Acest arhetip adună în el aspectele cele mai enigmatice și mai provocatoare ale vieții. În numerologie, cifra 7 este asociată cu spiritualitatea, cu lumea nevăzută, ascunsă și existentă dincolo de limita simțurilor umane convenționale, precum auzul, văzul cu ochii fizici, gustul, simțul tactil și mirosul.
Arhetipal, cifra 7 este creatoare de introspecție, aducătoare de înțelepciune prin cercetarea misterului sferei spirituale din care Totul provine, cu care totul este legat și la care totul se întoarce odată ce experiențele lumii materiale sunt încheiate.
Ființele umane se deosebesc de toate celelalte viețuitoare prin această parte rațională cu care articulează cuvinte, face analize, privește în viitor și se conectează cu lumile văzute și nevăzute într-un fel în care nicio altă viețuitoare nu o poate face.
Arhetipul acestei cifre combină cele trei dimensiuni din care tot ce există este creat: informație (1) + energie(2) + materie(4)
Omul este creatura care se poate ”plimba” între aceste trei dimensiuni, căci Omul este creat după chipul și asemănarea Sursei trinitare și având o parte din puterea ei. Omul este co-creator, având acces la toate trei nivelele și putând să le controleze pe toate. Despre această conexiune cu Sursa (conexiunea Spirituală) și despre capacitatea omului de a transforma Informația în Energie și Energia în Materie ne ”vorbește” cifra 7.
Despre detașarea omului de Sursa centrală și atașamentul său către Re-Sursa orizontalei materiale, precum și despre re-conectarea firească la Verticala spirituală, tot cifra 7 ne spune.
Acolo unde apare cifra șapte, apare indicatorul că este necesară evaluarea atașamentului de materie spre a nu se slăbi legătura cu spiritul, cu informația primordială venită de la Sursa creatoare.
Simbolistica cifrei 7 se regăsește și în felul în care aceasta se desenează. Aceasta este alcătuită dintr-o linie verticală și una orizontală scurtă, care se intersectează și care ”privește” evoluția creației, spre a o cerceta. Această formă poate fi interpretată că un simbol al unirii dintre cer și pământ, reprezentând conexiunea dintre lumea materială și cea spirituală.
În numerologie, cifra 7 este asociată cu mecanismul (rece) al observației, cu cercetarea și descoperirea adevărurilor primordiale și Universal valabile în toate dimensiunile Creației. Cifra șapte descrie acea parte din noi care ne face căutători și călători spirituali ce își dedică timpul și energia pentru a înțelege lumea din jurul lor și pentru a descoperi sensul și scopul vieții.
În ceea ce privește simbolistica geometricei sacre, cifra 7 este asociata cu steaua cu șapte colțuri și cu heptagonul, considerat a fi un simbol al spiritualității și al echilibrului, reprezentând îngemănarea între cer și pământ.
În mitologie, cifra 7 este asociata cu zeiță greacă Athena, care reprezintă tot înțelepciunea, strategia și justiția. De asemenea, se crede că numărul 7 este un număr sacru în multe culturi, inclusiv în tradițiile religioase ale Egiptului Antic și ale Asiei.
Arhetipal, cifra 7 este exponenta spiritualității și evocă descoperirea adevărurilor spirituale, fiind asociată și cu filosofia, cunoașterea filosofică, ezoterismul și misticismul.
În astrologie, cifra 7 este asociată în principal cu planeta Neptun și cu semnul zodiacal Pești, deși găsim și aspectele legate de capacitatea de analiză și critică pe are o întâlnim, de exemplu, la zodia Fecioarei. Aceșți factori astrologici sunt considerați a fi responsabili pentru înclinațiile spirituale și intuiția profundă.
Arhetipal, șapte este cifră de aer, anume acel aer rarefiat, din vârful munților sau chiar mai sus, acolo unde nu poți urca cu corpul fizic, ci numai cu puterea minții raționale și analitice.
Cifra 7 este, de asemenea, asociată cu culorile albastru și violet, care sunt considerate a fi culori spirituale și mistice.
Iată câteva alte exemple în care cifra 7 apare frecvent:
- Cele 7 minuni ale lumii antice: Lista celor mai impresionante construcții ale antichității, care includea Marele Zid Chinezesc, Piramidele din Egipt, Templul lui Artemis la Efes, Statuia lui Zeus la Olympia, Mausoleul din Halicarnas, Colosul din Rodos și Farul din Alexandria.
- Cele 7 minuni ale lumii moderne: Lista celor mai impresionante construcții moderne, care include Burj Khalifa, Guangzhou TV Tower, Petronas Towers, Taipei 101, Turnul Eiffel, Turnul Jin Mao și Stadionul Wembley.
- Cele 7 note muzicale: Do, Re, Mi, Fa, Sol, La, Si.
- Cele 7 culori ale curcubeului: Roșu, Portocaliu, Galben, Verde, Albastru, Indigo, Violet.
- Cele 7 sacramente ale Bisericii Catolice: Botezul, Euharistia, Confirmarea, Spovedania, Preoția, Căsătoria și Unsul bolnavilor.
- Cele 7 păcate capitale: Mândria, Ura, Lăcomia, Pofta, Invidia, Lenea, Trufia.
- Cele 7 virtuți divine: Credința, Speranța, Dragostea, Prudența, Dreptatea, Curajul și Înțelepciunea.
Acestea sunt doar câteva exemple, cifra 7 fiind prezentă în multe alte aspecte ale culturii, religiei și istoriei.
Din acest arhetip emană și asocierile cu perfecțiunea gândirii și cu idealurile înalte, cu filosofia și cercetarea viitorului. Oamenii care se identifică cu acest arhetip sunt vizionari, perfecționișți și caută să atingă standarde ideale în tot ceea ce sunt și fac. Aceștia sunt de obicei foarte atenți la detaliile neobservabile cu simțurile obișnuite și au o mare capacitate de analiză și introspecție.
Când spunem șapte, spunem Spirit de Observație și Rațiune. A ține lumina, a scoate la lumină ceea ce este ascuns. Verbele cel mai des întâlnite la această cifră sunt a observa și a înțelege.
Șapte inspiră și încurajează oamenii să caute răspunsuri la întrebări profunde ale vieții și să își dezvolte conexiunea cu sfera lor spirituală. Împinge omul să se scufunde în misterul și necunoscutul din spatele materiei, încurajând explorarea și descoperirea acelor noi și fascinante aspecte ale vieții nevăzute, a ceea ce se află dincolo de materie și aspectele materialiste ale vieții.
În numerologie, tot cifra 7 este asociată “norocul chior” sau “norocul din umbră”, deoarece poartă o energie mistică ce nu este întotdeauna evidentă la suprafață, dar care intervine exact atunci când nicio șansă nu mai părea posibilă. Acest “noroc chior” se referă la faptul că lucrurile bune care se întâmplă unei persoane asociate cu cifra 7 sunt adesea percepute ca fiind noroc sau coincidență, deși ele pot fi în realitate rezultatul muncii și a meritelor lor, conduse de o intervenție divină.
Persoanele cu aspecte puternice pe 7 sunt introvertite, sensibile, analitice, fine observatoare și cu o mare nevoie de a-și urma propriul drum și de a-și atinge țelurile înalte ale spiritului în manifestare lumească.
Dacă șapte ar fi un om al legii, am vedea în el un investigator, detectiv și procuror în același timp, gata să cerceteze și să găsească și cele mai mici indicii care să aducă adevărul la suprafață, dincolo de orice dubiu.
Oamenii puternic aspectați de vibrația șapte caută solitudinea și au nevoie de spațiul lor intim și privat, în care nimeni altcineva să nu intre. Ei trăiesc și acționează ritualic, observă și analizează atent și continuu, raționalizează la maxim și deși au trăiri emoționale nu le exprimă sau le exprimă foarte puțin, căutând să le ascundă pentru a le înțelege și a le controla cât mai mult cu putință.
Numărul 7 este un protector al celor care au ceva de spus și care caută cunoașterea, fie că sunt cercetători științifici, căutători spirituali sau artiști.
Cifra șapte sugerează profesii legate de cercetare și analiză, de spiritualitate și religie, navigatori pe mare, inventatori futuriști, creatori de scrieri și scenarii misterioase și științifico-fantastice, oameni ai legii, actori și regizori de filme SF, filosofi, lideri spirituali, creatori de modă și artă neconvențională, muzicieni, etc.
Există multe personalități vizionare și aducătoare de noutate din viitor care se potrivesc cu multe din caracteristicile numerologice ale arhetipului cifrei 7. Iată câteva exemple, pentru a ne face o mică idee:
- Nikola Tesla – un inventator și inginer electric american de origine sârbă, cunoscut pentru invențiile sale revoluționare în domeniul electromagnetismului și pentru vizionarismul său în ceea ce privește tehnologiile viitorului.
- Steve Jobs – un antreprenor și inventator american, fondatorul companiei Apple, care a introdus multe tehnologii inovatoare pe piață și a schimbat modul în care oamenii interacționează cu tehnologia.
- Albert Einstein – un fizician teoretician german care a dezvoltat teoria relativității și a schimbat fundamental modul în care oamenii percep universul.
- Carl Sagan – un astronom, astrofizician și cosmolog american, cunoscut pentru promovarea cunoștințelor științifice în rândul publicului larg și pentru promovarea explorării spațiului.
- Jules Verne – un scriitor francez cunoscut pentru scrierile sale de ficțiune științifică, care au prezentat multe tehnologii și concepte futuriste.
- Elon Musk – un antreprenor, inventator și vizionar american, cunoscut pentru fondarea mai multor companii de tehnologie inovatoare, inclusiv Tesla, SpaceX și SolarCity.
Acești oameni (chiar dacă nu au vibrația interioară sau cifra destinului șapte) sunt doar câteva exemple de personalități vizionare și aducătoare de noutate din viitor care se potrivesc cu caracteristicile numerologice ale cifrei 7. Există mulți alți oameni care au avut un impact semnificativ în domeniile lor de activitate și care au demonstrat abilități vizionare și de analiză profundă.
Acest arhetip șapte conține în el și respectul pentru meșteșugul și arta tradițională, iar cei care nu respectă valorile acestea vor fi în contradicție cu șapte. 7 își manifestă simpatia față de tot ce este frumos și desăvârșit, dar este și un critic blând, dar sincer.
Dacă 7 ar fi un om, ar dori să te cunoască în profunzime și ar putea fi dur sau subtil în funcție de cum îl tratezi. El poate fi benefic pentru cei care caută cunoașterea și adevărul, dar își întoarce spatele de la cei ce acceptă totul fără să gândească critic și obiectiv.
Cifra 7 este, de asemenea, asociată cu talentele și abilitățile căpătate în urma folosirii și manifestării talentelor. Persoanele cu cifra 7 în vibrația interioară, în cifra destinului sau al căror nume are vibrația șapte sunt binecuvântate cu o inteligență ascuțită, o capacitate de a vedea dincolo de suprafața lucrurilor și o capacitate nativă de înțelegere profundă a lumii înconjurătoare.
În filosofie, cifra 7 este asociată cu ideea de căutare a adevărului, a înțelepciunii și a cunoașterii. Acest număr este adesea asociat cu concepte precum contemplare, meditație, introspecție și reflecție, toate acestea fiind legate de căutarea înțelepciunii și a adevărului interior.
La nivel uman, comportamentele și manifestările provenite din vibrația 7 conduc la retragere, solitudine, izolare de restul lumii, ritualuri religioase și mistice, călătorii în scop de cunoaștere spirituală și ezoterică, practici și comunități religioase și oculte.
Când intră într-o încăpere plină de oameni, cel marcat de vibrația 7 va căuta un loc pe margine, unde să treacă aparent neobservat, dar putând să observe și să cerceteze nestingherit.
În concluzie, când spunem șapte, spunem conexiune spirituală, spirit de observație, analiză și introspecție, călătorii spirituale, atașament minim de lumea materială și de nevoile corpului fizic pentru întărirea legăturii cu spiritul, spunem Ra-țiune și obiectivitate maximă.
În ceea ce privește aspectele negative ale cifrei 7, aceasta poate fi asociată cu izolarea, singurătatea (nu solitudinea) și dezinteresul față de lumea exterioară. De asemenea, excesul cifrei 7 poate duce la o obsesie cu analiza și cercetarea, care poate duce la neglijarea nevoilor practice și materiale. Orgoliul spiritual tot de acest arhetip este legat.
În cazul excesului de cifra 7, oamenii pot deveni peste măsură de concentrați pe aspectele intelectuale și pot să se îndepărteze de lumea reală. Apare izolarea excesivă, iar oamenii pot avea dificultăți în a comunica și în a se conecta cu ceilalți la nivel emoțional și ideatic. Devin excesiv de critici și intransigenți, găsind nod în papură la orice cuvânt sau idee diferită de a lor.
Tot excesul cifrei 7 poate duce la confuzie sau chiar la depresie, datorita tendinței de a te retrage în tine însuți și de a-ți analiza prea mult sentimentele și gândurile. Este important să fii conștient de acest lucru și să încerci să găsești un echilibru între introspecție și conectarea cu ceilalți și cu lumea din jurul tău.