Ce obiective alegi? Cât de sus vrei să ajungi cu ele? Care sunt direcțiile pe care le iei? Noi căi apar în fața ta și tu trebuie să alegi acele drumuri care îți sunt prielnice obiectivelor tale.

Este probabil ca anul trecut, care a fost anul finalizării ultimului ciclu de nouă ani, să fi pus capăt diverselor proiecte, relații, compromisuri, etc. A fost un an în care a necesitat să finalizezi lucrurile și să faci upgrade, să te pregătești pentru următorul nivel. Adică ar putea fi anul în care ți-ai terminat cursul de studii, te-ai mutat, când au fost schimbări în munca ta, când ai pus capăt trecutului și acum anul acesta este anul 1. Anul trecut ai simțit că lucrurile nu mai merg așa cum au mers până în acel moment – ceva din tine striga „Nu mai pot așa, ceva trebuie să se schimbe! Nu mai sunt același om, vreau să fiu altcineva, să evoluez, să mă schimb!” Ai simțit mai precis că sunt necesare schimbări, că ai atins o anumită limită și este nevoie de un pas decisiv din partea ta. Schimbările necesare sunt cu siguranță evenimentele din ultimul an, acestea fiind într-o oarecare măsură încurajatoare și stimulatoare.

De ce vorbim mult despre anul precedent? Pentru că totul este interconectat și evenimentele de anul trecut se vor reflecta, fără îndoială, asupra anului prezent. În ciuda faptului că acest an pentru tine este anul unității, anului soarelui, este primul, necesită să ții cont că totul se dezvoltă, totul este ciclic, ca într-o spirală, și nu ar trebui să consideri un singur an ca un fragment separat. Trebuie să ții cont și de succesiunea experiențelor prin care ai trecut deja. Toate acestea au fost necesare pentru a începe chiar acum să-ți modelezi în mod activ realitatea și viitorul pentru următorii 9 ani. Este un an la deciziilor și al alegerilor care vor influența următorii 9 ani.

Este momentul să îți pui întrebări și să găsești răspunsuri la ele. Întrebările pot fi: „Sunt mulțumit/ă de situația actuală din viața mea personală? Sunt mulțumit/ă de partenerul din viața mea sau sunt mulțumit/ă de singurătate? De ce nu sunt încă într-o relație?

De regulă, în sfera vieții personale începi să înțelegi că, chiar dacă există un partener cu care ai o relație bună, tu nu mai ești la fel, ești alt om. Nu mai ești ca în trecut – spre exemplu, dacă înainte aveai dorința de a explora mai mult, acum îți dorești refugiu, confort, liniște – acesta este doar un exemplu. Esența este să înțelegi că te-ai schimbat, că ești un nou tu, cu un nou drum în fața ta.

Întrebările pe care ți le adresezi nu țin doar de relații, ci și de cât de mulțumit ești de profesia ta, de succesul pe care îl ai sau nu îl ai. Îți pui tot felul de întrebări globale – sunt eu mulțumit de viața mea? De locul unde sunt? Îl putem numi un an de criză personală, criză de identitate, îți cauți acel nou eu. Scopul este de a te îmbunătăți și de a începe acele transformări globale pentru a îmbunătăți propria viață.

Ai nevoie de această criză prin care treci, mai ales că nu este de termen lung, ea este doar o mică secțiune a călătoriei tale. Trăirile pe care le ai în acest an sunt de la cele de entuziasm și rebeliune, până la dorința de a te retrage, de a sta cu tine și gândurile tale, de a fi obiectiv. Ai cu adevărat nevoie de timp să te adâncești în tine însăți și să desfășori o astfel de muncă pentru a te redescoperi la un alt nivel evolutiv. Această retragere poate afecta relațiile tale, lumea te percepe ca fiind prea detașat, indiferent, poate chiar egoist. Însă este important să înțelegi că ai nevoie de această perioadă pentru a dezvolta o strategie ce te va ajuta în următorii 9 ani – această izolare, meditație, analiză reprezintă fundamentul viitorului tău! Acesta este anul în care dorințele, scopurile, chiar și fanteziile tale, formează un anumit lanț de evenimente care se vor dezvolta în următorii 9 ani.

Am observat că, pe parcursul unui an, o persoană simte periodic că s-a săturat să fie cine nu este, în loc să fie cine este, dar în același timp nu înțelege întotdeauna cine sau ce este cu adevărat. Acesta este un an al căutării de sine sau, mai bine zis, următoarea etapă a regăsirii pe sine și a Universului. Anul 1, parcă cu respirația tăiată, te urmărește și te împinge să ai curaj să faci orice te inspiră!

Ce obiectiv ar trebui să îți stabilești? Este foarte important ca, pe parcursul unui astfel de an, nu doar să stabilești un obiectiv global pe termen lung, ci să faci măcar un mic pas în direcția bună. De exemplu, dacă scopul tău este să-ți cumperi propria casă, atunci în timpul anului trebuie să faci cel puțin un pas mic pentru a economisi o sumă pentru această achiziție în viitor. Sau dacă visezi să scrii o carte, atunci este important într-un astfel de an să scrii cel puțin câteva rânduri din viitoarea ta carte. Adică fă măcar un pas mic în direcția viitorului tău. Dacă plănuiești să înveți o nouă profesie, dar nu există încă o astfel de oportunitate de a te înscrie la aceste cursuri sau facultate, atunci ai nevoie să cumperi măcar o carte pe tema de interes și să o citești. Adică Universul așteaptă de la tine nu doar obiective, ci și măcar un mic pas în direcția de care ai nevoie – o provocare serioasă la care te poți aștepta pe tot parcursul anului. Pentru a depăși aceste provocări, ai nevoie de răbdare și încredere în obiectivele tale. În timpul unui astfel de an, poți întâlni oameni sau situații care vor căuta să îți coboare standardele, să te întoarcă de la obiectivele tale. Îți pot spune „Dar cine ești tu să visezi la asta? Nu vei reuși! Nu ai tu astfel de abilități, nu ai răbdare, nu ai astfel de oportunități pentru a realiza ceea ce îți dorești! Nici nu ar trebui să visezi la asta! Acestea sunt doar câteva din provocările cu care te poți confrunta – fii imparțial la criticile dure, rămâi focusat!

Partea ta de muncă este să înțelegi că, cu cât critica este mai mare și cu atât mai mulți oameni din jurul tău încearcă să-ți scadă stima de sine, cu atât șansele tale de a realiza ceea ce visezi sunt mai mari. Acesta este doar un test, o provocare. Este important să nu cazi sub influența altora. Oricine ar fi,  șeful tău, părinții sau partenerul tău de viață, nu te apleca, nu te îndoi, ca să spunem așa, la părerea altcuiva, pentru că, altfel, următorii 9 ani pot fi destul de dificili.

O altă capcană a acestui an este lenea și apatia. Apare o reticență de a visa și de a realiza ceva. Știi tu, starea aceea când nu vrei nimic. Caută să nu pici pradă acestei stări și atenție la observațiile moraliste sau descurajatoare ale celorlalți – lucrurile se pot înrăutăți dacă te lași influențat. Devii astfel ca un avion fără pilot și sigur că tu însuți nu te-ai urca într-un astfel de avion… așa că nu-ți permite să fii leneș în a-ți stabili obiectivele pe tot parcursul anului. Cel mai important, NU te opri! Anul acesta este foarte bun pentru orice demers, pentru orice început, pentru orice este nou, atât în sfera vieții personale, cât și în viața socială. Ai nevoie doar de curaj și îndrăzneală.

Ce se întâmplă dacă nu îți stabilești obiective clare pentru viitor, nu visezi, nu îndrăznești și începi să gândești negativ? Atunci energia ta fizică va fi slabă. Este foarte important pe tot parcursul anului să dedici mult timp și atenție ție însăți, planurilor și implementării acestora. Vei experimenta tristețe uneori, dar trece. Totuși atenție, deși anul cere să te gândești la tine, asta nu înseamnă că trebuie să devii egoist/ă și să nu te preocupi de problemele familiei.

Anul 2

Anul doi, anul sub principiul emoțiilor, sensibilității, energiei feminine, anul energetic – este un an mai calm decât cel precedent, anul 1, al anul principiului solar. Totuși, există și aici elemente de luptă și tensiune. Doi reprezintă îndoială, îndoire, duel, dualitate, alegere, indecizie, ezitare, dubla opțiune, nehotărâre, frici, diverse stări contradictorii. Doi este un cuplu, este parteneriat, inclusiv teoretic și practic. Anul acesta este foarte bun pentru a crea o familie, pentru a-ți crea relații, prietenii, un cuib confortabil pentru a avea grijă de cei dragi, de a te căsători, pentru a avea copii și a avea grijă de părinții tăi. Anul acesta este favorabil pentru achiziționarea de locuințe și îmbunătățirea spațiului casei tale. Este anul parteneriatelor și relațiilor, în acest an îți poți face prieteni noi, dar la fel de bine poți fi mințit, dezamăgit, poți întâlni persoane cu „2 fețe”. Cei ce sunt prieteni într-un astfel de an se pot dovedi că nu erau ceea ce tu știai. Acestea din urmă reprezintă o parte din aspectele negative ale lui 2.

Doi semnifică sfera relațiilor – a relațiilor în familie cu părinții, cu un partener de viață și cu prietenii sau cei apropiați. Aici necesită să îți îndrepți atenția, să depui efort și să cauți să îmbunătățești. Caută un echilibru sănătos între tine și ceilalți, între obiectivele, dorințele, interesele tale și ale celorlalți. Important este să respecți ambele „tabere”, atât a ta, cât și a celuilalt. Acest echilibru poate fi găsit destul de dificil, din moment ce nu există un echilibru ideal în acest domeniu și, în esență, este o căutare a compromisului ideal; un compromis este necesar, în orice caz. Ce concesii poți face de dragul de a face bine atât pentru tine, cât și pentru celălalt? În orice relație trebuie să sacrifici ceva din timpul tău, planurile, ambițiile, egoismul tău, etc. Dar, în același timp, înțelege că, prin reflectarea ta în ochii unei persoane apropiate, ajungi să te cunoști mai bine pe tine.

Anul dualității îți aduce adesea îndoieli cu privire la alegerea ta. În sfera parteneriatelor începi să te îndoiești de voința celorlalți, dar și de a ta. Nu știi dacă alegerea pe care ai făcut-o anul trecut, când erai în anul 1, este cea mai bună, fie că vorbim de parteneri de afaceri sau alte relații. Te îndoiești de corectitudinea alegerii – să fii dur, să fii prietenos, să colaborezi? Pot să apară probleme emoționale, comploturi, rocade, minciuni, falsitate.

Anul poate să aducă dualitate, instabilitate – dar acest lucru în relații poate fi de folos, deoarece îți oferă posibilitatea de a alege o altă direcție de dezvoltare, poate o altă profesie sau direcție de formare. Acesta este anul în care poți decide să schimbi, să alegi una din cele 2 sau mai multe căi disponibile. Atunci când te îndoiești, îți adresezi și întrebări precum  „Sunt în locul potrivit? Sunt unde mă simt bine? Sunt unde trebuie să fiu, unde am perspective?” Aceste întrebări și stări contradictorii pot deveni combustibil pentru dezvoltarea ta, te pun în mișcare și ar fi bine să folosești energia pe care o ai înspre binele tău. Această energie te poate împinge să ieși dintr-un anumit spațiu care îți este familiar și să privești lucrurile din exterior. Nu este ușor, la pachet vin fricile, îndoielile, așadar caută să cântărești toate argumentele pro și contra. Important nu este nici măcar ce decizie iei, ci să iei o decizie pentru a trece prin această răscruce, pentru a depăși această stare de incertitudine. Adică, acesta este un an de opțiuni și oportunități.

Fiind principiul feminin, energia lui 2 atrage în viața ta contexte în care poți fi influențat/ă de femei, de grupuri de femei, direct sau indirect. Spre exemplu, poți spune, eu lucrez cu bărbați, nu am de-a face prea mult cu femeile, însă te-ai gândit că partenerul tău de business, colegul tău, șeful tău, etc. poate avea o soție, o mamă, o femeie care să emită diverse păreri despre tine… păreri ce pot influența relația ta cu acel bărbat? Acesta este un exemplu simplist, care să te ajute să înțelegi principiul și cum anume să te adaptezi la diversele situații ce apar. Apropo de adaptare, 2 este și un principiu al apei, care cere să dai dovadă de flexibilitate, să iei, precum apa care ia forma în care o torni,  forma situațiilor ce apar în viața ta și în special în relații, în trăirile și emoțiile tale.

De asemenea, dacă ești femeie, ar fi bine să lucrezi la feminitatea ta, la relațiile cu mama sau alte femei din viața ta. Dacă ești bărbat, anul doi poate fi o ocazie bună să integrezi în tine aspectele tale pasive, emoțiile și trăirile tale, chiar și relația cu femeile din viața ta.

Prin urmare, este un an în care starea de spirit se poate schimba adesea, poți fi mai emoțional/ă, vulnerabil/ă, putem deveni chiar plângăcioși. Este un an foarte bun să lucrezi cu oamenii, să fii acolo unde este nevoie de înțelegerea și simțirea celorlalți… poți să începi să devii consultant pe anumite probleme, poți să te alături unor grupuri de femei, cauze sociale etc. Un astfel de an poate aduce schimbări cu care va trebui să te obișnuiești.

În anul doi, oamenii au un impact mare asupra ta, în special asupra sferei emoționale. De exemplu, poți întâlni oameni pe tot parcursul acestui an care nu vor fi, ca să spunem așa, colegi de călătorie întâmplători. Aceștia sunt oameni cu care ai de învățat ceva, oameni care îți țin oglinda pentru a-ți arăta ce ai de schimbat la tine. Acceptă ceea ce vine spre tine, inclusiv îndoiala și stările de disconfort, astfel vei putea merge mai departe către obiectivele deja stabilite în anul 1. Chiar dacă vălul emoțional care ți se pune pe ochi și pe gândire te face să te simți în ceață, nu renunța, nu te opri.

Anul doi este un an al renașterii pentru tine, vei ieși din acest an complet diferit, cu adevărat pregătit pentru acțiune, gata pentru decizii, gata pentru implementare socială. Și, dacă în acest an nu renunți la obiectivele pe care ți le-ai propus anul trecut, atunci anul viitor este anul acțiunii, anul în care obiectivele tale vor prinde forme.

Anul 3

A venit și anul oportunităților, realizărilor, anul în care dorințele și obiectivele tale prind formă. Cu energia sa optimistă, 3 te poate ajuta să te bucuri de viață, să începi să aduci în viața ta lucrurile frumoase pe care poate până acum nu ai reușit să le faci. Este favorabil pentru cei care nu așteaptă oportunități, ci ei le creează și le caută. Așadar, nu sta pe loc, caută oportunități și acceptă pe cele ce apar. De fapt, acesta este anul realizării acelor obiective și intenții pe care ți le-ai conturat încă din anul 1 din ciclul de 9 ani început în 2022. Ideal ar fi ca aceste obiective să le ai scrise, pentru a-ți fi mai ușor să le poți urmări. În acest an este posibil să întâlnești o persoană respectată, cu autoritate, o persoană cu adevărat demnă. O astfel de persoană îți poate deveni partener, colaborator, maestru, învățător, etc. Această persoană te va ajuta să implementezi planurile tale, va fi ca un ghid al tău și o poți găsi în orice om pe care îl întâlnești – nu este obligatoriu să poarte numele de profesor sau maestru. Poate fi chiar partenerul de viață, poți întâlni chiar viitorul soț/soție sau poate chiar să apară o căsătorie – mai ales pentru femei. Socializarea este un aspect către care necesită să te îndrepți cu încredere, acea socializare în grupuri, oricât de mari!

3 este cercetătorul, exploratorul, cel care este suficient de curios încât să afle lucruri noi, fie profesional, fie în viața de zi cu zi. Simbolizează studiile superioare, așadar este anul în care poți găsi un loc de muncă decent, poți să urci într-o poziție superioară sau poți începe chiar propria afacere. Acum e momentul să devii mai puternic/ă în cariera ta, anul îți aduce acele situații care te ajută să crezi în tine, să înțelegi oamenii din jurul tău, să fii prețuit de prieteni și colegi sau să îți fie recunoscută autoritatea în domeniul în care activezi. Anul este extrem de favorabil pentru cercetători, profesori, cei ce lucrează în domeniul contabilității, al economiei și pentru oricine investește timp în educație. Cei ce se căsătoresc în acest an 3 pot avea o căsătorie în care respectul și înțelegerea sunt la loc de cinste, iar partea financiară poate să exceleze.

Acest an este favorabil pentru extinderea familiei tale. De exemplu, prin căsătorie, rudele soțului devin membri ai familiei tale. Este un an propice pentru a adăuga noi membri prin nașterea copiilor, iar dacă acest lucru se întâmplă în timpul anului trei, copilul va fi cel care îți va împlini speranțele și va cunoaște mari succese în viață.

Trei simbolizează expansiunea, deci vei simți această energie în cel puțin un aspect al vieții tale. Există posibilitatea unui salt calitativ către un nou nivel într-un domeniu sau chiar în mai multe direcții simultan. Trei aduce și cunoașterea, informația și imboldul creativ, deci în acest an este posibil să primești o recompensă sau recunoaștere. Aceasta poate fi o diplomă, o distincție sau o creștere a autorității în domeniul tău de activitate – dacă dai dovadă de acele calități, abilități și aptitudini solicitate.

Anul trei te încurajează să te dezvolți și să treci dincolo de limitele tale obișnuite. Dacă nu te străduiești să te dezvolți, s-ar putea să apară circumstanțe care te vor forța să avansezi. Poate fi o lovitură dificilă din partea destinului, care te poate motiva să îți urmezi aspirațiile mai serios. De exemplu, cineva cu experiență într-un domeniu, dar fără diplomă, s-ar putea să fie pus în situația de a-și dovedi abilitățile. Aceasta poate duce la obținerea unei diplome sau certificări pentru a avansa în carieră.

Anul acesta este favorabil pentru evoluția și dezvoltarea ta personală și profesională, deschizând noi oportunități și provocări care te vor ajuta să crești și să te afirmi în viață. Reprezintă un moment foarte favorabil pentru cei dedicați creșterii personale, dezvoltării profesionale, expansiunii și realizării. Cu toate acestea, pentru cei care nu sunt activ implicați în aceste procese, ar putea urma o lovitură dureroasă din partea destinului ce poate lua forma unei „promovări” neașteptate la locul de muncă sau a unei modificări bruște a statutului social. Așadar, învață, dezvoltă noi abilități, studiază diverse lucruri pe care poate până acum doar ai fost curios să le afli, învață o limbă străină, caută să te adaptezi la noi idei și să afli lucruri noi.

În acest an, se pune un accent crescut pe statutul social și imaginea publică. De exemplu, cuplurile care trăiesc împreună de mult timp ar putea simți presiunea socială de a se căsători legal. De asemenea, preocupările legate de aspectul personal devin mai importante, iar acest lucru poate duce la investiții în articole de marcă sau la schimbarea mașinii cu una de prestigiu.

Anul 3 este asociat cu creșterea succesului și a autorității personale. Este un an al oportunităților pentru cei care sunt activi în căutarea lor și care sunt dispuși să le creeze.

Anul 4

Anul 4 aduce o perioadă în care necesită să înveți echilibrul între misticism și realitate. Evenimentele din acest an pot fi considerate o linie fină între cele două și pot influența direcția viitorului. Provocări serioase pot apărea în multiple aspecte ale vieții tale. Situațiile neașteptate din acest an pot părea cu totul noi, însă, privind retrospectiv, poți realiza că semnalele au fost, dar le-ai ignorat.

Este momentul în care vălul auto-înșelării cade și ești forțat să te confrunți cu consecințele propriilor tale acțiuni din trecut. De exemplu, la nivel material, simplu, această conștientizare poate veni sub forma constatării că ai cheltuit resurse financiare în mod nechibzuit în trecut. Poate fi vorba despre achiziționarea unor articole de lux sau despre ignorarea necesității unor reparații sau investiții în educație sau locuință. Observi acum că, deși aceste aspecte păreau neglijabile sau secundare, ele au acum un impact semnificativ asupra vieții tale.

În plus, te confrunți cu regrete legate de faptul că ai acordat prea puțină atenție relațiilor personale și familiale în detrimentul carierei și a succesului profesional. În timp ce ai fost ocupat cu propria viață, ai ignorat sau ai subestimat nevoile și dorințele celor dragi, inclusiv ale copiilor și părinților.

Este un moment de introspecție profundă și de regândire a priorităților tale. Realizezi că nu este suficient să te concentrezi doar pe succesul material sau profesional, ci că trebuie să investești și în relațiile tale interpersonale și în dezvoltarea personală. Este timpul să faci eforturi conștiente pentru a întări legăturile cu cei dragi și pentru a îmbunătăți calitatea vieții tale în ansamblu.

În cursul anului 4, este posibil să constați că cineva sau ceva nou apare în viața ta sau că gândurile tale se îndreaptă către altcineva sau alte activități. Aceste schimbări nu sunt neașteptate sau bruște; ele sunt doar rezultatul consecințelor nesocotite ale deciziilor și acțiunilor tale anterioare.

De multe ori, în anii 4 ai ciclului de 9 ani, poți avea senzația că totul scapă de sub control și este important să îți găsești structura, baza, să lucrezi la siguranța și stabilitatea ta. De exemplu, te poți confrunta cu realitatea căsătoriei, în care îți dai seama că dragostea și pasiunea nu sunt suficiente pentru a menține o relație. Înțelegi că o relație de cuplu implică efort și compromisuri, iar în anul patru este esențial să cobori pe pământ și să te concentrezi pe aspectele practice ale vieții. Este important să îți organizezi viața, să ai grijă de sănătatea ta și să menții un stil de viață echilibrat. Energia acestui an te poate îndemna să visezi cu ochii deschiși, să te pierzi în miraje și să te abați de la obiective. Este esențial să rămâi concentrat și să te îngrijești de ceea ce este important pentru tine, aici și acum.

Poți fi confruntat cu tentații și iluzii care te pot îndepărta de drumul tău. Este important să te protejezi de influențele negative și să te concentrezi pe ceea ce este autentic și valoros, poate chiar să apelezi la tradiție și conservatorism (fără a exagera cu ele). Anul 4 te îndeamnă să fii atent la ceea ce este ascuns și să te concentrezi pe atingerea obiectivelor tale, ignorând distragerea provocată de iluzii și manipulări externe. Altfel spus, este un an al muncii, al trudei și al umplerii formelor create anul trecut. Dacă 3 a fost forma, 4 vine și îți cere să umpli acea formă cu conținut – cu ce anume umpli depinde de eforturile tale de până acum și mai ales din acest an.

Dezvoltă-ți abilitățile practice, pragmatice, devino mai îndemânatic, folosește mâinile și corpul – te poți apuca de un sport, de grădinărit sau de alte activități în care să îți dezvolți manualitatea. Este crucial să nu cazi pradă iluziilor și să nu te lași condus de semne și simboluri în acest an. Este un an în care trebuie să fii vigilent și să te asiguri că ești conștient și responsabil în toate acțiunile tale. Dezvoltă un plan bine pus la punct și ține-te de el.

Atunci când semnezi documente sau când ești de acord cu anumite aranjamente, este esențial să le verifici cu atenție și să te asiguri că înțelegi pe deplin implicațiile acestora. Temeinicia și tenacitatea sunt cuvinte ce necesită atenție acum.

În anul 4, te confrunți adesea cu dorințele dictate de vanitate și egoism. Este momentul în care simți nevoia unei pauze, pentru a evalua direcția vieții, similar cu momentul în care, într-o călătorie pe un traseu necunoscut, simți nevoia să consulți harta pentru a te asigura că ești pe drumul corect. Acest an te îndeamnă să faci ordine în viața ta, să te concentrezi pe aspectele practice și să te asiguri că ai o bază solidă. Este posibil să te confrunți cu provocări de sănătate sau evenimente neobișnuite care aduc incertitudine și haos, chiar dacă ești de fel mai disciplinat și mai harnic.

În această perioadă, este important să te îngrijești și să respecți regulile unei vieți sănătoase și să îți organizezi viața într-un mod echilibrat. Acordă atenție aspectelor practice ale existenței tale și întemeiază totul pe o bază stabilă.

Chiar dacă multe dintre dorințele tale pentru acest an se vor îndeplini, este esențial să te concentrezi și asupra celor nerealizate și să te întrebi de ce unele lucruri nu se întâmplă așa cum îți dorești. Este o oportunitate de a învăța să faci ordine în viața ta și să te concentrezi pe ceea ce este cu adevărat important pentru tine, atât din punct de vedere material, cât și spiritual.

Anul 5

Anul 5 este în mijlocul ciclului și este asociat cu aventura, libertatea, nonconformismul și depășirea limitărilor. Este un moment important pentru a avansa cu obiectivele stabilite la începutul ciclului de 9 ani.

Totul în acest an prinde viteză, aducând cu sine multe evenimente și schimbări în diverse domenii ale vieții. Este posibil să nu fie evenimente majore care să îți schimbe radical cursul vieții, ci mai degrabă o serie de experiențe variate care se vor desfășura rapid.

Anul 5 favorizează noi planuri, contacte sociale, cunoștințe și informații noi. Este un moment propice pentru formare și dezvoltare personală, de expansiune și creștere rapidă. Acum poți culege o parte din roadele muncii anului 4. Este important să rămâi deschis la lumea din jur și să te implici în activități care implică informații sau consultanță.

5 este asociat și cu activitatea comercială, deci acest an poate fi favorabil pentru dezvoltarea propriei afaceri, în special în domenii legate de informație, servicii sau comerț. Este un an în care este bine să nu stai pe loc, ci să cauți mereu să te dezvolți și să avansezi în diverse aspecte ale vieții tale. Anul 5 este agitat și plin de acțiune, mereu în mișcare. Ești ocupat cu multe treburi, dar simți că uneori lipsesc profunzimea și conexiunile emoționale. Totuși, ești mai optimist și reușești să duci la capăt multe proiecte.

În acest an, comunici mult și interacționezi activ cu ceilalți. Ai o mulțime de idei noi, dar poate fi dificil să le pui în practică pe toate. Poți simți nevoia de a fi mereu în mișcare, fie că e vorba de o relocare sau doar de a fi activ în ceea ce faci. Totuși, această agitație poate fi uneori enervantă sau neplăcută dacă te numeri printre cei care preferă stabilitatea și liniștea. Anul 5 este despre expansiune și accelerație, deci planurile tale vor prinde viață mult mai repede decât crezi. Ai o dorință puternică de a acționa rapid și de a arăta că poți face lucrurile mai repede decât alții. Este un moment să te gândești la îmbunătățirea chiar și a lucrurilor care merg deja bine în viața ta. Uneori, în timpul acestui an, primești indicii importante de la univers. Poate fi un cuvânt pe care îl auzi de la cineva complet necunoscut sau o frază care iese din contextul unei conversații și pare să îți fie adresată tocmai ție. Fii deschis la aceste semne, pentru că ele pot conține sfaturi importante pentru tine.

În acest an poate apărea o oportunitate să explorezi și să te deschizi către noi experiențe și schimbări. Gândește-te la acest an ca la un moment în care poți să îți reevaluezi obiectivele și să cauți noi direcții în viața ta. Chiar dacă totul pare să meargă bine, este important să fii deschis la schimbare și să accepți provocările care vin în calea ta. Fii atent la detalii și la lucrurile mărunte, deoarece acestea ar putea face diferența în atingerea obiectivelor tale. Dacă te simți blocat sau confuz, nu ezita să cauți soluții creative și să discuți cu cei din jurul tău pentru a obține claritate și îndrumare.

Un sfat util este să mai schimbi peisajul și să ieși mai mult, chiar dacă nu poți călători departe. O simplă plimbare prin oraș noaptea îți poate aduce un sentiment de prospețime și inspirație. Călătoria este un proces de mișcare și de relocare, care poate oferi un impuls și o nouă perspectivă. Dacă simți că ești într-o fundătură sau că ai atins o anumită limită, schimbarea de peisaj poate fi cheia pentru a rezolva problemele și pentru a vedea situația dintr-o altă perspectivă.

Anul 5 este favorabil pentru începutul unor noi proiecte sau schimbări, fie că este vorba de un nou loc de muncă, de formare, de o mutare sau chiar de o căsătorie. Acesta este momentul să începi să construiești bazele pentru dezvoltarea ta viitoare.

Anul 6

În acest an, vei fi pus la încercare în ceea ce privește valorile și conceptele tale de iubire și relații. Vei simți o puternică dorință de conexiune și afecțiune, căutând adesea sentimente intense și recunoaștere în relațiile tale. Vei fi tentat să explorezi noi relații romantice sau să te implici emoțional în situații complicate, precum triunghiuri amoroase. Este un an în care îți dorești să iubești și să fii iubit cu intensitate.

Vei căuta sentimente intense și vei dori să readuci strălucirea și pasiunea în relația ta de cuplu. Energia anului va testa chiar și cea mai sinceră și devotată persoană în relația cu partenerul său. Relațiile noi care ar putea să apară în acest an vor fi, cel mai probabil, pline de pasiune și emoții puternice, relații ce se vor dovedi fie trainice, fie pe termen scurt.

Vei simți impulsul de a te îngriji mai mult de tine și de a-ți îmbunătăți aspectul în acest an. Poți avea dorința de a urma diverse proceduri de înfrumusețare și de a arăta îngrijit și elegant. De asemenea, vei dori să te înconjuri cu frumusețe în mediul în care trăiești și lucrezi, punând accent pe confort și bunăstare. De asemenea, s-ar putea să dorești să îți crești nivelul de venituri și să aspiri la lux, fiind tentat să investești în articole de lux, precum bijuterii și haine elegante.

Prin urmare, în acest an energia te va testa pentru a vedea ce ești dispus să faci pentru a-ți îmbunătăți veniturile și cât de ferm ești în principiile și în sistemul tău de valori. Aceste teste pot lua forma unor provocări care îți pun la încercare credințele și încrederea în ceea ce consideri că este important. În timpul acestui an, este posibil să te confrunți cu situații care îți pun la îndoială valorile și prioritățile, determinându-te să reflectezi asupra a ceea ce este cu adevărat esențial pentru tine.

În general, anul 6 este o perioadă favorabilă, în care te bucuri de bunăstare materială și de viața ta în lumea materială, iar acest sentiment se reflectă în relațiile tale și în starea ta emoțională. Aceste aspecte se reflectă și în achizițiile pe care le faci și în creșterea bunăstării tale financiare. Teritoriul tău, căminul și familia ta sunt aspecte la care te vei uita atent și vei căuta să le dezvolți. Dacă ești într-o relație de cuplu, vei simți nevoia de apropiere față de partener, iar dacă nu ai un partener, vei simți nevoia de a căuta – dacă nu te vei concentra pe copii, casă, bani, familia extinsă. Cele din urmă pot folosi chiar ca un refugiu pentru cei fără o relație de cuplu. Nevoia de a te simți ocrotit și de a fi parte dintr-o gașcă, dintr-o familie este specifică acestui an. Fii atent la exagerările pe care le poți face – în special cele din sfera plăcerilor trupești, materialiste.

Anul 7

Cifra 7 marchează anul sub auspiciile analizei profunde și înțelepciunii. Este anul în care sufletul tău se dezvoltă. Este un an neobișnuit, plin de ceață, care induce senzația că totul este vag și se întâmplă foarte încet. În această perioadă, apar mai multe întrebări pe parcursul vieții tale decât răspunsuri, iar concentrarea devine dificilă. Conștiința pare să fie acoperită de un văl de vise, iar gândurile și amintirile ciudate îți pot crea impresia că nu ești prezent în momentul actual. Acesta este un an al transformărilor profunde.

Într-un astfel de an, îmbunătățirile semnificative în planul material sunt rare. Provocarea din acest an constă în altceva – în a experimenta viața la un nivel profund spiritual și în a te detașa de latura materială a vieții. A venit momentul să te îngrijești de sufletul tău, să devii mai bun, caritabil, înțelegător cu tine și cu lumea înconjurătoare. Într-un astfel de an, poate fi dificil să gândești logic și rațional, iar lucrurile nu vor fi întotdeauna așa cum ai dorit. Totuși, totul se va desfășura exact așa cum trebuie. Practic, acesta este un an de curățare globală a vieții tale, un moment foarte bun de introspecție și meditație, autoreflecție, de căință și de corectare a greșelilor din trecut. În funcție de acest aspect, vei trăi judecata ce va urma în anul 8.

În acest an, este important să găsești timp pentru retragere, reflecție și rugăciune. Întoarcerea către Divinitate, legătura creată cu Universul necesită întărită acum. Ai nevoie de ghidaj pentru a trece peste ceața ce apare în gânduri, starea de visare în care ești de multe ori, sau peste lipsa de înțelepciune de care poți da dovadă. Chiar dacă cei din jurul tău ar putea percepe că acționezi încet și că ești deprimat, acest lucru nu este adevărat. Pur și simplu, îți urmezi căutarea și drumul în viață.

Acest an poate reprezenta un moment excelent pentru a te elibera de trecut și pentru a găsi claritate și direcție în viața ta. Într-un an precum acesta, este posibil să îți găsești drumul folosind rațiunea și bunul simț practic. Poți identifica reperul drumului tău ascultând vocea sufletului și urmându-ți intuiția.

Este un moment favorabil pentru a lăsa în urmă tot ceea ce nu îți mai servește scopului în viitor. În călătoria ta în viață în acest an, este important să reflectezi asupra dorințelor tale și să identifici în ce direcție te îndreaptă sufletul. Rezultatele și procesele care au loc în timpul acestui an sunt strâns legate de experiențele și gândurile tale anterioare.

Procesele, poveștile de viață și situațiile din anul 7 vor fi direct conectate și vor rezona cu ceea ce s-a întâmplat în viața ta în anul 4. De aceea, introspecția ta necesită să fie făcută și în trecut, pentru a înțelege mai bine ce ai de făcut. În aspectul negativ al energiei lui 7, poți deveni mândru, rigid, certăreț, introvertit peste măsură, cu o tendință excesivă spre însingurare. Frica ce poate să apară în acest an ține de atingerea standardelor înalte și greșelile ce pot apărea la nivelul gândirii.

7 vine, de asemenea, să verifice morala, valorile spirituale și adânci pe care le ai cu privire la viață în ansamblul ei.

Anul 8

Este anul împlinirii, ce oferă un sentiment de realizare revoluționară, conferind o forță interioară. După anul 7, un an lent și neclar, anul 8 arată că acum este momentul să obții rezultate. Se pot produce schimbări calitative în spațiul tău de viață.

Simți imediat cum acest an începe, deoarece energia anului 7 era cu totul alta, era lentă, cețoasă și confuză. Și, odată cu începutul anului 8, înțelegi că acum este momentul, acum este timpul să acționezi. Este ca și cum cade vălul de pe gândurile tale și de pe ochii tăi. Observi realitatea și știi clar ce îți dorești – aceasta este o energie care te ajută să atingi obiectivele pe care ți le-ai propus când a început acest ciclu de 9 ani.

Simți că nu mai este timp pentru reflecții, îndoieli sau ezitări filozofice; acesta este anul acțiunii. Ai tendința de a dori să vezi rezultatele a tot ceea ce ai muncit în ultimii 7 ani. Cu toate acestea, este important să-ți amintești că, în cazul în care nu ți-ai stabilit niciun obiectiv la începutul acestui ciclu de 9 ani, în anul 1, este întotdeauna timp să faci acest lucru acum. Dacă nu ai avut vise clare și bine conturate în ceea ce privește obiectivele tale pe termen lung, atunci anul 8 nu va aduce schimbări miraculoase în viața ta. Anul 8 nu este un an al miracolelor, ci mai degrabă un an al recompenselor și al obținerii meritelor pe care le-ai câștigat, indiferent de domeniul în care activezi, fie că este vorba de muncă sau de viața personală.

O trăsătură distinctivă a acestui an este și faptul că multe dintre temerile tale ascunse ies la suprafață și încearcă să te împiedice să acționezi sau să îți atingi potențialul maxim, dar misiunea ta este să le înfrunți și să le depășești.

Frica de a nu avea suficiente resurse sau de a suferi din cauza sărăciei te poate împiedica să iei decizii importante în viața ta, cum ar fi renunțarea la un loc de muncă lipsit de satisfacții și perspective și căutarea unei noi căi care ți-ar putea aduce succesul pe care îl dorești. Nevoia de a avea un venit constant și frica de a experimenta lipsuri materiale te pot limita și te pot împiedica să te dezvolți și să te regăsești în alt domeniu sau să faci schimbări importante în viața ta.

De asemenea, frica de a fi lăsat singur sau de a experimenta divorțul poate fi o altă frână în calea ta, împiedicându-te să pui capăt relațiilor toxice sau să cauți fericirea alături de altcineva. Energia lui 8, asociată cu bătrânețea și responsabilitatea, te poate face să reflectezi asupra importanței acordării atenției și sprijinului celor în vârstă, care ar putea avea nevoie de ajutorul tău în acest an.

Anul 8 este al acțiunii și este important să faci ceva cu adevărat și să te străduiești pentru un scop; acest an nu este pentru cei care sunt obișnuiți să fie inactivi, nici pentru cei care plănuiesc să-și petreacă timpul în lene și lăcomie.

Acesta este anul realizărilor, când îți poți aduna forțele cu ale altor oameni și îți poți concentra voința într-un efort comun. Pentru a obține ceea ce îți dorești, nu lăsa slăbiciunile și temerile să te controleze. Acesta este anul în care trebuie să îți demonstrezi puterea, hotărârea și voința. Dacă acționezi în acest spirit, atunci succesul te așteaptă.

Energia lui 8 semnalează nevoia de luptă și acțiune, însă rezultatele vor fi demne de mândrie pentru mulți ani. 8 personifică și disciplina, rigurozitatea și controlul, așa că este benefic să îți respecți propriile reguli. Aceasta include autodisciplina, cum ar fi adoptarea unui stil de viață sănătos, respectarea unor ore regulate de somn și monitorizarea atentă a planurilor tale, astfel încât să fii pregătit pentru orice provocare.

Anul 9

Este anul care marchează finalul unui ciclu de 9 ani. Roadele principale ale întregului ciclu sunt culese, de obicei, în anul 8 și în anul 9. Acest an aduce, de asemenea, roadele eforturilor din ultimii 8 ani, deoarece anul 9 este ultimul din ciclu.

La finalul ciclului, de obicei, ceva pleacă din viața noastră, iar dacă acest lucru se întâmplă, nu ar trebui să ne agățăm de ceea ce pleacă în timpul anului 9. Unele uși se pot închide în fața noastră, dar altele noi se vor deschide. Având în vedere că anul viitor va fi anul în care începe următorul ciclu, este foarte util să analizăm întregul ciclu al ultimilor nouă ani, începând de la primul an al ciclului.

Amintește-ți ce obiective ți-ai stabilit, care au fost dorințele tale și vezi ce ai reușit să obții de-a lungul anilor. Analizând întregul ciclu, vei înțelege că ai devenit complet diferit și că spațiul din jurul tău s-a schimbat. Ai acumulat multă experiență de viață și, deși poate ai făcut multe greșeli, aceasta este experiența importantă de care ai nevoie pentru a merge mai departe cu încredere. Este esențial să pui cu adevărat capăt multor lucruri care nu îți mai servesc, pentru a nu trage o parte din trecutul tău în viitor.

Totuși, anul 9 nu este doar un an de finalizare, deoarece orice finalizare este deja începută în anul nouă. În mintea ta apar ideile, dorințele și intențiile pe care le vei implementa în următorii 9 ani. Prin urmare, în acest an 9, vei simți o transformare profundă atât în viața ta, cât și în personalitatea ta. Deoarece 9 este o cifră de foc, vei fi mai activ, mai determinat și chiar mai agresiv în acțiunile tale. Această energie îți va insufla dorința de a lupta pentru ceea ce îți dorești, de a-ți apăra interesele și de a te angaja în acțiuni decisive.

În timpul anului 9, este posibil să te confrunți cu mai multe conflicte și situații tensionate în viața ta decât în trecut. Va fi util să reflectezi asupra anilor precedenți din ciclul tău personal de 9 ani și să analizezi de ce anumite lucruri au ieșit din viața ta și ce oportunități noi s-au deschis ca urmare. Este important să nu încerci să păstrezi cu orice preț ceea ce pleacă din viața ta în anul 9. În schimb, ar trebui să te gândești la motivele pentru care aceste lucruri se întâmplă și la oportunitățile noi care îți vor apărea în viitor. Anul 9 aduce atât rezultatele întregului ciclu de 9 ani, cât și noi oportunități pentru următorii ani.

Te invit ca, după citirea acestui articol, să îți iei un timp de reflecție și chiar să revii asupra lui după o perioadă. Informația are nevoie de timp pentru sedimentare și înțelegere, așadar oferă-ți acest răgaz.

Echipa ANR