Semnificații 20, 22/0 și 6 în Taronumerologie
Arcanul 0 – Nebunul este prima din cele douăzeci și două de arcane, dar este nenumerotat sau este marcat cu 0. Simbolizează începuturile, inclusiv în paradigma „un sfârșit e un nou început”. El reprezintă dorința de schimbare, un drum nou, necunoscut, a cărui destinație poate fi succesul, dar poate fi și eșecul. Reprezintă, în egală măsură, tranziția.
Nebunul reprezintă punctul dintre puncte, puterea momentului prezent. Este clovnul, bufonul, măscăriciul, jokerul. Face totul imprevizibil și surprinzător. Fără să-i pese de consecințele propriilor acțiuni. Arată că toate posibilitățile pornesc de la nimic și se extind la infinit.
Totul este nou, așa încât Nebunul nu știe încotro să se îndrepte și nici cum o să reacționeze. Rătăceşte ca vântul dintr-o parte în alta. Călătoria Nebunului e încă doar un vis, o posibilitate. Absorbit de visele sale himerice, el nu vede marginea prăpastiei în care este pe cale să se prăbuşească. Alegerea înclină spre tot ce este uluitor și extravagant. Este liber de cadre, de interdicții și de limitări. Netradiționalist, Nebunul nu agreează și nu intră în legături de supunere, deține foarte multe interese, vrea să fie peste tot și să încerce. Acționează fără să gândească, iar acțiunile prostești îl urmăresc. Îl caracterizează lipsa responsabilității, refuzul de a avea sarcini.
Anul, văzut din perspectiva acestui arcan, poate aduce mărire, dar și decădere, câștig, dar și pierdere, totul construit pe risc (nebunesc).
În polaritate „+”, Arcanul Nebunul vorbește despre entuziasm, idealism, inocență, călătoria către cunoaștere fundamentată pe înțelepciune, libertate, spontaneitate, simplitate, inovație, noutate, deschidere față de posibilități, căutare (-a împlinirii unui vis), călătorie, deschidere spre viață.
În polaritate „-”, semnificațiile cărții fiind: neseriozitate, iluzii, delăsare, nepăsare, grabă, instabilitate psihică și emoțională, răzvrătire (împotriva oricăror tipuri de norme: spirituale, sociale), aruncare cu capul înainte, fără a calcula consecințele, lipsa direcției, rătăcire, lipsa rațiunii, incapacitate de a recunoaște propriile greșeli, haos, lipsa pragmatismului, entuziasm exacerbat, nesăbuință, impertinență, încăpățânare, vanitate, tendințe autodistructive, orbirea cauzată de ignoranță, probleme cu prestigiul social, insecuritate sexuală, nebunie, supraevaluare.
Nebunul, care reprezintă aventura, curiozitatea, dorința de a experimenta, motiv pentru care nu merge pe un drum anume, după o hartă, urmează să se elibereze de trecut, să nege valorile care îl compun și să plece în lunga călătorie a fundamentării noilor sale valori. O decizie ce poate include și revolta împotriva ordinii sociale, totodată.
Alegerile sunt făcute după bunul plac, fără a consulta în prealabil pe cineva și fără a cere vreun sfat. Sunt neargumentate logic și rațional și se hrănesc din impulsul momentului, astfel că rezultatele pot friza nebunia.
Nebunul indică un loc ce se află dincolo de autoritatea lingvistică, un loc unde toate contradicțiile sunt unificate, un loc al deșertăciunii, un loc unde cunoașterea devine ignoranță sau acolo unde evenimentele trecute sunt uitate și nu ne rămâne decât prezentul.
Arcanul 0/22 este oscilant și ia forma oricărui alt arcan din jur. Spre deosebire de anul 2020, când Nebunul a potențat Arcanul II, Marea Preoteasă, manifestată în același plan orizontal, lumesc, terestru, în cazul anului 2022, toate caracteristicile Arcanului Nebunul potențează, indiferent de polaritate, Arcanul XX, Judecata (descrisă mai jos), manifestată în plan vertical, în raport cu Cerurile.
Dacă Judecata (Arcanul XX) va fi una favorabilă, atunci el, Nebunul, va fi adus în fața Divinității, Principiul Suprem, pentru a contempla imaginea perfecțiunii, ființa supremă, Universul – Lumea (Arcanul XXI).
La nivel social, o întoarcere la curtea regală și o fixare pe tiparul bufonului, poate ajuta în înțelegerea Arcanului 0/22. Într-o lume a comploturilor, așa cum ne arată chiar curtea regală, bufonul este singurul care poate spune direct, nestingherit adevărul: cine cu cine și împotriva cui complotează. Dacă părțile uneltitoare (regele și adversarii regelui) fac înțelegeri ascunse, bufonul este singurul sacrificat. Dacă există o luptă, un război între tabere (conservatoriști – progresiști, neînsemnând că progresul înseamnă exclusiv ceva favorabil societății), bufonul va fi atras de partea taberei mai puternice, pentru ca aceasta să-și valideze, să-și legitimeze, prin el, acțiunile.
Tocmai de aceea, Arcanul Nebunul, indică și scenarii în schimbare. Oameni, lideri, instituții care până mai ieri susțineau o idee, o filosofie fac rapid o schimbare de macaz în convingeri, în raport cu tabăra care le câștigă/cumpără loialitatea.
Nebunul poate uita foarte ușor poziția din care a plecat, și, nerecunoscând meritele înaintașilor, alege să evoluzeze de unul singur. Miza? Să fie fericit cu el însuși, să se împlinească, călătorind însă fără o destinație clar defintă și fără repere, ignorând adesea experiențele trecutului și valorile morale/conștiința.
Nebunul reprezintă, într-un alt palier de interpretare, concentrarea atenției asupra lucrurilor ce par de neînțeles și care ne scapă din cauza neatenției.
Din simbolistica Nebunului se desprinde și ideea fiecărei zile trăite ca și cum ar fi ultima, dând tot ce există mai bun pentru ea, fără o preocupare obsesivă pentru viitor.
Programul karmic al lui 22: Cere grijă față de copii și o preocupare față de echilibrul lor psihic și emoțional, inclusiv față de formarea caracterelor acestora, cu atenție la proasta creștere, răsfățare, lipsa de înțelepciune, impulsivitate, răzvrătire și obrăznicie, și totodată aducând în prim plan posibilitatea de fi săvârșite diverse tipuri de abuz împotriva lor, de la abandon, ucidere, violență, abuz sexual, până la supraprotecție, care se poate încheia cu sufocarea lor. Pot fi încurajați să experimenteze, dar după ce au înțeles în prealabil ce își doresc cu adevărat.
La nivel de țară, grija pentru copii poate fi tradusă ca o prioritate a statului român de a avea grijă de cetățenii săi și de a acționa exclusiv în interesul acestora.
Arcanul XX- Judecata este strâns legat de renaștere, reînviere, schimbare, decizii importante. Judecata spune să lăsăm trecutul în urmă definitiv. Ideea de bază a Judecății de Apoi este aceea că morții se trezesc la viață, păcatele lor sunt iertate și se duc în rai. Uităm de trecut, de păcatele pe care le-am comis și nu le putem ierta, obiceiuri proaste de care nu am scăpat sau, din contră, planurile sunt date peste cap, examenele nu vor fi trecute și o luăm de la început.
Arcanul XX arată iminența judecății, a socotelii finale, căreia i se supune toată lumea. Arcanul vorbește și despre plata datoriilor față de Divinitate. Semnifică, de asemenea, și o maladie, un litigiu, o vrajbă, lucruri neașteptate și surprize.
Judecata semnifică o răfuială – cu sine însuși și cu ceilalți. Este timpul să te gândești la faptele tale, la ce-a fost bine și ce-a fost rău.
Poate semnifica teste și examene la școală – liceu, facultate sau la școala vieții.
Poate însemna și o cruce de drum, când nu știi în ce direcție este mai bine să te îndrepți. Este momentul să alegi ceva, ținând cont că ce este mai bine nu este întordeauna și cel mai ușor.
Cartea arată că adevărul iese la suprafață și se ridică spre lumină. Trezire, eliberare, rezolvare, sarcină de îndeplinit, acceptare, înviere vs. evaluare, examen, penalizare, pedeapsă, condamnare, cenzură, eliberare condiționată. Decizii importante, schimbare, înnoire, rezultatul acțiunilor de până acum.
Programul karmic al lui 20: Este un portal deschis către acțiuni care vor fi catalogate ca acțiuni împortiva neamului. Trădarea tradiției, a obiceiurilor, a pământului strămoșesc, tendința de a ceda teritorii, acțiuni de trădare de neam, inclusiv acțiuni ale românilor împotriva românilor. Punerea cunoașterii în slujba altor neamuri. În categoria acestor trădări intră și relațiile în afara căsătoriei cu un reprezentant al altor nații, trecerea la o altă cultură ori religie și chiar întoarcerea împotriva culturii și tradiției în care omul s-a născut, abandonarea neamului, a părinților, surorilor.
Omul are de înțeles tradiția strămoșească, puterea neamului în care s-a născut, cultura și obiceiurile. Trebuie să devină apărător al rodului său strămoșesc, al tradițiilor și al culturii neamului său.
Arcanul VI – Îndrăgostiții. Cartea trimite în principal la dualitate (pornind chiar de la Yin-ul/femininul și Yang-ul/masculinul din orice individ, indiferent de sex) și la asumarea alegerii sub presiune. În plan personal, profesional, social. Presupune renunțări și luptă interioară: „Ce să ascult? Sufletul sau rațiunea?”
Arcanul VI, vazut dintr-un palier de interpretare, evidențiază alegerea instinctivă, în detrimentul celei raționale, alegerea pentru care nu au primat planul logic și rațional, ci influența din exterior, a celor din jur ori contextele sociale, politice, economice și culturale ale momentului. Pasiunea este cea care creează atașamente, care se constituie în obstacole în calea alegerii, o realitate și valabilă și pentru anul 2022. Direcționată într-un sens clar definit, prin pasiunea simbolizată de Arcanul VI poate fi schimbat deznodământul oricărei situații incerte.
Cartea vorbește așadar despre decizii dificile și, totodată, despre luarea în considerare a unor angajamente serioase, hotărâri ce trebuie asumate cu inima deschisă, fără portițe de interpretare. Mai cu seamă că alegerile vor avea repercusiuni pe termen lung și foarte lung, în viața fiecăruia, de la individ, la societate.
În polaritate „+”, Arcanul VI vorbește despre alegere, potrivire, comunicare facilă și compatibilitate pe mai multe niveluri, iubirea autentică, relații, căsătorie.
În polaritate „-”cartea semnifică neîncredere, îndoială, amânarea deciziilor, dificultate în a alege și a decide, din cauza lipsei curajului și a voinței, decizii proaste, indiferență, dispreț, separare, despărțire, sentimente contradictorii, constrângere, lipsa comunicării, divorț, jumătăți de măsură, incapacitate de asumare a evidenței adevărului, superficialitate, nefericire în relație, deziluzie în dragoste, infidelitate, lipsa planurilor de viitor, ceartă, frustrare.
Tot în polaritate „-”, Arcanul VI trimite la ideea de defazare, de desprindere de realitate și de ruptură față de evenimentele curente, precum și sentimentul de depășire în fața cerințelor și așteptărilor celorlalți.
Îndrăgostiții mai sunt și întruchiparea perfecțiunii, a armoniei, a uniunii amoroase și a reciprocității. Reprezintă, de asemenea, căsătoria și prietenia. În măsura în care alegerea (în orice plan ar fi făcută aceasta) este făcută fără compromisuri, atunci viața este mai lină și mai fericită.
Când ajunge la etapa Îndrăgostiții, Nebunul înțelege că destinul este în propriile-i mâini și că deciziile sale sunt cele care îi definesc calea.
Programul karmic al lui 6: Îndreaptă atenția către viața de cuplu, către familie și către imperioasa alegere de a nu îi provoca partenerului/ei suferințe psihice și emoționale.
Simbolistica cifrelor predominante în 2022
Pentru a înțelege într-un sens și mai larg ceea ce ne transmit cifrele, vă invităm în următoarele rânduri să le regăsiți din perspectivă istorică și nu numai!
Simbolistica cifrei 2
Se spune că lucrurile bune vin în perechi. Cifra 2 este considerată o cifra norocoasă în Estul îndepărtat. Simbolizează parteneriatul, o cifră ce poate aduce echilibru dar și conflict, opoziție. Fără 2 nu ar exista bine și rău, pozitiv și negativ, zi și noapte, lumină și întuneric, etc. Pitagoreicii vedeau cifra 2 ca fiind cea mai puțin norocoasă, și dedicau cea de-a doua zi a lunii lui Hades – creadeau că cifra doi are puterea de a scoate la iveală răul. În Biblie este aparține Evei, prima femeie – fiind și principiul feminin. Yin și Yang sunt principiul lui 2 – reprezintă cele 2 forțe ce țin Universul în echilibru perfect. În mitologie, 2 este reprezentat și prin Janus – zeul cu 2 capete – ce se uită în direcții opuse. Se spunea că putea vedea atât trecutul cât și viitorul. Romulus și Remus, cei 2 fii al zeului Marte ce au pus bazele Romei. Se spune că cei 2 s-au certat pentru numele viitorului oraș, unul din frați, Romulus, ucigându-și fratele. Acest aspect arată dualitatea lui 2 dar și capacitatea sa de a uni – au creat împreună un oraș, și același scop au ajuns să îi și despartă.Alte interpretări ale cifrei 2 poți regăsi în articolul nostru Analiza și prognoza numerologică a României anilor 2020 (1) – Asociatia Numerologilor din Romania
Simbolistica cifrei 4
Reprezintă cifra stabilității, ordinii precum și îndeplinirea/finalizarea justiției. Reprezintă cifra pământului și a omenirii; pătratul/cadrul în care trăim.
Pitagoreicii îl consideră un număr perfect și mai era numit și Tetradul – simbolizând pe Dumnezeu. În filosofia pitagoreică existând patru părți ale sufletului: minte-opinie-știință-sens. Un alt simbol al lui patru îl întâlnim la trifoi cu patru foi care este considerat un semn de noroc pentru cel care îl găsește. Frunzele simbolizează: speranța, credința, dragostea și norocul.
Tetrafobia sau teama de numărul 4 este des întâlnită în Asia de Est – aici patru se pronunță la fel ca cuvântul pentru ”moarte” (shi). Multe clădiri, instituții, industrii exclud această cifră.
Simbolistica acestei cifre mai este întâlnită și aici:
- Simbolul crucii, precum și cele patru litere JHVH (Jahveh, Jahwe, Jehova, Dumnezeu)
- INRI – Iesus Nazarenus Rex Iudaeorum sau Iisus Nazarenianul Regele Iudeilor
- Cele 4 elemente esenția ale religiilor antice: pământ, apă, aer, foc
- Cei 4 arhangheli – Mihael, Gabriel, Rafael, Uriel
- Cei 4 mari profeți din Vechiul Testament precum și cele 4 temperamente omenești – Isaia (coleric), Ieremia (melancolic), Ezechiel (sangvinic), Daniel (flegmatic)
- Cei 4 călăreți din Apocalipsa
- Cele 4 anotimpuri
- Cele 4 râuri ale Iadului în mitologia greacă: Syx (râul groazei), Acheron (râul durerii), Cocytus (râul blestemului), Phlegeton (râul focului)
- Cuvântul Adam (in limba ebraica om) se compune din 4 litere, care in limba greaca reprezinta si initialele celor 4 puncte cardinale: Anatole, Dysis, Arktos, Mesembria.
Simbolistica cifrei 6
Pitagoreicii consideră cifra 6 ca fiind primul număr perfect deoarece divizorii săi adunați rezultă însăși cifra 6 (exclusă fiind însuși 6) 1+2+3=6. Mai mult, atunci când sunt adunăm toți divizorii și împărțim la doi va rezulta însuși 6 (1+2+3+6)/2=6. Grecii antici recunosc ca fiind numere perfecte 6, 28, 496 și 8128. Numerele perfecte au fascinat lumea întreagă. ”Șase este un număr perfect prin el însăși, nu pentru că Dumnezeu a creat lumea în 6 zile, ci mai degrabă Dumnezeu a creat lumea în 6 zile pentru că este un număr perfect” Sfântul Augustin
Șase este considerat un număr al norocului, fiind cea mai mare cifra de pe un zar. Este de asemenea corespondentul lui Venus, zeița iubirii. Al șaselea simț se referă la percepția senzorială – de aici și fraza des întâlnită ”al șaselea simț” făcând referire la instinct. Carbonul este un element chimic cu simbol C (3) și numărul atomic 6.
William James afirma: ”Atunci când două persoane se întâlnesc, de fapt sunt șase oameni prezenți. Este fieecare persoană așa cum se vede pe el însuși, fiecare persoană cum este văzută de celălalt, și fiecare om așa cum este el de fapt”.
Unde mai întâlnim 6:
- Flautul are șase orificii
- Chitara standard are 6 corzi
- Insectele au 6 picioare
- În fagurele albinei, celule sunt cu șase fețe
- Fiecare celulă Braille este alcătuită din șase puncte; două coloane formate din trei puncte pe fiecare parte
- Iisus a umplut șase vase cu apă când a săvârșit primul său miracol la nunta din Cana
- Steaua lui David reprezintă cifra 6 în Iudaism – în prezent acest simbol apare pe drapelul Istraelului
- Samsara sau Roata Vieții este formată din șase sfere ale existenței în care toți sunt prinși
- Monogramul grec a lui HRISTOS – XP (X = Chi = H; P = Rho = R) formeaza un ansamblu cu 6 brate
- Cele 6 indurari din Evanghelia lui Matei (25,35-36).
- Cele 6 fiare din Apocalipsa lui Ioan (13,18).
Echipa ANR, sub îndrumarea dlui Anatol Basarab
Un răspuns
Comentariile sunt închise.