Vă oferim interviul – nucleu al emisiunii „Radioul tău: Despre „normalitatea” viitorului în paradigma <<Întoarcere la „normalitate”, adică la trecut versus Viitorul începe azi – salt la un alt scenariu de viață>>”, realizată de Roxana Iorgulescu Bandrabur și difuzată duminică, 12 aprilie 2020, pe frecvențele Radio România Internațional, al cărei invitat a fost Anatol Basarab, psiholog cu specializare în consiliere pedagogică și educațională și numerolog recunoscut internațional.

Fie că susținem o teorie sau alta legată de ceea ce trăim în această perioadă, un lucru este cert:  vremurile, ca în toate timpurile de altfel, cer adaptabilitate – unul dintre elementele ce compun evoluția unei ființe vii, iar adaptabilitatea înseamnă raportare la trecut într-un sens strict, acela al experienței acumulate care te ferește să repeți greșeli, și la trăirea cât mai treaz, prezent și responsabil a prezentului, căci el devine exact trecutul – pavăza în a mai comite erori.

Iată câteva repere ce vă pot susține în acest balon emoțional numit pandemia Covid-19 și consecințele acesteia în viața fiecăruia pe mai departe.

Sunt timpuri în care, mai mult ca oricând, este nevoie să filtrăm informația, să alegem cu grijă sursa, să analizăm cu propriul creier sau să urmăm oameni care au dovedit în timp verticalitate și claritate în idei și nu să ne lăsăm pradă panicii.

Vă încurajăm să reflectați la noțiunea de „normalitate” și la cum este percepută și impusă pe plan global în aceste timpuri.

Relațiile umane bazate pe concurență și competiție, cu scop egoist, care ne definesc trecutul și prezentul au creat un climat distructiv.

Este adevărat că știința ne-a spus o poveste a separării, a competiției și a conflictului și ne-a convins că regula fundamentală a naturii este regula supraviețuirii celui mai puternic.

Dovezile fizice nu mai susțin povestea asta, trăim într-o lume a conexiunilor, iar natura se bazează pe regula fundamentală a cooperării. Iar realitatea acestor vremuri ne arată că singura speranță a umanității este solidaritatea și colaborarea.

Acum trebuie să ne ajutăm reciproc pentru a supraviețui.

You cannot copy content of this page